Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrová jednohubka, ktorá si berie od svojich thrillerových vzorov to lepšie, ale nie vždy to vie zúžitkovať vo svoj prospech. Všetko je decentné, réžia umiernená, scenár sa drží šablóny, herci hrajú podľa naučených fráz a póz, nič sa nevymyká štandardu, a to je škoda, pretože neraz celý dojem z filmu kazí práve ten pocit šedého priemeru. A pritom námet nebol zlý, okoreniť to o charizmatickejšieho záporáka, dať mu viac priestoru, vybrať lepších hercov do vedľajších úloh a trošku zapracovať na dialógoch, možno by z toho bolo prekvapenie roka v štýle Telefónnej búdky. 65%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Krásný dvojsmysl už v názvu dává tušit komu pšenka (ne)pokvete, že nepůjde o běžnou konverzačku, natož nudnou vyhlídku za účelem sledování panoramatu a pobavení spoluobčanů NYC. Herecká sestava naprosto přesná, scénář neotřele invenční (pro mě pochopitelně), akce a napětí v plném nasazení, až jsem nechtěla přijít o jediný dialog a přesně tak to v rámci pobavení očekávám. Worthington díky kultovní roli Avatara už bude zřejmě vždycky akční, přestože neudělal víc než pár uklouznutí na střeše a jeden úprk za perfektně slizkým záporákem Harrisem, když za sebe nechal "pracovat" sympatického bráchu a dvě moc pěkné kočandy. Závěr sice byl víc patetický než na hraně, ale přesto sedl jak virtuální facka zkorumpovanému mocenskému systému, v dnešní době obzvlášť. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tam dole na chodníku uzavírejte sázky, jestli Sam Wortington myslí svoji hrozbu vážně a ukončí svůj život potupným skokem na newyorskou dlažbu, anebo zůstane jen u planých keců. Budete mít na svoji sázku dostatek času a kurzy jsou slibné. Bývalý policista, a náš budoucí mediální hrdina, dostal za krádež diamantu nepřiměřeně vysoký trest, a co víc, loupež ani nespáchal a cítí se nevinný, protože to podle jeho slov na něj "ušili". Balancujíc na úzké římse budovy hotelu, bude muset prokázat svoji nevinu. A nebude na to sám. K ruce bude mít svého bratra, jeho sličnou přítelkyni a sympatickou policejní vyjednavačku, která mu jako jedna z mála důvěřuje. Film si však vytýčil spíše televizní pojetí už jen tím, že angažoval televizního scénáristu Pabla Fenjvese, který do celkem zpočátku zamotaného příběhu, postupem času napěchoval snad všechny typicky známé střípky z televizních krimi seriálů, včetně fádních dialogů, předvídatelnosti děje a skandujícího davu pod skokanem za přítomnosti médií, což považuji za dost laciný scenáristický postup. V jeho okázalé radosti mu nijak nebránil ani nepříliš známý, a tímto filmem debutující režisér Asger Leth, který s akcí šetřil jako se šafránem, a až příliš se spoléhal na zajímavé herecké obsazení. Když to vezmu z hodně povrchního hlediska, tak "umělecky" nejhodnotnější byla na celém snímku atraktivní Genesis Rodriguez a její napěchovaný dekolt a Worthingtnův skok střemhlav, a když to vezmu z fundovanějšího hlediska, tak tím nejhorším byl na filmu scénář. Z pohledu zlaté střední cesty má film spád, na římse se objeví občas i napětí, vtip a nápaditost nechybí při loupeži diamantu, nechybí pár dějových zvratů, kdo na čí straně stojí, kameru bych rovněž pochválil za vzorné a kvalitní nasnímání a herecké obsazení bylo také více než dobré. A že jste sázku nakonec prohráli?! No neříkejte, že jste nevěděli, jak to s Nickem Cassidym dopadne. Mé hodnocení: 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, když se hloupé filmy snaží divákovi namluvit, že hloupé nejsou a nejde jim to... Muž na hraně je jedním z nich. Přitom nápad není vyloženě špatný (třeba v některé z televizních CSI sérií by se takový díl vyjímal více než dobře - bez ironie) a herecké obsazení je přinejmenším zajímavé. No, co se dá dělat, alespoň to nijak zvlášť nebolelo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchá blbina pro všežravce. Příběh je trailer a pár zvratů navíc (+ cynický Ed Harris), které to na tu třetí přece jenom vytáhnou. Scénář je hloupě poslepovaný a celý ten plán vlastně nedává smysl. Potěšilo mě ale po většinu času realistické chování davu. Chamtivé, hrabivé stádo ovcí, které volá "Skoč!" ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Než snímek skončil u Summit Entertainment, toulal se po Paramountu, jeho dceřické společnosti Paramount Vantage i MGM. Producent filmu di Bonaventura snímek raději převedl do Summitu, se kterým úspěšně spolupracoval i na filmu Red (2010) (272827)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)
  • Během pobytu Nicka Cassidyho (Sam Worthington) na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objevuje dvojokno, které tam nikdy nebylo. (Terva)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama