Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hardy si týmto seriálom mohol uhnať rovno rakovinu pľúc. Ani si nepamätám, že by som niekedy videl postavu, ktorá by permanentne fajčila ako tu. Hrá dobre, ale je to evidentne jeho už klasická poloha, ktorá začína byť opozeraná - psychicky nevyrovnaný, komplikovaný nervák/čudák. Celá story má rozmer pomaly antickej tragédie, ale v druhej polovici už ma tie vykonštruované vzťahy prestávali zaujímať. Škoda aj, že neboli prachy na lepší make-up/masky a na lepší vizuál, lebo na to, že pokryjeme 10 rokov sa opticky skoro nič nemení (vrátane postáv). ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je... existuje na to slovo?! Snad ani ne. Hardy rozhodně patří do herecké elity a ve své generaci je jeden z nejlepších herců vůbec. V The Take se předvedl jako šílenec s animálními/primitivními pudy, kterými se řídí, rozum nemá žádný. Na to, že je docela pěkný chlap, tady působí jako nejodpornější osoba. Myslím si, že Hardyho jen tak někdo nepřečurá. Navíc mě velmi překvapila Charlotte Riley, která mi doposud připadala jako poněkud chladná a prkenná herečka, velmi mě překvapila svou tvárností. Tom Hardy je výrazově neskutečně silný a já mu přeju ještě hodně takhle náročných rolí, protože mu to jde výborně. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tři díly sledujeme portrét psychopatického násilníka s IQ vydlabané tykve a já si říkala: Proč vlastně? Proč ho postrčili do vedení zločineckého podniku, když na co šáhne, to zvorá, obvykle všechny postřílí nebo zmrzačí a to podnikání ve zločinu není ani moc ukázané. Kromě obchodu s drogami se ani příliš nedozvíme, co bylo předmětem zločinecké činnosti, či že bychom viděli nějaké dobře natočené či sofistikované akce. Série se soustředí spíše na rodinné zázemí hlavního psychouše alias neřízené střely a jeho bratrance, zástupce intelektuálněji pojatého zločinu. Vypráví v časově zvláštních střizích a nepříliš odůvodněných zpomalovačkách. Poslední díl je pak o rodinné tragédii, z níž se však hlavní oběti až podezřele rychle otřepou. SHRNUTÍ: Když si nejsi jistý svými pocity, tak prostě vystřel. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zjev Toma Hardyho mě iritoval jen do jeho první akce, potom už jsem byl se seriálem se značnými časovými rozestupy na podobné vlně. Přes působivé a mrazivé brnkání na zločineckou notu hlavní roli úspěšně odehrály rodinné vazby a místa, kde se člověk musí neustále ohlížet přes rameno a nemá moc způsobů, jak se z nekonečného a pohlcujícího prostředí vymanit. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútny vrchol mužského herectva, ktorý by sa mal povinne vysielať na filmových školách. To, že Tom Hardy si dáva záležať v každom filme, je nám už známe, tu zo seba vydal absolútne všetko. Namátkovo si ani len tak nespomeniem na lepší a výraznejší herecký výkon. 4 diely seriálu naznačujú, že príbeh pôjde celkom rýchlo, nie je priestor na nudu a hoci som očakával iný koniec, nie je tomu seriálu čo vyčítať. Výborna gangsterka, v ktorej väčšina hercov, nanešťastie pre nich, vyzerá pri Hardym ako komparz. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama