Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečné rozhodnutie Patricie Tallman na sto percent kvitujem. Na Night of the Living Dead sa podpísal čas. Aj keď ma niektoré pomerne desivé pasáže, väčšinu času diváka v roku 2024 vystrašiť jednoducho nedokáže. Aj tak však nejde o žiadnu nudu, tých 88 minút ubehne naozaj bez problémov. Tony Todd alias Candyman bol navyše skvelý. ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jdou si pro tebe, Barbaro..." Spolu s Páterem Thomasem a Návratem noci oživlých mrtvol třetí ze svaté trojice zombiáren mého dospívání a dodnes můj nejoblíbenější zombie horor a možná i obléhačka. Černobílý originál mě tehdy ani později nezaujal a remake mi - kromě kamery a svícení - přijde ve všem lepší, hlavně herecky a maskami. Scénář zděděný po originálu je dobrý a místy svižnější nebo vylepšený nějakým fajn nápadem - třeba useklá ruka, co na začátku spadne na Barbaru v domě. První půlhodina s útokem na hřbitově a scházením se postav ve venkovském domě je super, v prostřední části se mi s odstupem času zdá příliš pozornosti věnováno zatloukání oken, ale závěr je opět parádní. Tony Todd, Patricia Tallman (Barbara) a Tom Towles (Cooper) hrají skvěle. Savini se nechal slyšet, že producenti (Romero s Golanem) ho nechali použít jen 40 procent jeho nápadů pro film a natáčení pro něj bylo nejhorší noční můrou jeho života. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Tom Savini popisuje skúsenosť s réžiou tohto filmu ako "nočnú moru". Štúdio do jeho práce údajne často zasahovalo a mnohokrát bol "skutočný boj" dosiahnuť niečo, čo chcel. (tXtX)

Reklama

Reklama