Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 2
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (475)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Neznám nikoho kdo by měl tuhle sérii rád, jen sebe. Já se u téhle sérky dokonale bavím. A ano hrál jsem všechny díly Resiho a nemusím neustále plivat břečky o tom jak to nemá nic společnýho se hrou. Tohle je pro mě popkornovka u který se moc nepřemýšlí. Mám rád všechny herce zde, a pochybuji že jestli bude nějaký ten restart série že nový film sežene lepšího Weskera než je Roberts, tenhle chlápek se pro tuto roli narodil. Efekty jsou parádní a pár příšer ze hry potěší. Co mě potěšilo víc byla akce která tu je natočena mnohem lépe než v předešlích dílech. Škoda že hudbu nedělal Tomandandy měla větší šmrnc. Akční sekvence tělo na tělo byly parádní a finále kdy Alice konečně dostane svou pomstu mě uspokojilo. Já si sérii užil, a dost pochybuju že vznikde ještě další díl, který by pokračoval s Alicí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Název Poslední kapitola naznačuje šmitec, finíto, šlus. Jenže když je před tím napsáno Resident Evil, jeden nikdy neví... Takže se klidně může stát, že za pár pátků půjdu do kina na Resident Evil: Prodloužení, a pak na Resident Evil: Penalty. Půjdu ale zvesela, protože i když objektivně to vždycky bylo, je a případně bude o tomtéž, kvůli čemu už byly vynalezeny Toitoiky, podání je tak svižné, zábavné a úderné, až by si jeden myslel, že by to tak vážně mohlo být. Ono kdo ví, co se třeba takovému Trampovi doopravdy honí hlavou, doufám, že tuhle sérii nikdy neuvidí... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Odpudivá Mila se konečně rozhodla definitivně skoncovat se zlou firmou Deštník, což kdoví proč neudělala hned v prvním dílu. Prostě jim teď nakráčela s partičkou porážkových lidí rovnou do centrály a pozabíjela celý zmutovaný menežment včetně mimořádně necitlivého generálního ředitele sýra Džoraha a všech jeho klonů. Načež na troskách korporátní budovy roztřískala třistapadesátimililitrovou ampuli s tekutým!!! antiTévirotikem, aby uzdravila celou zeměkouli, a teď budeme čekat, jestli to nakonec ten vítr fuckt rozfouká a vydezinfikuje svět, nebo Andrzén spatlá další scénáristickou virtuozitu o tom, proč ta sofistikovaná globální profylaxe nakonec neklapla. No, je to stejně inteligentní jako všechny ty polomongoloidní děti, co do zchytření celé dny zabíjejí v monitoru škaredé animáky, místo aby doháněly svou retardaci studiem alespoň Slabikáře a malé násobilky, a pak to tady blahoslaveně pětkují za doprovodu bizarních slohových anomálií. Nicméně než Mila vleze do té jámy včelové, je to opravdu moc hezky udělané a trochu to připomíná Šíleného Mela. Pak už ovšem následuje jen unylá a tisíckrát viděná laciná chodbařská vybíjená se zfetovaným střihačem, která vyústí do mimořádně kokotského závěru, jenž navzdory všem velkohubým prohlášením o ukončení tohoto uměle natahovaného martýria v podstatě slibuje Rezidentního debila Final Chapter: Next degeneration. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo očekává tak jako Mirka Spáčilová od filmu ze série Resident Evil rozsáhlé filozofování, neměl by psát recenze a vyhnout se tomuto filmu obloukem. Milla pořád umí rozdat jednu, dvě rány, sice jí to nejde od ruky jako za mlada, dostane častokrát nakopáno ale pořád se na to dobře dívá. Spoiler : Není to konec série :) "My name is Alice..." [Imax 3D]. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické exteriéry ma bavili, aj lietajúci zombie-drak či smečka zombie-vlkov. Rovnako ako trailer. Ale pozerať na tú zaprášenú, tmavú a neskôr hodne interiérovú šeď dlhšie než 20 minút je pre otrlých. A pre fanúšikov, ktorí na to stále ešte chodia do kín a robia z toho jedinú úspešnú filmovú sériu podľa počítačovej hry. Čo teraz bude robiť Paul W.S.? Na čo iné siahol, skončilo finančným prúserom. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)
  • Zatímco předchozí film byl velmi stylizovaný a plný zpomalených záběrů, tak tento díl se režisér Paul W.S. Anderson rozhodl natočit více realisticky a bez efektních zpomalených záběrů. (Bathory)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama