Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Nezapře se, že je to televizní zpracování. Myslím si, že tenhle příběh by si zasloužil lepší. Přesto jako velkého fanouška tohoto klubu mě tenhle film potěšil a ač to nemívám ve zvyku tak jsem * přisadil. Tahle tragédie co se stala 6. února 1958 Manchester United posílila a dnes se může pyšnit nejvíce tituly. Jako fanoušek jsem velmi hrdý. ()

Wawer 

všechny recenze uživatele

Tak moc se tlačí na pilu, přestože přiběh má slzopudný potenciál i pro nefandy, až to ruší. Na jednu stranu tak je to místy emoční nářez, navzdory na první pohled televiznímu zpracování, na druhou stranu je ve filmu spousta vaty, postavy jsou patetické a zaměnitelné. Výsledkem je tak trochu kýč, což je ohromná škoda, protože pod pevnějším vedením mohli být United výjimečným filmem. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Smutná, fotbalová historie. Nevím, jak na celém světě, ale v Evropě nepochybně, pokud mě moje sklerotická paměť nešálí. A zároveň také ukázka obrovské touhy vůle a odhodlání, kteří ti, co přežili měli. Každé jiné mužstvo by tahle tragédie asi srazila na několik let, ale Ruďí ďáblové dokázali, přesně, to, co mají v názvu. Postavit se na vlastní nohy a v realitvně krátké době, povstat, jako bájný Fénix z popela. A to měli jejich nejlepší chvíle terpve přijít. A málo jich rozhodně nebylo.... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

V skromnejšej televíznej produkcii sme svedkami udalosti, ktorá sa zapísala čiernymi písmenami do histórie najväčšieho futbalového klubu. 6. február 1958 mi každoročne pripomenie spomienka klubu ako fotka na sociálnych sieťach. Nikdy som však detailnejšie túto udalosť neštudoval a nechápem prečo. Film United je pocta ako hrom. Neviem ako pohltí film nefanúšika... a nezaujíma ma to. Manchester United nie je len klub, je to emócia. Je až neuveriteľné, ako sa tím z tak fatálnej situácie pozviechal a už po trinástich dňoch od katastrofy hráči vybehli na trávnik a vyhrali zápas... napriek tomu, že 8 z nich už bolo po smrti. Klub táto udalosť nepoložila, ale zocelila a aj naďalej staval na hodnotách, ktoré mu boli vlastné. A robí to doteraz. Som hrdý, že fandím tomuto klubu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy neberiem vypäté emotívne situácie za nátlakové, pokiaľ vychádzajú z reálu alebo plynú prirodzene. Takže z toho pohľadu výborná emotívna záležitosť, pretkaná smútkom od začiatku do konca. Dejová linka ma síce oslovila menej - pomerne dosť pre mňa otravných dialógov - no na nadpriemer to určite stačí. 75/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)
  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)

Reklama

Reklama