Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První hodinu "budování napětí" a seznamování s týmem (který si zasloužil, jak nakonec dopadl) jsem se strašně těšil, že to konečně bude film, ve kterém v děsuplné atmosféře postupně požírá adepty Darwinovy ceny velké, zmutované, krvežíznivé morče. Ale bohužel jsem se zase nedočkal. Subjektivně mi z řady důvodů, které se tak hezky poskládaly k sobě, přišla tahle tisící vykrádačka blérwič lacinosti jako zatím nejhorší, kterou jsem viděl. Zejména kvůli naprosté necharismatičnosti herců a hlavního bubáčka. A korunu tomu dodala nefungující myšlenka prostřihů rozhovory (hodně kazily atmosféru) a trvání na tom, že jde o autentické záběry a nikoli herce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, pořád nevím. První scéna zajímavá, pak je to taková klasická dvacetiminutová nuda a pak se jde do tunelů a u žse něco děje. Postavy se chovají dementně. Ale ke konci je to zase zajímavé a dokonce i napínavé. Nějak takhle komentuju už snad sedmý found footage film, i když tentokrát to není klasický found footage horor. Je to dělané jako dokument a mezitím vidíme, co bylo natočeno kamerou v tunelu. Vadí mi, že už od začátku víme, kdo to přežije a tak se nedá nikomu fandit. Atmosféra tunelu dobrá. Asi dám hodně slabé tři hvězdy, protože zas tolik mě to nazaujalo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako hororový maniak jsem zhltnul Tunel ve tři ráno,naladěn pohodovou začínající půl hodinkou,po které jsem během 5 minut musel rozsvítit,poté si udělat sváču,sem tam dát stop a vydýchat se u compu,celková doba dívání něco přes 2 hodiny,stím že zbytek jsem dojížděl už při svítání :-D Ruční kamera prostě funguje,téma je neokoukané a velice zajímavé.Zpracování do reportáže,kdy vám napínavé scény rozdělují rozhovory s přeživšími,vám dají dva úhly pohledu....někoho vyruší z napětí a vemou mu pocit strachu,protože potom člověk vlastně ví kdo z aktérů denní světlo už nespatří a vadí mu to.....někomu (mě) to zase uleví od neskutečně depresivní a děsivé atmosféry a dodá zajímavý pohled na celovečerní dokument z archívů čt 2,s hororovou zápletkou ;-) Herecké výkony perfektní,atmosféra hutná,snad jen bych dal víc akce a míň děsivého nic nevidění,ale u skoro začinájících filmařů nelze čekat stoprocentní výkon.Mám rád ruční kameru a dokážu ocenit dobrý nápad.....Australané přinesli do branže zase o chlup svěžejší vítr a já posraný strachem spokojeně slintal... 85% ;-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem doslova vyšla vstříc. (Hlavně horor, co překlenul 60%? Wow!) Čas kolem půlnoci, sluchátka, tma, samota, ideální podmínky. Ale bohužel je nutno nejdřív se prokousat asi dvacetiminutovou vatou s "pravými" výpovědmi nesympatickejch postav, než děj sklouzne do podzemí a dostaví se obstojná stísněnost - špinavý rozlehlý tunely jsou geniální lokace. A abych jen nehaněla, jsou tu zvládnutý momenty co pěkně postraší, bohužel je jich ve filmu málo. Samozřejmě, že styl pravdivýho dokumentu se už zcela vyčerpal, samozřejmě že působí směšně, trapně, na facku, že si divák furt jen říká, jak se na to měli tentokrát už vážně vykašlat a natočit pořádnej normální horor (a v takovejch lokacích by to teprve stálo za to!). To potom irituje každá blbá scénka typu "běžím jako o život, zdrhám před strašlivým mutantem, ale nezapomenu si v běhu sebrat ze země kamerku, hodit si jí na rameno a vesele natáčet svůj běh smrti". Nebo například další oblíbené scény - vypjatý moment je lépe vždy natočit roztřeseně, na polorozbitou kameru, střídavě pod vodou a dobré je zabírat nedůležitý úhel, ve kterým není nic vidět. Nehledě na prazvláštní zlepšovák - komentář přeživších během filmu - kterej samotnej o sobě je mi celkem šumák, ale ty dva o tom tlachali, jako by to byl jen dobrodružnej výlet na safari. Věřím, že i tenhle typ filmu se dá natočit dobře, ale Tunnel mezi ně bohužel nepatří. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Australsku kinematografiu mam rad, a 4 roky po Navrat do krvave Laguny vznikol tento sympaticky horor. A mne to zase k spokojnosti netreba vela : podzemne tunely pod Sydney mi napriklad dostatocne stacia. Plus ked sa pripocita ten mrazivy neprijemny pocit, ze novinari hladaju pribeh, ale niekto/nieco si ich najde samo. 70 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)

Reklama

Reklama