Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně nejslabší Aardmanovka.Technicky opět precizní,velmi dobře namluvené (viděno v originále) a celkově vůbec ne špatné.Přes to všechno ale jsem od Pirátů očekával víc a i pro studio samotné platí,že méně někdy znamená více.Přes tu přehršel malých vtipů a vtípků si divák nakonec nemá možnost prakticky žádný užít naplno,některé vtípky navíc lehce vykardené z předešlých dílek.Těsně po skončení tedy spíše smíšené pocity a nadšení,které jsem sdílel snad po všech Wallacovkách a částečně i po Spláchnutém mezi nimi není...70% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, čemu film slouží? Sám sobě? Sony animations? Ziskům Aardmanu? Jako bych v téhle pirátské taškařici cítil, že o sobě potřebovalo jedno či druhé studio dát vědět. A docela se přikláním k názoru, že "ostrovní" Aardman to narozdíl od Sony animations nemá zapotřebí. Každopádně se jedná o originální příběh i zpracování. Ne že by to byl příhěh hodný Oscara, ale zkrátka ten gejzír nápadů a ostrovního ostrovtipu je třeba hodnotit velmi vysoko. Nemám totiž pocit, že by originalita byla dostatkovým zbožím. Alespoň ne v Hollywoodu. Vezmu-li tedy v potaz, že se na režii a scénáři podíleli dva zelenáči, kteří dohromady s hvězdným obsazením, dosáhli neškodné, ale o to zábavnější, originálně vyprávěné a přesto v podstatě masové podívané, tak musím smeknout klobouk. Tohle je totiž v současném filmovém průmyslu doslova výjimka. A na poli animovaného filmu obzvlášť! Pixar by mohl vyprávět... ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, kterým Aardmani potvrzují, že dokáží vyplodit zábavný a přitom těžce inteligentní film pro celou rodinu, u něhož se pobaví úplně všichni. Moc mě bavily všechny obrazové fórky, které byly neuvěřitelně invenční a roztomilé. Ono vůbec v každém záběru je tolik nápadů, že by někteří kolegové mohli závidět. Po celou hodinku a půl jsem se ani chvíli nenudil a nechal se unášet tím, co tvůrci vymýšlejí a vyloženě jsem si liboval v jednoduché, byť dost zábavné zápletce, která si dělá legraci nejen z pirátských filmů. Příjemně mě potěšil i český dabing, který se velmi povedl a hlavně používá v drtivé většině neoposlouchané hlasy a je na něm vidět, že dabéři se mu věnovali a ne jen suše odříkali. Opravdu velmi příjemný filmek. Nebýt horší animace, která nezapře plastelínovou minulost společnosti a není vůbec dokonalá, nebylo by vlastně co vytýkat. Všechno se ale bohatě vynahrazuje úchvatným příběhem. 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VÍM, JAK ČASTO ČELÍTE NEBEZPEČÍ, OMOTANEJ KLOBÁSAMA. Věci od Aardmana znám krátkometrážní, dva celovečerní kultovní, Spláchnutej mě minul, takže jsem čekal celkem běžný animák, ale to, co předvedl ve smyslu originálního děje a vybroušených vtípků (dospělí se budou na filmu bavit snad víc, než děti, leč malí zlobit nebudou), jsem opravdu nečekal, maje křeče od smíchu ještě dlouho po opuštění kinosálu. Kdyby takhle vypadali kolegové z Karibiku, byli by bez debat geniální. Samozřejmě, v hodnocení záměrně nadsazuju, vzhledem ke mnou nepochopitelně nízkým procentům. U mě 90%. PROMIŇTE, NEVIDĚL JSEM VÁS PŘIJÍT. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co mám napsáno pod erbem!!?? - NESNÁŠÍM PIRÁTY!!!!!......... Natočeno podle knihy "The Pirates In an Adventure With Scientists" Gideona Dafoa. Ten si k filmu napsal i scénář. Být pirátem, neúspěšným, pirátem není žádná slast. Nejvíc to poznává Pirátský Kapitán. Když je vyhlašována soutěž o nejlepšího piráta roku, vzbudí jeho účast velký smích. Nechá se však unést jistou vlnou hrdosti a stejně se přihlásí. CITÁT - Pirát roku? Já?.......... Milý deníčku! Zdá se, že mě čeká mokrý hrob. Spousta vtipných hlášek, černého i Britského humoru, povedená hudba, podmanivý příběh - to je Aardman. CITÁT - Londým smrdí jako moje babička........... Podstoupíte-li však nějaké oběti ku prospěchu svému, bude to mít nedozírné následky. CITÁT - Tak fajn, obejdu se i bez vás........... DIALOG: PIRÁTSKÝ KAPITÁN - Člověk se nevyvinul ze slimáků jen proto, aby pil svůj vlastní pot. Jdeš s námi Bobo? BOBO - (Cedulky) - Vy jste se snad "MIND"! DARWIN - Co jste to říkal o těch slimácích??........... Takhle dojemné dobrodružství jsem nečekal. CITÁT - Ahóój......... Vtipně řešené jsou i závěrečné titulky, a to celé. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Ve scéně v londýnském pubu U spolknutého navijáku a ve scéně v Lonely Street se objeví Joseph Merrick, známý jako Sloní muž. (Tomihiro)
  • Pirátská loď, která byla pro potřeby natáčení postavena, vážila 700 kg a její délka činila přibližně 4,2 metru. (Thomas05)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama