Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Solidní eco survival s nejlepším hereckým cástingem, který se kdy v hororu objevil za posledních 10 let. Medvídek je více než fajnový, jeho řev vyvolává husí kůži a objevuje se na plátně velmi často, což je plus. Potěší také atraktivní prostředí, slušný look, slušná dávka napětí a troška gore( v tomhle ohledu se mohlo přitlačit na pilu více, ale vynahrazovaly mi to jiné prvky. Úplný highlight je durch roztrhlý xicht Thortona a závěrečné finále, které má celkem koule nepočítajíc jednu velmi nevhodnou digitální scénu. Doporučení hodná záležitost a zatím nejlepší horor roku. 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak opět se potvrdilo, že názory zdejších rádoby hororových odborníků se nemá smysl zabývat. Tenhle až příliš vychválený animal horor totiž protřelýmu divákovi nemá moc co nabídnout. Pěkný lokace, nefunkční pokusy o atmosféru, scénář sepsanej na hajzlu a evidentně neschopnej medvěd kterej vždy akorát tak naběhne na scénu zařve si, chce někoho sežrat, neuspěje a uteče. Proti němu stojí ještě neschopnější hrdinové kteří nezastřelí stojícího obrovskýho medvěda na pár metrů, nemluvě o tom, že mimo výživný finále se ve filmu 75 minut skoro nic neděje a medvěd je na scéně asi 10 minut. Takže jasný zklamání.30% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mně se fakt asi málo kterej rejža zavděčí. Minule jsem nadával, jak amatérská ruční kamera domrvila jinak výborný medvědářský nízkorozpočťák Backcountry (2014), no a dneska nadávám, jak Grizzlyho domrvila nejen kamera, ale i střih, námět, scénář, hudba, režie, klapka, prostě všichni do jednoho. Co k téhle frašce napsat - snad že nechápu, že tohle někdo mohl myslet stoprocentně vážně. Možná v osmdesátkách devadesátkách jako nějaký podřadný videofilm, ale dneska snad každému soudnému člověku musí být tahle přehlídka pathosu, klišé a debility leda pro smích. Hluchá kráska, která ráda chodí fotit zviřátka do lesů, kde se to hemží medvědy. Dva bratři, kteří k sobě hledají cestu. A ten zlý přitom není tak úplně zlý, vždyť zachránil život policistovi, jak vyjde najevo (mimochodem při téhle scéně jsem to musel stopnout a běžet se na hajzl vyzvracet). Bezcitný medvědobijec, který je ale vlastně taky správný chlapík. Správný chlapík je koneckonců i šerif, který se jen občas nechá trochu podmazat pytláky, vždyť to má do penze za pár a nemá ani vindru, šerifování v aljašském prdelákově moc nenese. A dál a dál, fakt nemůžu, už je mi zase na blití. No a dorazil mě závěrečný hrdinný boj s medvědem... Ale to už snad přece opravdu byla komedie... nebo ne? A jeden postřeh: Když dřevorubec (pokud není úplný vemeno) vypíná pilu, tak fakt nečumí na vypínač, stejně jako třeba řidič při řazení nečumí na šaltpáku (pokud není úplný vemeno). / Napodruhé - je to opravdu příšerná kokotina, ale je fakt že i zábavná (nechtěně), záživná (zábavně), dobře natočená a hraje v ní Punisher Jane i pár jinejch koukatelnejch herců a hereček, takže o jednu zvyšuju. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tady musím trošku přimhouřit oko. Film má totiž dobrý styl vyprávění i atmošku. Příběh je samozřejmě přespříliš klišoidní. Opět les, opět rodina a samozřejmě "největší medvěd, kterého kdy viděli". Jakmile je na scéně medvěd (a musím říct, že si od něj neoddychnete), tak tep stoupá a je super, že není cgi. Herecky je to docela hezky áčkové. Thomas Jane (Punisher), Billy Bob Thornton (Soudce) a James Marsden (Westworld). Uprostřed lesů tedy číhá predátor, který nemá slitování a hlavně má mocnou tlapu. Fakt je, že finále je tak strašně hloupé a počítačové, že to celý film potápí. Zatímco na začátku s dřevorubci, by člověk mohl odpustit ledacos. Tak finále u řeky je céčkové až to bolí. Nějak se nemohu přenést přes to, že ač se méďa snaží jak se snaží, tak způsobuje pouze škrábance na těle hrdinů. Ale kolem a kolem, zas tak hloupé to nebylo. (50 %) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ani sebevíc přerostlý a ďábelsky chytrý čtyřnohý predátor, byť mazaný jako liška, nemá sebemenší šanci v souboji s dvounohým predátorem zvaným scenárista. Když ten je navíc, kromě klasických střelných, ozbrojen i tou nejsmrtelnější zbraní, přeslazenou romantikou. Chudák grizzly... Hájil jen svůj domov, svoje teritorium, činil se seč mohl. Taky zakousnul pěkných pár dvounožců (a jako zákusek i jednoho kolegu medvěda), ale na hollywoodské lidské lásce si holt vylámal zuby. Jo a jen tak mimochodem – když držím v táboře noční hlídku, protože v lese kolem čenichá medvěd lidožrout, určitě se na hlídání vyprdnu a zalezu si do stanu na pokec s bejvalkou, protože: "Venku mi byla zima". Venku, ale u plápolajícího ohně, co dodat. A nebo: "Ztratíme se grizzlymu v Medvědím bludišti, tam zabloudí i medvěd". Taky dobrý ... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama