Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Áno, Romero je king medzi zombie horormi, ale zase nutne treba uznať, že aj Tom Savini a jeho remake filmu z roku 1968 majú niečo do seba. Predovšetkým atmosféra je tu mimoriadne "príjemná" a čo je hlavné, veľmi slušne som sa na tom aj pobavil. Vo filme navyše "exceluje" Tony Todd. Zainteresovaní už určite vedia, o koho ide. Tak, tento remake môžem považovať za skutočne vydarený, porovnávanie s originálom však prenechám niekomu inému. Veľká škoda, že Savini natočil len toto, myslím, že z jeho strany by sa tento žáner dočkal ešte mnohých šťavnatých oživení. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný remake Romerova klasického hororu, není sice nijak zvlášť strašidelný a režie je docela otřesná, ale zombie se vážně povedly. Mým jednoznačným favoritem je tlouštík v montérkách ze samotného začátku filmu. Každopádně je to ale fajn film s mnoha chybami (například do většiny scén nesedící hudební doprovod), ale rozhodně i s mnoha povedenými situacemi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jdou si pro tebe, Barbaro..." Spolu s Páterem Thomasem a Návratem noci oživlých mrtvol třetí ze svaté trojice zombiáren mého dospívání a dodnes můj nejoblíbenější zombie horor a možná i obléhačka. Černobílý originál mě tehdy ani později nezaujal a remake mi - kromě kamery a svícení - přijde ve všem lepší, hlavně herecky a maskami. Scénář zděděný po originálu je dobrý a místy svižnější nebo vylepšený nějakým fajn nápadem - třeba useklá ruka, co na začátku spadne na Barbaru v domě. První půlhodina s útokem na hřbitově a scházením se postav ve venkovském domě je super, v prostřední části se mi s odstupem času zdá příliš pozornosti věnováno zatloukání oken, ale závěr je opět parádní. Tony Todd, Patricia Tallman (Barbara) a Tom Towles (Cooper) hrají skvěle. Savini se nechal slyšet, že producenti (Romero s Golanem) ho nechali použít jen 40 procent jeho nápadů pro film a natáčení pro něj bylo nejhorší noční můrou jeho života. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Když Ben (Tony Todd) příjíždí do domu autem, zombie mu rozbijí obě přední světla. Později, když se snaží doplnit nádrž, však obě světla jasně svítí a není na nich žádné poškození. (Pepy)
  • Ve filmu se objevují typické americké značky vozidel. Chevrolet jako pick-up C-10, Cadillac jako pohřební vůz), Dodge jako pick-up W-100, Ford jako pick-up F-100 a Jeep coby off-road CJ-5. Dále lze spatřit vůz Mazda a Mercedes-Benz 240 D. Mercedes-Benz 240 D, který se objevil v úvodní scéně na hřbitově, se dodával na severoamerický automobilový trh v letech 1977-1983 a výbavou a prvky se lišil oproti evropské verzi. Vůz Mercedes-Benz patřil přímo režisérovi Tomu Savinimu. (Kirman)

Reklama

Reklama