Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

oLí 

všechny recenze uživatele

Po wtf traileru jsem se snažil jít snímku naproti tím, že jsem se pokusil vrátit o dvacet-dva let zpátky do dob, kdy pojem Resident Evil vzbuzoval mezi tehdejší herní komunitou velký respekt, což jsem chápal jako malý zmrd i tehdy na konci tisíciletí, kdy pomalu vycházel a na PlayStation pirátském poli se objevoval Biohazard aka RE3: Nemesis. Někdy potom se rozšířily drby, že se připravuje filmové zpracování, které nechystal nikdo jiný než Paul. W. S. Anderson a čekaly se hororové filmové žně dle oblíbené předlohy. Moc dobře to tehdy ( i díky očekáváním a představám ) nedopadlo. No a nedopadlo to bohužel ani tentokrát. Je vidět, že se Johannes Roberts snažil vyjít hráčům vstříc, že to celé vypadá, jako by to fakt vzniklo na konci devadesátých let a měl se z toho stát VHS hit, jako by to i byl záměr ( doufám ) a první půl hodinu to vypadá docela nadějně, ale bohužel, tohle by moc nefungovalo ani tehdy - ať už kvůli hercům, dost brzy vypařené atmosféře začátku i scénám, které vůbec nedávají smysl, 4/10 za snahu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mestečko Raccoon City, sídlo nadnárodnej farmaceutickej firmy Umbrella Corporation, poznám veľmi dobre. Prvý krát som sa zakrádal jeho ulicami pred mnohými rokmi, keď som bol náruživým hráčom survival horrorovej hry Resident Evil na Play Station. Neskôr som sa stal aj fanúšikom rovnomennej filmovej série, kde hlavnú úlohu stvárnila herečka Milla Jovovich. Tešil som sa na každý nový diel. Potom som si dal nejaký čas s Resident Evil prestávku. Až ma znova do Raccoon City zaviedol anglický režisér Johannes Roberts, ktorý v roku 2021 natočil v americko-nemeckej koprodukcii snímok "Resident Evil: Welcome to Raccoon City". S radosťou som toto jeho pozvanie prijal. A neoľutoval som to. Bola to svižná, akčná, temná, zombie noc. Celé to má taký akýsi komorný béčkový feeling, ktorý mi však v tomto prípade plne vyhovoval. Ja som si tento návrat do Raccoon City celkom fajn užil. *** ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ono už, když bylo ohlášeno obsazení, tak bylo celkem jasné, že to bude sračka ... když do role modrookého blonďáka s nejvíc americkým jménem "Leon Scott Kennedy" obsadíte Inda (takhle to přesně dopadne, když si objednáte Leona z Wishe ... brownwashing btw) a do role Jill dáte černošku (blackwashing btw). Pak přišel první trailer s příšerným vizuálem a naprosto otřesným CGI (tady jde vidět, že se pro změnu používala trial verze After Effects), kdy už bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o lacné céčko ... nicméně pořád tu byla naděje, že alespoň zabaví. Jako ano, tvůrci se snaží o jakýsi fan service v podobě lacných cosplayů a využívání "ha-ha" memů v podobě Jill Sandwichů apod., ale zábava se nekoná ... spíš přehlídka absolutních nelogičnosti a stupidního jednání postav (to co udělali s Leonem je až k pláči, a fakt se teď nebavim, že ho přebarvili na hnědo) ... a samozřejmě pochcání loru předlohy, které měl být tenhle Resident nejvěrnější. Raději si dejte znovu první Andersonovku, která je o 300% lepší a navíc má skvělou atmosféru a MMMM v podobě laserové chodby. Za toto lacné rasistické hovno fakt neplaťte. Poprvé děkuji covidu, bo si jsem jistý, že tohle se díky němu nezaplatí a pan Roberts už nikdy nedostane žádný větší film a už vůbec ne dvojku ... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„RACCOON CITY – UZAVŘENO, ZABEZPEČENO!…“   Nákaza ve městě, kterýmu zbejvá do úplnýho zničení několik posledních hodin. Díky tomu, že za to může firma Umbrella Corporation, zde máme další díl Resident Evil - jinak by to byl horor jako každej druhej. Slušně natočenej, podotýkám. A protože problém můžou vyřešit jen zbraně a hodně munice, je to v podstatě hororová akčňárna. Navíc se zbytečně nevykecávaj, takže slušný akčně hororový béčko. V ničem nečekejte nějaký novum, ale utíká to a nudí jen tím, jak je to všechno vohraný. Snad proto to nevoživý ani doktor s šesti očima…P.S.: Obsazeni Toma Hoppera beru jako fajn ftípek!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že žrát zbytky po mrtvým parchantovi se nevyplácí. 2.) Vím kdo je Ada Wong.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Počas prvej polhodiny som si myslel, že ten film vôbec nakoniec nedopadne tak zle a nakoniec moje obavy z réžie a scenáristiky Johannesa Robertsa neboli také opodstatnené. No čím sme išli ďalej, tým viac som si uvedomoval, že sa jeho neschopnosť začína postupne prejavovať. Myslím si, že ak ste fanúšikmi hernej série tak si vás spočiatku "Resident Evil: Welcome To Raccoon City" získa. Alebo by som povedal, že v prvej polke filmu si to podľa mňa môžete užiť. Musím povedať, že film veľmi pekne zachytil atmosféru v Raccoon city, ten lejak všade naokolo, dizajn policajnej stanice je podľa mňa perfektný a aj interiéry pôsobia rovnako. Podobne hodnotím aj detský domov. Lokality, ktoré poznáme a videli sme v hrách totiž vyzerajú skvele. Dizajny zombíkov a licker vyzerajú podľa mňa tiež dosť schopne. Presne ako by som si predstavil. Súhlasím, že občas tie efekty nevyzerajú úplne ideálne, ale to by bol len detail, keby sme tu mali reálne inak skvelý film. Claire Redfield je podľa mňa dobrou postavou, Chris s Jill sú celkom okey, Wesker sa nemá moc čas úplne preukázať, no kto je podľa mňa celkom výsmech svojej hernej predlohe je Leon S. Kennedy. Tento blbeček, ktorého som mal vidieť dokopy asi fakt nesie len jeho meno. Nemá nič z jeho charakteru ani schopností a v podstate je to len absolútne zbytočný pako, ktorého sme tu nepotrebovali. A okrem toho ani nevyzerá ako Leon. Ostatní síce na tom nie sú o moc lepšie, no v jeho prípade mi to bije do očí každú sekundu čo ho vidím. Film sa snaží mať atmosféru, snaží sa ukázať čo sa dialo, na veci ide celkom pomaly a nenápadne a môžem povedať, že ma to spočiatku fakt bavilo. Dokonca som oceňoval, že film sa snaží postupne budovať. No po tom ako sme sa dostali do vily a zombíci začnú príbúdať, film už dokopy nemôže priniesť niečo, čo by bolo zaujímavejšie alebo silnejšie. A v podstate sa stane len nudným hororom. Ja som sa skutočne nudil a prišlo mi to neskutočne pomalé a unavujúce. Takže film odporúčať nebudem. Oceňujem, že si ma celkom dokázal na chvíľku omotať okolo prsta, ale bohužiaľ, dlho mu to nevydržalo. A s Leonom som skutočne mal problém celý film. Hodnotenie: C- ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu se Jill (Hannah John-Kamen) ptá, zda je horší smrt nechat se spolknout obřím hadem, či sežrat velkým bílým žralokem. Jde o odkaz na první hru, ve které se objevují jak obří had, tak žraloci. (NiWi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedná scéna. (Varan)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama