Reklama

Reklama

Dojemné drama o ilegálních přistěhovalcích vypráví o tvrdě pracujícím Carlosovi Galindovi, jenž sám vychovává syna v pubertě. Ze všech sil se mu snaží vytvořit prostředí pro lepší život, a tak se rozhodne opustit svou práci zahradníka v L.A. a odstěhovat se z města, aby své jediné dítě uchránil od tamních gangů a dostal ho na slušnou školu. Koupí si vlastní náklaďák, takže si může dovolit přijímat více zakázek. Jenže v nelítostném městě není lehké žít s americkou lehkostí, zvláště, když jsou na každém rohu imigrační agenti anebo grázlové, kteří se snaží zlákat jeho syna na cestu zločinu. Carlos se každý den bojí toho, že bude deportován…
Režisér Chris Weitz natočil silný ovšem povznášející pohled na každodenní heroický boj imigrantů ve snaze konečně žít svůj americký sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (109)

freddy 

všechny recenze uživatele

Po delší době si ke mně našel cestu další film o americkém snu, kterých už jsem měl možnost několik vidět, a opět to byl atraktivní, zajímavý, napínavý a hlavně kvalitní film, který mě utvrdil v tom, že svět a obzvláště život je někdy nespravedlivý a člověk proti je proti nepřízni osudu bezmocný. Toto drama otce a syna, kteří se snaží protlouct každodenní realitou a když už se nadechují k lepším zítřkům, tak jsou sraženi na kolena mě nemohlo nechat chladným. Já jsem to s hlavními hrdiny naplno prožíval, fandil jsem jim a přál jim trochu toho štěstí. Bohužel film nekončí klasickým happyendem, ale na to jsem byl připraven, protože ze všech filmů, které jsem na téma amerického snu viděl měl šťastný konec snad jen jediný film, takže to tak beru, život taky leckdy není procházka růžovou zahradou a tak jsem vděčný, když se film stane v tomhle směru odrazem reality. Musím ale říci, že co mě jako člověka neznalého v právním systému USA zaujalo je to, že otec neměl tamní občanství a byl v zemi nelegálně, ale jeho syn evidentně americké občanství měl. Toto mi nebylo moc jasné, jak k tomu mohlo dojít, jasně, jeho syn se narodil v USA, ale byl synem nelegálních imigrantů, takže jak mohl dostat občanství? Tohle mi docela vrtá hlavou, ale jinak to byl fajn film, který mě donutil nespustit z televize oči a se zájmem sledovat, co se na obrazovce děje. A za to mu ode mne náleží zasloužených pět hvězd. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdy American Dream. Bez ruzovych okuliarov , Happyendu a stastnych koncov. Toto je realita ktora sa denno-denne deje nielen na Mexicko-Americkej hranici ale aj na Ukrajinsko-Slovenskej hranici. Ludia utekaju z rodnej krajiny kvoli splneniu si sna popripade kvoli rodine ktorej chcu domov posielat peniaze no ako to povecsine skonci? Popripade kolkym sa to ozaj splni? Minimalnemu percentu a o zvysku hovori tento film. Ludia ziviaci sa iba svojim telom prezivajuci na ulici hladajuci trochu tepla a chleba.Ake maju prava a istoty tito ilegalny emigranti? Existuje iba jedno navrat tam odkial usli.Hlavne postavy ozaj bojuju za stastie a buducnost no vzhladom na to ze nemaju ziadne pravo aku maju sancu na lepsiu buducnost ? Absolutne som necakal taky silny pribeh a take citovo silne drama , ze po skonceni filmu som 10 min. iba tak sedel a premietal si to este raz. Som velmi rad , ze sedim na zadku vo firme som velmi rad , ze som Slovak som proste Kurva rad , ze som Europan. 95% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dojemný, ako hlási obsah, ten príbeh veľmi nie je, je hlavne poučný. Poučný pre mexickych imigrantov, ako to nerobiť, ako nedopadnúť tak, že sa nechám nachytať, okradnúť a nedobrovoľne sa stať gangsterom. Polovica filmu je o zháňaní debilne ukradnutého auta, zvyšok sú rozhovory medzi otcom a synom. Tie sú také americké, až ťažko uverit, že sú ilegálni mexickí imigranti. Film celkovo až na pár scén nuda. –––– Proč maj chudý lidi děti? K čemu to je? –––– Dělal jsem to, co všichni. Našel jsem si ženu, vzal si ji a táhnul na sever. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Člověku to nedá a musí si vzpomenout na Zloděje kol. Takhle si představuju kvalitní sociální drama. Plynulá a citlivá režie, silné téma, perfektní herci. Navíc jsem naprosto unešen výkonem Demiána Bichira, který se mi svou uhrančivostí totálně zaryl pod kůži. A tohle natočil režisér filmu Jak na věc? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma ako sa patrí, ťažko si predstaviť a posúdiť ťažké osudy Mexičanov snažiacich sa o lepší život v USA. Často ani nevedia po anglicky. Tento film ale nechce súdiť. Chce skôr ukázať, že nie každý Mexičan je gangster, nie každý sa chce živiť kriminalitou, hoci je k tomu často donútený. Veľmi dobre sa to pozerá a výborný výkon Demiána Bichira ťahá film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Dialogy jsou upraveny tak, aby odpovídaly skutečnému slangu nejen používaném v Los Angeles, ale i v různých ulicích města. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii ve městě Los Angeles. (Terva)
  • Film je v hollywoodské produkci neobvyklý, protože se odehrává v hispánské komunitě a téměř všichni herci jsou hispánci. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno