Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální příběh a docela napínavá atmosféra zdobí tento thriller plný tmy, stínů a záblesků. Bohužel mě značně iritovalo chování hlavní hrdinky, které bylo někdy až příliš hloupé a také jedno klišé na závěr (za tu lacinou lekačku to rozhodně nestálo). Slabší 4*, ale po Sirotčinci mi Španělé znovu dokazují, že v tomto žánru mají co nabídnout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Když divák ve zdraví přečká dobrých 40 úvodních minut rodinných melodramat a všelijakých píčovin, tak se za odměnu dočká docela slušného atmosférického thrilleru. Věčná škoda snadno prokouknutelného zvratu s opatrovatelem, a to úplně kompletního, kdy bylo ihned jasné, kdo to je, na první pohled byl zřejmý motiv i s tím spojené záměrné poškozování zraku obětí. Jako bych to už někde viděl. Dokonce jsem prokoukl i to, že sousedka Julie je jeho matkou. Znovu tedy musím dát na obdiv svoji filmovou a seriálovou genialitu. Právem jsem všemi s dobrým vkusem označován za nejlepšího uživatele této databáze.  Mám už holt pár tisíc filmů nakoukaných, takže je to bohužel velmi častý jev, který mi kazí zážitky z filmů. Přiznám se, že jsem asi jeden z mála uživatelů, který si nepohonil ani nad filmem a ani nad hlavní MILFkou. I přes nebývale nudný úvod a vcelku prokouknutelný vývoj, to mělo něco do sebe a vyloženě jsem netrpěl. [65 %] ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Európske horrory už tradične potvrdzujú dominanciu pred americkými. V španielskej produkcii sa im darí obzvlášť a tento to len potvrdil. Aj napriek tomu, že film spadá do kategórie vrah(mačka)-obeť(myš) bez nejakých extra prevratných myšlienok, tak dej mi prišiel neskutočne atraktívny. Moju pozornosť si získal hneď od začiatku a musím zatlieskať scenáristovi, pretože napriek pomerne jednoduchej zápletke dokázal príbeh obohatiť o množstvo zvratov, nápadov a vychytáviek, ktorý ho spravili zaujímavým a netuctovým. Pár nezrovnalostí súviasiacich s príbehom vôbec nenarušili celkovú celistvosť tohto filmu, ktorú dotvárali najmä pevná ruka režiséra a neskutočné herecké výkony. Hlavná postava ako i záporák sa zablysli v jedných z najlepších výkonov v tomto type rolí. 85%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Julia má oči na baterky - každý prožitý stres ji díky dědičné chorobě mílovými kroky přibližuje k slepotě. A protože Julia nevěří, že její stejně postižená ségra spáchala sebevraždu, vrhá se po hlavě do soukromého vyšetřování a nadměrného vzrušení si užívá tři prdele. Její chvílemi iracionální chování může logicky smýšlejícímu divákovi lézt na nervy, naštěstí je vše vykoupeno skvělým hereckým výkonem B. Ruedy, hutně temnou atmosférou a docela slušnou zápletkou. Začátek odkazuje k hororům, pak se vše překlopí do thrilleru, ale mysteriózní prvek zůstane (motiv "neviditelného" muže). Ani mě nepřekvapuje, že škatulka "Mysteriózní" v perexu schází, admini CSFD dodnes nepochopili význam onoho slova a urputně ho cpou ke každé všední kriminálce. Působivý film, nepříjemný pro každého, kdo slepotu považuje za jednu z nejhorších myslitelných nočních můr. 79% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama