Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

easaque 

všechny recenze uživatele

dneska jsem si vzal na přetřes první pořádný novodobý černobílý (mimochodem existuje i obarvená verze) zombie horor, který jsem zkouknul i s jeho o 21let mladším a barevným bratříčkem. Rozhodně nepopírám, že ve své době to byl průlomový a kultovní film, který svou dobře vybudovanou atmosférou dokázal parádně postrašit milióny lidí. Ale po skoro 50letech působí poněkud omšele, a to nemyslím ani triky či masky - ty jsou dostatečně dobré. Spíš některé scénky a dialogy působí dnes víc úsměvně než bylo zamýšleno. Taky je utahanější a působí minimalisticky, ale příběhu to vůbec neškodí. Remake je dějově hodně podobný, i když v něm samozřejmě změny jsou a podle mě spíš k horšímu. Kvůli nim nebudí takový dojem autentičnosti a zapadá mezi běžný béčkový průměr. Tady si naopak dali práci s pořádnými maskami. Liší se taky závěrem - oba mají něco do sebe, ale přece jen originál nepřekoná a musí se spokojit s druhým místem - víc než 2 hvězdy nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz výborný remake ! To je tak, když se předělávky nedělají jenom pro prachy, ale jako převyprávění kultu, vzdání pocty, navíc ve spolupráci s duchovním otcem Romerem. Tony Todd byla dobrá volba, stejně jako obsazení i změna charakteru Barbary. Savinimu se povedlo dost přesně navodit stejně ponurou a děsivou atmosféru jako o dvacet let dřív jeho mentorovi. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo lepší než původní Romerův film, velkej podíl na tom samozřejmě maj masky a triky, který se za těch 22 let rapidně vylepšily a tak se vylepšil i dojem z filmu, ale i co se týká hudby, tak mi to, i přesto, že děj znám, přišlo napínavější a hororovější. Krom toho když Tony Todd vystoupí z auta s tim páčidlem co vypadá jako hák, tak mi to navodilo takový milý hororový vzpomínky ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

HomeAlone 

všechny recenze uživatele

Kazdopadne sa musim priznat ze tento remake mi je blizsi ako original z roku 1968 . V celku mam rad krvave horory z 80tych a 90tych rokov . Co sa tyka samotneho filmu , da sa povedat ze pekne kopiruje original dejovo , dobra atmosfera mu tiez nechyba , gore efekty na urovni a urcite tento film patri medzi tie nadpriemerne zombie filmy . ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)
  • Tom Savini popisuje skúsenosť s réžiou tohto filmu ako "nočnú moru". Štúdio do jeho práce údajne často zasahovalo a mnohokrát bol "skutočný boj" dosiahnuť niečo, čo chcel. (tXtX)
  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama