Reklama

Reklama

Zombies: Den-D přichází

  • USA Day of the Dead (více)
Trailer

VOD (1)

Video film na motivy slavné předlohy George Romera vypráví příběh o smrtící (no, smrtící... jak se to vezme) nákaze, která se objevila v malém městečku. Armáda zablokovala všechny výjezdy z města za záminkou armádního cvičení. Nic netušící občané však začnou mít podezření, že tu není něco v pořádku. To pravé peklo propukne až se soumrakem... (jamesjimbo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Aykokotjambo! Pokud jsem psal u Úsvitu mrtvých z roku 2004, že by vám zombíci ukousli prdel dřív než si upšouknete, tak u těchhle ne-zombie bych musel prohlásit, že tu prdel jste ztratili dřív než vás kousli. Až tak rychlí zde zpočátku jen nakažení virem druhu SARS cov. 3 byli. Kdyby však byl tenhle Sonicsyndrom jedinou vadou na kráse, neposral bych se z toho, na rozdíl od ostatních jsou mi postuláty o chování nemrtvých či nakažených zcela jedno nebo tedy u té ukousnuté prdele. Bohužel Miner pokračoval a sázel jednu, no ano, pičovinu, to se jinak napsat nedá, na druhou. Vegetariánská a zamilovaná zombie, haha, gangsta drsnej "hláškující" černoch (nebo negr, vole?), jak já tenhle typ postavy nesnáším, zombie skákající po stropě, ale ženskou visící půlkou těla z ventilace v místnosti zvíci maximálně dvou metrů výšky nesejmou ani v hojném počtu, protože hlavní postava přece! atd. K tomu šílený střih a při útocích nemrtvých nevíte kdo je kdo ani co je hlava, ruka nebo zadek (vlastně zde jsem vulgární, tedy prdel) a čí to všechno vlastně je. Zombie guláš, kde ze sebe vytlačím maximálně jeden covid za mrtvého Rhamese, ten byl fajn. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Zhodou okolností som tento počin videl v ten istý deň ako Romerov "Day of the Dead". To, že by sa malo jednať o remake sa dozvedám až tu a ani na chvíľu mi to tak nepripadalo. Skôr som si miestami myslel, že mám dočinenia so zombie komédiou (šprintujúci zombie, zombie bez nôh plaziaci sa ventilačnou šachtou). Nehovoriac o tom, že po scénaristickej stránke film kríva ako zombie strelený do predkolenia. Kdeže je tá bezútešná atmosféra a pocit stiesnenosti, ktoré som mal pri pohľade na originál? Pri sledovaní Meny Suvari v maskáčoch sa síce dostavili isté pocity, ale tie by som skôr nazval rozpačitosťou. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

No, nevím co jsem čekal, ale tohle má s Romerem společný jen název. Jinak jde totiž o naprosto jiný příběh. Kdyby producenti nebyli chamtivá banda kreténů, kteří se chtějí nakapsovat na známém předchůdci, a zvolili jiný název, měl by tenhle film lepší hodnocení a lidi by nebyli tak zklamaní. Celkově je to ale mimořádně svižné a akční a režisér Miner příjemně překvapil. Scénář má sice nějaké ty díry v logice, ale jak říká Uwe Boll: Co jste kurva čekali? Schindlerův seznam? Hodnocení: 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slušné (ve smyslu pořád se tam něco děje) béčko s proklatě nízkým rozpočtem (podle IMDB 18 mil. USD, ale spíš bych to viděl na 1,8 - natáčeno v Bulharsku!) a ucházející režií veterána Minera. Meně Suvari bych sice vojandu nevěřil ani kdyby mě proháněla po cvičáku, ale v maskáčích jí to docela sluší. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No nazdar bazar! Jsem nepoučitelný trulo. Přes všemožná varování, že je to blábol nad blábol jsem neposlechl, zhlédl a přetrpěl. Opravdu nemám ponětí co má TOHLE společného s Romerovým originálem. Asi uniformy. Mena Suvari celý film tak moc rozšiřuje chřípí, až jsem se bál, že jí mozek vypadne nosem. Nemrtví běžci po stropě jsou k smíchu a zamilovaný zombivec vegetarián je v záplavě tělních tekutin za trapáka roku....Kam se sakra poděli ti nádherní, ohnilí šouralové? Až budu chtít vidět mrtvé olympioniky, pustím si Mnichov od Spielberga. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rhodes (Ving Rhames) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Budova rádia se nachází na ulici Elm Street, která odkazuje na sérii Noční můra v Elm Street. (Holina)

Související novinky

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Reklama

Reklama