Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Běžnej den v Engelandu: to si takhle jdete nakoupit pár diamantů do jednoho zapadlýho klenotnictví, ale protože asi vybíráte moc dlouho, naběhnou tam jakýsi Jugoši a střelej vás do krku, hm, smůla no. A přesně v tenhle moment vyjíždí hákovat do další šichty tady chlapci a děvčata z jakési jednotky jménem The Sweeney (o které jaktěživ nikdo neslyšel), aby vás už nikdy žádnej Jugoš do krku nestřelil... teda podle toho filmu je větší pravděpodobnost, že vás do něj střelí někdo z těch povedených detektivů, ale to je teď vedlejší, nezačínejte s tím zase, ti lidi na Trafalgar Square tam neměli co dělat, nějaký Trafalgar Square, pff, když už chci kurva střílet jak dement, tak si budu střílet, i když jsou kolem mě stovky lidí. Jo a ten polda si na tu kulku naběhl sám... dvakrát. Takže cože co? Jo, ten film je děsná pruda, pozérskej jak fanoušci Chelsea a logika tu dostává na prdel víc než otrok v SM salónu... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa mi to zdalo ako dementné cvičenie pre stále hlúpejšie publikum. Pár prekvapivých zvratov zhruba v polovici situáciu zlepšilo a jedná sa tak len o hlúposť štandardizovanú. Samotná jednoduchosť scenára nevadila natoľko, aby som naháňačke za lúpežníkmi nedal vyššie ohodnotenie. Vadilo čosi iné: rafinované odoslanie všetkých zástancov práv zadržaných kamsi hlboko do smradľavých hajzľov, pretože len bránia vo vyšetrovaní, sú zmietaní žiarlivosťou a túžia po pomste. Naopak dobrí sú tí, čo majú vytipované podozrivé elementy. No a ak sú podozriví, treba ich bejzbolkami naučiť spravodlivosti. Keď náhodou vinní nie sú, ich chyba bola vo vyvolaní dojmu podozrivosti. Partia búchačov je samozrejme neskorumpovaná, neohrozená a solidárna. Šéf je sympatický, starou školou odchovaný alfa samec, užívajúci si s generačne mladšou kolegyňou. Nejde o nič iné, len o miliónkrát v detektívkach opakovaný koncept manipulácie, snažiaci sa desaťročia divákov presvedčiť o tom, že: 1. policajtom záleží vždy len na vykynožení zločinu, 2. akákoľvek násilná akcia polície je oprávnená a má zmysel, hoci sa zdá, že ho nemá., 3. prisťahovalci sú pliagou, rozvracajúcou systém. 3. občasné údery nevinným sú nevyhnutnou daňou za účinné vykynoženie lotrov. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mile překvapen a dost nadšen. Příběh je dost dobrý, obyčejný, ale zase hodně uvěřitelný a reálný. Opravdu film, který zaujme až do konce a kvalitu, tempo a styl filmu si zachová po celou dobu. Herecké obsazení je na tom výborně. Především vede hlavní hrdina Ray Winstone, který mě doslova nadchnul jak se dokázal vžít do role drsného poldy a sehrát skvělý herecký výkon. Ben Drew taky zaujal, sympaták. Akční scény zde byly, bylo jich dostatek - to podstatné ale není. I naháněčky s auty zde byly. Podstatné je opravdu vypilovaný krimi/drama, jak jinak to popsat. Rozpočet byl hodně malý, což se odkazuje na obyčejnost - to je minimální chybou. Ještě tak nějaké scény doladit a vylepšit konec. To jsou jen maličkosti k úplné dokonalosti. Na hraně mezi 4 a 5 hvězdou. Přesto tomu něco chybí, ale to je opravdu maličkost. Je to velmi silný snímek, který hrál i hodně na pochopení a charakteru většiny postav. Hudba hodně dobrá - zvláštní a poutavá. Toto jsem opravdu nečekal. Proto celkově hodnotím na slušných a zasloužených 89% = **** ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Né že by mě to kdovíjak semlelo a byl bych z toho nevídaně unešenej, to určitě ne. Ale vážně mě nenapadá nic, co bych vytkl a za co bych vlastně neměl dát plný hodnocení... Neviděl jsem moc podobných Britských filmů, co by mě podobně bavily, tak možná i proto přimhouřím víka. Nick Love udělal od Psance velkej krok vpřed a doufám, že tohle nebyla náhoda. Ray Winstone a Ben Drew jsou hodně dobrá dvojka a jejich postavy to táhnou, hlavně díky nim z toho je cejtit testosteron víc než ze všech těhle řeznic dohromady. 9/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podobná kriminálka tady už dlouho chyběla. Drsná krimi ze staré školy, ovšem s malinko modernějším střihem, ve které se nikdo s ničím nesere. Scénáři by se sice dala vytknout jistá šablovinost, to však v tomto případě vůbec nevadí, protože vzniknul žánrově vybroušený film s bezchybnou režii, pohlcující akcí (přestřelka na Trafalgar square a okolí patří mezi nejintenivnější sekvence loňského roku) a precizní herce. Ray Winstone by svou urputností převálcoval i buldozer, Hayley Atwell je neodolatelná a Plan B překvapivě přesný. Škoda, že podobné filmy jsou podobně jako hlavní hrdina Jack Regan za dinosaury, kteří skoro vymřeli. Víc takových a američtí fušéři typu Roba Cohena by si měli tento film každý den pouštět před spaním.90% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama