Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (356)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $107,518,682Tržby Celosvetovo $268,418,682Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,435,825 //počet predaných kusov 980,326Tržby za predaj DVD v USA $30,959,205 //počet predaných kusov 2,204,133║ už len ťažko sa nájde originalita vo filmoch či rozprávkach a tu to nie je ináč, lebo ide o citeľný mix Arthura, Cililing a Legendy o sovích strážcoch, na druhú stranu, animácia je pekná, vrátane vizuálneho poňatia, dej nenudí je svižný, dokonca je tu aj dosť akcie, vtípky pobavia, + tradične výborný Slovenský dabing /videl v kine: 80%/ ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se na takovém filmu muselo podílet pět scénáristů. Vždyť to bylo až na prostředí strašně laciné a neoriginální. Na druhou stranu se na to také skvěle koukalo, vizuál miniaturní přírody byl opravdu parádní. Ale děj byl takový průměrný, takže nakonec nadprůměr jen kvůli tomu, že jsem se nenudil. 70% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom milá a vizuálne prepracovaná jednohubka. Ale nič viac. Chýbalo mi tam niečo skutočne dychberúce. Niečo čo by mi predstavilo úplne nový svet, do ktorého by som sa rád vracal. Všetky postavy sú archetypy, fungujú na základe nejakých záležitostí, ale akési skutočne bohaté vzťahové puto sa tu nenachádza. To je inak problém väčšiny animákov. Len ma trocha mrzí, že niektoré príbehy so zvieratkami majú viac skutočných emócií ako tie s malými ľuďmi. Ale to už som prehnane kritický. Film nenudí, má pekné tempo a je postavený na peknej myšlienke. Scéne v dome, keď je MK zmenšená je asi najzaujímavejšou časťou a všetko ostatné je natoľko milé, že tomu musím veľa vecí prepáčiť. Aj keď sa priznám, že veľa veci zachraňuje trojnohý pes Ozzy. Síce sa k filmu asi už nevrátim, ale na to jedno zhliadnutie bol Epic viac ako dostačujúci. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Fyzika lesních strážců je propracovaná a bere si příklad z přírodních zákonů. Jsou vysocí 5 cm, váží pouhé 2 g, uzdvihnou však 10 g a vyskočí do výšky až 15 cm. Jejich srdce udeří 2000krát za minutu a díky tomu mají 36krát rychlejší reakce než člověk. (charlie_ando)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)
  • Prvý film od Blue Sky Studios, ktorý má hlavnú ženskú hrdinku. (LuiCJ)

Reklama

Reklama