Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

JFL 

všechny recenze uživatele

Často se objevující srovnání obou dílů "REC" s dvojicí "Vetřelec" (1979) a "Vetřelci" (1986) se ukázalo překvapivě nosné a to nejen z hlediska totožných motivů a konceptů (první díl – stísněnost, napětí, neznámé omezené ohrožení, hrstka postav, civilisté; druhý díl – adrenalin, akce, známá zmnožená hrozba, více postav, speciální ozbrojená jednotka), ale především co do přístupu. Tvůrci se vyhnuli klasickému neduhu sequelů, kde se pouze mechanicky vrší osvědčené věci prvního dílu v nastavovaném vyprávění. "REC 2" je naopak ukázkový příklad ideálního modelu pro pokračování – přijmout úspěch jako hozenou rukavici a pokusit se předchozí film překonat. První pohled kamery tentokráte místo ideálního pohledu na akci převzatého ze senzacechtivé dikce televizních reportáží příznačného pro předchozí díl přejímá styl videoherních stříleček. Ataky se tak mění na frenetickou změť vypjatých bleskových vjemů s několika protichůdnými plány pohybu (kamera, postavy před ní a útočníci). "REC 2" ale především vyrazí dech geniálním a dramaturgicky precizním scénářem. Jestliže první díl pomalu směřoval od přízemí zamořeného domu po podkroví, zde si to speciální jednotka na začátku namíří rovnou nahoru. Děj najede na tematickou linii, kterou přineslo závěrečné, a tehdy lehce absurdně působící, odhalení prvního dílu a drží se ho s takovou nekompromisní vervou, že rázně smázne jakékoli nevěřícné pochybnosti na straně diváků. Vpravdě grandiózní je pak způsob, jakým vyprávění využívá pohledy několika kamer – každá změna hlediska dává vyprávění novou množinu motivů a také nový rozměr napětí. Po adrenalinové třetině s policisty přichází úchvatně absurdní, černohumorná, ale také emotivně vypjatá část z pohledu druhé kamery a jejích nositelů, přičemž příchod třetí kamery film směřuje do ryze hororových nadpřirozených končin. Při tom všem je "REC 2" vynikající divácký film, který napíná i atakuje, střídá sarkasmus, kritiku i radostnou zlomyslnost z nekorektní zábavy a hlavně v rapidním tempu neustále valí chytré a neprvoplánové atrakce. V kině to byl vskutku fenomenálně intenzivní zážitek. [Festival otrlého diváka 2010] ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrého hororu [REC] ,mi přineslo trošku jinou alternativu rozuzlení než jsem čekal, ale zároveň není o nic horší a nezajímavější než jednička a svým způsobem se ke konci vyvinula opravdu zajímavou cestou k úspěšné hororové serii, díky níž se těším na další pokračování. Atmosféra oproti prvnímu dílu, nebyla nijak výrazně ochuzena jen je více akčnější a ponurné tiché atmosféry tam moc není, což není vůbec na škodu, ale některé diváky to opět může trošku zklamat. Trošku filmu ubírá druhá polovina, kde příchod druhé kamery a následné objasnění vzniku infekce, není nejlepší 60 % ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mucho gusto! Jednička byla povedený El Tréning a podruhé už to šlo tak krásně lehce, jako stáhnout kastaňety ze ztuhlých prstů mrtvé tanečnice flamenca. DOKONALÉ !!! Doufejme, že zmáčknou to červené tlačítko i potřetí. Hlavně žádné další zámořské plagiáty!! Dívat se na tu obludu z Dextera byl fuckt horor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byla jen otazka casu, kdy po paradnim prvnim dilu prijde dvojka, ale ta bohuzel tak skvela jako jednicka neni. Dej primo navazuje na prvni dil, zacina par minut po konci prvniho, zadny dlouhy vysvetlovani a jednotka po zuby ozbrojenejch poldu uz je v baraku a jde zajistit situaci. Jenze uz prakticky od zacatku tu je jeden problem za druhym. Z jednotky profiku se po jednom bafnuti stava particka vyrvavajicich ustrasenejch dementu, ktery neustale nekam utikaj, sem tam vyskoci nejakej ten posedlej "zombik" a je to lehce stereotypni. To ale nic neni proti zhruba nekdy v polovine prichozim trem pubertakum, ktery nejen, ze jsou pro dej absolutne zbytecny, ale to, co nasleduje, je skoro nekoukatelny. 20 minut neprestavajiciho vresteni, hadani a pisteni. Jedinej duvod, proc tu jsou, je podle me ten, ze reziseri nemeli latku na celovecerni film a potrebovali to nak natahnout. No nastesti se pak dej zas soustredi na flojdy, takze to uz neni tak mega urvany, ale stejne to obcas nasere. Dalsi problem filmu je, ze vlastne neni prakticky vubec strasidelnej, jasne, kazdou chvily neco bafne nebo vylitne potvora s krvavou drzkou, ale proste uz to nema tu atmosferu nebo napeti jako prvni dil. Navic celej dej je az zbytecne moc vysvetlujici, az moc to je hozeny do nabozenstvi a nektery momenty vypadaj jak parodie na Exorcistu. Zaverecny vysvetleni s zenskou z prvniho dilu pak tvurci ani nemohli myslet vazne. No takze ac je to s podivem, jediny co musim pochvalit, je rucni kamera, kterou normalne nemusim, ale je tady docela vypilovana a presto pusobi takovym filmovym dojmem. Bohuzel nic dalsiho moc nefunguje, zajimava, ale za vlasy pritazena zapletka, tezkej stereotyp, minimum napeti, super urvany a nesympaticky herci. Proste zlamani. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Totalne zbytocny film. Vratte mi mojich zabitych 80 minut, ktore som pri tomto filme stravila. Ja neviem, ale z toho, v com bola jednotka vynimocna, tu reziseri urobili frasku. Priserni herci, nulova atmosfera a ten koniec... To uz si radsej pozriem trikrat Karantenu. Majte ma radi, pan Pac(k)o a Jaume. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Pokračování si vyžádalo mnohem větší štáb, než první díl. Na projektu pracovalo přes 300 lidí. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)

Reklama

Reklama