Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 5
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 5

Recenze (264)

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Falling Skies postrádá vše, co by měl obsahovat moderní seriál 21. století, a to hlavně v dnešní době, kdy se seriálová tvorba začíná zpracováním i hereckým obsazením přibližovat tvorbě filmové. Srovnání s Walking Dead to skutečně snese, protože oba seriály jsou o hovně a v obou se tvůrci zaměřují na telenovelové problémky bandy debilních lidí, kteří mají představovat přeživší apokalypsy a zničený svět je jen takovou kulisou v pozadí jejich rodinných patálií. Efekty měla lepší i Hvězdná brána s Tiel´cem v čele v polovině 90. let, proto mimozemšťané nemohou nikoho vyděsit už od prvního kontaktu s divákem, natož když vypadají jako představa mimozemšťana 60. let. Pokud tvůrci nedokáží pracovat s napětím, pak seriál o invazních mimozemšťanech zkrátka nemůže fungovat. Fakt, že by někoho bavily ty banální problémy přeživších (najdi funkční motorky, najdi jídlo, najdi benzín, najdi místo k utáboření, přemísti se o 10 km dál, sbal tu holku) stojí a padá právě na napětí z hrozby, která v tomto případě nečíhá nikde, i když je vidět naprosto všude. Pokud seriál popisující postapokalyptický svět s invazními mimozemšťany dokáže po pěti dílech odrovnat fanouška postapokalyptických filmů a sci-fi o invazních mimozemšťanech, pak stojí za hovno, rozhodně nemá na zdejší hodnocení. Přelomová a ve všech směrech geniální Invaze se zrušila pro "nezájem", kdy jí sledovalo 10 000 000 diváků a tahle kardinální sračka vysraná na lidi má pokračování? Jsem zhnusen z vkusu lidí. 10% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mix Války světů, Districtu 9 a pravděpodobně předstupeň k (naštěstí zrušené věci) Terra Nova, resp. aktuálnímu Revolution - naštěstí, snad možná i díky Spielbergově "dozoru" je to překvapivě životaschopné a přestože nejde o žádný majstrštyk na seriálové scéně, koukat se na to dá (i s ohledem na střízlivou stopáž jednotlivých epizod a vstřícné množství pouhých deseti dílů na jednu řadu). Rodinné a vztahové problémy prolétající se s rovinou akce mne tu krkají o poznání méně, než u výše zmíněných dvou seriálových odvozenin a formálně mě baví ta jistá příbuznost s podobou Stevenovy Války světů. Takže sice třetí řadu (léto 2013) nevyhlížím nijak nedočkavě, ale rád si trochu té postapokalyptické soap opery opět dopřeju. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pilot, který většinou má navnadit, mi přišel nic moc. Nějak mi tam nejsou jasné všechny okolnosti a podmínky - v noci tuhá řežba, ve dne se přesunuje tři sta lidí a nikde žádný emzák, nikdo se nebojí, že se objeví... Ty rodinné vztahy proč ne, ale tady mi přijde to až zas tak nefunguje. Zkrátka po pilotu mám pocit, že ani tvůrci neměli jasno, jak celý zajímavý námět pojmout a kudy vést. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Slabší 4*. Není to sice špatné, ale chybí tomu nějaké to tempo a více emzáků. Samotná akce (občasná) není špatná a triková stránka je také ucházející. Zřejmě nejzajímavější příběhová linka se znovuzískaným děckem, které nosilo postroj, je nehorázně zazděná v desáté epizodě. Dalo se z ní vymáčknout daleko víc. A proč tam sakra nění vidět jak mimozemšťani masakrují důležité skupinky lidí? (např desátá epizoda při rozdělení na čtyři útočné skupiny!! žádný masakr, přitom by to epizodě dodalo tolik potřebný náboj) Pokud se další řada trošku nevytáhne, zřejmě to shodím na 3* Update:Druhá řada o něco lepší než první. Epizody měly lepší spád a celkově byly zajímavější, ale poslední epizoda vcelku zklamala. A něco mi říká, že ještě pár řad a z post-apo seriálu se stanou Hvězdné války :D Update2: Tak třetí řada o nic horší než druhá ale zároveň o nic lepší. Děj zajímavý, akce opět fajn, ale měli by vyměnit scénársty, páč jim tam občas ujíždí do očí bijící nelogičnosti a stejně nelogociky se občas chovají i postavy. Update3: Ne, ne a ne. Snižuji na 3*. První polovina čtvrté řady o ničem a nudná s minimem zamíjavých, ale nedotažených nápadů (přeškolovací zařízení, ghetta,...) a druhá půlka asi taková jako předchozí řada + další tuna dementního chování postav, přičemž z těch dementních postav zabijou jen jednu a těch normálnějších postav zabijou spoustu, včetně jediné, která tam měla jakýsi svůj charakter a člověk jí fandil. A ani ten navnazující závěr to nezachránil. Update4: Strašně moc bych chtěl zvýšit zpátky na 4*, ale ono to prostě nejde kvůli debilním scénaristům, který jsou schopný všechny dobrý dějový linky totálně zabít kravinama, klišoidníma věcma a milionem nepravděpodobných děj posouvajících náhod . ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Kvůli Stevenovi Spielbergovi a motivu mimozemské okupace Země jsem byl hodně zvědavý, jak Falling Skies dopadne. I slušný poster mě dokázal navnadit, že by to mohl být sci-fi nářez roku. Ale tak nějak mi nešlo do hlavy, proč se to tu drží na hranici nějakých 60%. Po dokoukání všech deseti dílů jsem měl ale spíše rozporuplné pocity. Co se týče příběhu, tak ten byl na můj vkus slušný. Sice se tam pořád řešily nějaký pitomosti, ale pořád mě to nějakým způsobem dokázalo upoutat. K postavám jsem si dokázal vztah vytvořit, takže i zde seriál boduje. Co je ale horší (možná hrozné), je vizuální stránka. O efektech raději pomlčím, ale co mě setsakramentsky štvalo, bylo to, že jakoby tvůrci nenašli nějakou lepší a růzrorodější lokalitu. Vše se totiž s drtivé většiny odehrává na samých místech a tím to pak vypadá dost lacině. Jinak jsem si seriál užil, poslední dva tři díly byly nejlepší a konec? Nechte se překvapit, ale kdo zdá Spielberga, může tušit. Jsem hodně, ale hodně zvědavý na další řadu. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Herečka Moon Bloodgood v seriálu ztvárnila doktorku Anne Glass, která ve druhé sezoně otěhotní s Tomem Masonem (Noah Wyle) a porodí mu holčičku. Moon byla těhotná během natáčení i ve skutečnosti, 15. prosince 2012 se ji narodila dcera Pepper. (lioncel)
  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)

Reklama

Reklama