Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi prirustek do sekce live hororu, tentokrat z prostredi opustene australske podzemky. Prvni tretina sice zacina jako tradicne otravny pokus o co nejvetsi radoby realisticnost plnou trapnych rozhovoru, nicmene nezoufejte, bude lepe a budou se dit veci. Film se snazi prezentovat jako dokumentarni zachyceni realne udalosti (coz neni) a vase hodnoceni se bude odvijet od toho, jak moc jste ochotni prave na tuhle hru pristoupit. Misty se filmu totiz pomerne slusne dari vytvaret iluzi autenticity, coz urcite dokaze napumpovat solidni atmosferu, ale bohuzel to docela srazi herci, kteri to v cele s tou zenskou misty hraji az prilis pro divaky. Palec nahoru ode me fakt, ze se jedna o volne stazitelny kousek a slusna hudba, ktera zejmena ve finalnich credits dosahuje excelentni urovne. 6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dokumentární horor, tentokrát z Austrálie. Vlastně se ani nejedná o found footage film, protože některé postavy děsivé události v tunelech přežily, kameru donesly na denní světlo a celým filmem diváka provází. Což, nebudeme si nic nelhávat, není úplně nejchytřejší řešení. Sice to snímku přidává na autenticitě, ale jaksi opadá strach o to, kdo přežije. V klíčových momentech je kamera rozklepaná ještě víc než je v podobných filmech obvyklé, obraz rozmazaný a účelově nekvalitní. Jako nevím, já měl dokumentární horory spíše rád, ale už jich začíná být fakt až příliš a zrovna tenhle mě šíleně otravoval. Hodnotím tedy tak jak hodnotím, ale musím přiznat, že "objektivně" není The Tunnel zas až tak hrozný film. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý, zľahka nadpriemerný found footage. Pôsobivá zápletka o austrálskom podzemí - mesto pod mestom, s ktorým mali politici veľké plány, tie však boli bez vysvetlenie stopnuté. Čo sa v podzemí stalo, že to papaláši odmietajú konkretizovať? Prostredie tunelov, štôlní, miestností, spojovacích chodieb, kanálov a podzemných jazier, rozhodne má niečo do seba. Ďalším plusom je šokujúci fakt, že veľká časť hrdinov prežije (to nie je spoiler, od začiatku sa vyjadrujú k udalostiam z podzemia, takže je jasné, že nezomreli). Potešilo ma i ústredné zlo, je vcelku desivé. Bohužiaľ, tvorcovia urobili rovnakú chybu, ako množstvo filmárov pred nimi: priniesli zaujímavé otázky... na ktoré neponúkli žiadne odpovede. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První hodinu "budování napětí" a seznamování s týmem (který si zasloužil, jak nakonec dopadl) jsem se strašně těšil, že to konečně bude film, ve kterém v děsuplné atmosféře postupně požírá adepty Darwinovy ceny velké, zmutované, krvežíznivé morče. Ale bohužel jsem se zase nedočkal. Subjektivně mi z řady důvodů, které se tak hezky poskládaly k sobě, přišla tahle tisící vykrádačka blérwič lacinosti jako zatím nejhorší, kterou jsem viděl. Zejména kvůli naprosté necharismatičnosti herců a hlavního bubáčka. A korunu tomu dodala nefungující myšlenka prostřihů rozhovory (hodně kazily atmosféru) a trvání na tom, že jde o autentické záběry a nikoli herce. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Pominu-li, že úvodní půlhodina je zbytečně zdlouhavá a vlastně zbytečná, tak na konci další půlhodiny jsem si říkal, že tenhle (pseudo)dokumentární horor má u mě šanci jen v případě, že se záhadná strašidla z tunelů nějak racionálně vysvětlí, a to právě pro onu avizovanou autentičnost a realističnost projektu. ~ Zkrátka nevím, jak ostatní, ale sleduji-li jakýkoliv žánr s razítkem "dokumentární" (byť pseudo), tak od něj očekávám taky určité vlastnosti. Nějaká bájná strašidla jsem schopen akceptovat u díla bez tohoto razítka. ~ PS Kdo se mnou nesouhlasí, nechť si klidně ze dvě hvězdy přidá. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama