Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (317)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už je to nejaký čas, keď som videl akčnú zombie jazdu. A tak keď bola možnosť si pozrieť ďalšiu časť Resident Evilu hned som do toho išiel. Musím uznať, že tato časť je celkom iná ako tie predošlé časti. Lebo nemonitoruje len jednu postavu, ale viacero a hlavne sú sympatické na čele s mojim obľúbencom Tomom Hopperom. Masky boli bravúrne, hlavne zombici boli fenomenálny. Trošku horšie to bolo už zo zvieracími mutáciami či tými, ktoré mali mat za sebou riadne prepracované triky, tam to bolo trocha fádne. Ale film má niekoľko ponurých a temných scén. Tma tu je silnou súčasťou tohto filmu a preto nie všetko je dobré vidieť, ale zas si myslím, že to aj tak malo byť. Hru som nikdy nehral, ale predstavujem si, že nejak podobne to je aj tam, takže zachytene to môže byt realisticky. Ale to ja posúdiť neviem. Séria Residen Evil má už prestala zaujímať pred nejakým časom, ale toto by mohla byt cesta ďalšieho napredovania. Je to nabúchane akčnými scénami, ale niektoré tam už boli ako päsť na oko, ako napríklad pád vrtuľníka do presne stanoveného miesta, aby to vyzeralo čo najveľkolepejšie. Zatial je to na silne 3*, ale možno pokračovanie bude ešte viac dynamické a tak dúfam, že nejaké aj bude. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 40% | Nikdy jsem nebyl žádný mega fanoušek RE, který by žil touhle značkou, ale minimálně první 2 hry jsem dohrál a zanechaly ve mě docela silný zážitek - především díky své neúprosné survival horror atmosféře. V téhle filmové adaptaci se sice tvůrci snažili ukázat nám co nejvíce ikonických lokací spolu se známými charaktery, ale ve výsledku nedokázali nabídnout více. Nejvíce mě zklamalo to, že se úplně vytratila právě ta moje oblíbená survival atmosféra, kdy jediný moment s jakž-takž hutnou atmosférou je Chrisův boj proti zombíkům ve vile, kdy vidíme pouze záblesky - ale protože to není zrovna extra dobře natočeno, ani tahle scéna se nedá považovat za bůhvíjak vydařenou. Nejvíce mě celý film štvalo, jak tvůrci ignorují headshoty a většinu zombíků postavy zabíjí pouze pár výstřely do těla... A ani ti zombíci, vlastně většinu filmu moc jako RE zombies nebyly, achjo.... ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

A zase to nevyšlo. Jako fanoušek herní série bych se už klidně spokojil i s dobře natočeným akčním béčkem, ve kterém by charaktery odpovídali postavám z her a triky odpovídaly alespoň současným standardům. K čemu pak totiž je těch pár pomrknutí na herní fanoušky, když tvůrci totálně rezignovali na budování napětí, charakterovou stránku jednotlivých postav, kvalitní akci (kam opravdu nepočítám Chrisovu stroboskopickou vyvražďovačku) a v neposlední řadě na scénář, který zde spíše připomíná špatné improvizační divadlo. No nic, tak kdo to zkusí příště? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. Takže dvě věci nejdřív osvětlím. 1) Nebudu tento nový Resident evil srovnávat s díly s M. Jovovich. Ty mi prostě sedly, nebylo to vyloženě jen o zombících, ale byl to takový přeakčnělý úlet, který mě prostě baví dodnes. 2) Nebudu zde řešit, chválit či kritizovat zda je tento nový film téhle ságy více inspirován PC hrami. Hry jsem hrál, ale to sem nebudu motat. Tento snímek beru prostě nezaujatě jako film. A jak se mi to líbilo? No, nic moc to tedy nebylo. Po skončení jsem asi hodinku uvažoval, zda-li mám vůbec slabší 3* udělit. Nakonec jsem tak učinil, až tak mě snímek ničím víc nepohoršil, ale do kina bych na to nikoho nezval. Úvod je nezajímavý, stejně asi tak celá cca 1/3. Rozbíhá se to nudně, sem tam se něco stane a i ty POSTAVY si mě krom té, co měla roli Claire nezískaly. Je tu ale zpočátku dobrý nápad s nemrtvými. Jejich postupná proměna trvá déle – nakažený ještě jen tak tak sebe ještě vnímá. To mi přišlo jako dobrý nápad, ale to je asi tak vše. Celkové akční scénky s mrtváky mě moc nebrali. I se tu najdou asi 3 vyloženě trapné scény. No, nechci to moc kritizovat. Námět je slušný, ve finále se tu najde pár obstojných momentů. Ale po hororové stránce je to nulové. A ani moc zábavné. I když tempo není nejhorší. Hudba není moc výrazná. Takže určitě z toho mohl být větší brak, ale i tak doufám, že pokračování nevznikne. Průměr s odřenými uši a nejslabší 3* jen proto, že mám tématiku zombie filmů rád. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film se také mohl jmenovat "Vykrádačka všech úspěšných scén z akčních filmů posledních 20 let". S Ještě více zmalovanou Millou Jovovich, určeno zřejmě pro pubertální školáky pro jejich tajné masturbační sny... No prostě... kravina, ale špičková hudba, to se mi líbilo. S videoherní předlohou to nemá vůbec nic společného. Nechápu, že tvůrci z této sračkoidní série stále rejžují prachy a jsou schopni (a ochotni) natáčet díly další... Prosím už dost!!! Už jenom kvůli těm milionům hráčům. /30%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)
  • Jednou z narážek na herní sérii si můžeme všimnout u hlavních postav, které jako záložní zbraň používají speciálně upravené pistole Berreta M9, tzv. „Samurai edge“. Ve hře je týmu vyrobí majitel obchodu se zbraněmi Robert Kendo. Taktéž scéna prvního setkání Chrise Redffielda (Robbie Amell) se zombie ve Spencerově sídle je komplet identická s tou, jaká je ukázána v původní hře. (Guilemot)
  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama