Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Celé generácie to bola len mestská legenda, ktorá prežívala akurát v detských nočných morách. Teraz však ožíva aj v realite a tým uvrhne mesto do najhlbšieho strachu.
Krátko pred začiatkom mestského festivalu, stredoškolský učiteľ Aaron Harris (Robin Dunne) potrestá šiestich študentov, vrátane náladového Tylera (Richard Harmon), gotického dievčaťa Nikki (Julia Maxwell), kapitána wrestlingového tímu Daevona (Reilly Dolman) a vzorného študenta Juna. Ich úlohou je pomôcť Aaronovej bývalej priateľke Kristen (Lacey Chabert) pri opravách jej rodinnej farmy predtým, než ju predá. Kukuričné polia obklopujúce farmu však skrývajú  legendu, ktorú drsný Tyler s veľkou radosťou prerozpráva. Vraj sa tu skrýva bytosť, ktorá nikdy nespí, nikdy neumiera, nedá sa ju nijako zastaviť a nikto nepočuje plač jej obetí. Strašiak tu žije preto, aby všetkých zabil. Keď sa mládež zabáva v poli hrou na mačku a myš, pri čom ich sprevádza divoké zviera, Kristen sa ich snaží presvedčiť, že Strašiak je skutočná bytosť s veľkou silou, ktorú posilňuje krv jeho obetí. Dôkaz v prospech jej tvrdení sa objaví skôr, než by si to ktokoľvek prial. Hneď ako nad poľami zapadne slnko, poslední preživší čelia desivej hrôze šíriacej sa z príšery. Tým, ktorí ostali uväznení na farme Millerovcov, ostáva iba mizivá nádej na prežitie. Legenda o Strašiakovi sa totiž končí tým, že po objavení sa znamenia je koniec už blízko a je neodvratný. Keď sa Strašiak blíži, ešte aj vzduch pred ním  zamrzne v strachu. (Incantator)

(více)

Recenze (72)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak sympatické herecké obsazení, to sice má, ale co to nemá je nějaký pořádný děj. Postavy se přemisťují z bodu A do bodu B, následně do bodu C a všechno to končí v D, jo jo starý dobrý déééčko. A ten strašák, co byl v tom kukuřičném poli, byl teda mnohem děsivější, než ten černý buban co je prohání po abecedě. Další problém v tkví v tom, že ta legenda o strašákovi, neni nějak pořádně vysvětlena, něco málo je tady nastíněno, ale aby to pořádně rozvedlo, to zůstane jen v myšlenkách diváků. Joo mluvím tady o té legendě, mohlo se třeba ukázat, že ty postavy tam byli poslány schválně, aby byli obětovány za lepší úrodu, nebo aby manželé ve vesnici, spokojeně obšťastňovaly svoje ženy/přítelkyni. No aby nebyl zase tak kritický, tak je fakt že ta parta byla v pohodě, byť se některé postavy, chovaly jako kdyby byli postihnuti kreténismem . Jo a to gore taky ujde, to je dokonce hodně slušný. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tuctová pohádka o tom, kterak partu zlobivých dětí nahání po kukuřičném poli kus obživlého stromu. Nevím, jestli "nahání" není příliš silné slovo, vzhledem k tomu, že se stromovous pohybuje rychlostí v = 50 cm/s. Celé je to samozřejmě těžké béčko. Nejvíce bych chtěl asi zkritizovat práci maskérů, protože si myslím, že si mohl dát rozhodně větší práci než udělat každému dva až tři škrábance na obličeji. "Strašák" stál také za hovínko a moc to nevylepšily ani efekty. Ale je to TV film, takže co taky čekat. Atmosféra vůbec žádná. Marně pátrám v paměti, co bych vlastně pochválil. Zřejmě nic. Je to další zbytečná píčovinka a já si dovolím sáhnout po odpádku, ačkoli to dělám zcela výjimečně. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelný horor, který nenudí a od začátku se pořád něco děje. Sice jsem se bál, že to bude nějaká blbost o strašidle co ani neuvidíme, ale naštěstí, to hned od bylo o něčem jiném , Většina filmu se odehrává za dne, což je dobře, nemusíme sledovat jen černou obrazovku. Herci taky ujdou, puberťáci se chovají jak mají a jsou na ránu. Nelogičnosti tam jsou, ale to asi ve většině podobných hororů. Naštěstí prakticky všichni zařvou což je dobře. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dve hrdličky sa išli pobaviť do stodoly ale našli tam len smrť.Už ten začiatok naznačoval že tento film bude mat lacný look a škoda že to poviem ale držal si to po celú dobu filmu.A mrzí ma to aj preto že som sa na tento film veľmi tešil a to hlavne preto že strašiaci patria do mojej oblúbenéj skupiny zlých týpkov.Ale mám aj pozitívum,kukuričné pole a ďaleko ďaleko nič a pár ľudí uviaznutých v jednom starom dome a v okolí výčina niekto krvilačný.To znie strašidelne a v tomto prípade to tak aj je.Je tu veľa nedomyslených a nelogických scén.Strašiaci vôbec nepripomínali strašiakov ale niečo iné očividne digitálne a filmu to znižuje úroveň. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Vždycky se "rozčiluji", když je po celý horor pořád jenom tma, protože se o to více bojím.. Ale na druhou stranu, když je po většinu hororu světlo, něco je špatně - neříkám, že vždycky, ale v tomhle případě mi to nějak vadilo.. Jinak řečeno, nebála jsem se. Neříkám, že je film špatný, strašák vypadal opravdu strašidelně, sem tam jsem se lekla, ale "hororový účel" ve mně nevzbudil. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama