Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý, dobrý, úžasný. Když chci vidět kriminálku, nebo akční drama, v poslední době šahám hlavně po filmech s nálepkou mejd in britn a ani tady jsem nebyl zklamán. Všechno tu funguje jak má a ani hlavní zápletka není natolik debilní, jak jsem se obával. Teď jen čekat na další film Nicka Lovea. Dlouho jsem se u akční kriminálky tak nepobavil [info pouze pro mě: komentáč č. 600] ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vzkříšení britského krimi seriálu ze 70. let, se kterým nemám absolutně žádné zkušenosti a dle reakcí se má jednat o velice kvalitní a nekompromisní testosteronovou jízdu od začátku až do konce. Moje zkušenost zůstává někde na půli cesty. Vyšetřovací techniky oddělení sweeney jsou velmi nekompromisní, hlavní postavy jsou opravdu tvrďáci a několik akčních scén svou atmosférou a zpracováním patří rozhodně do nadprůměru. Finální automobilovou honičku dokonce zrežírovali chlapci z Top Gearu a je nutno říci, že tak dobrá není. Občas jsem měl problém silácké řeči ústřední herecké dvojici uvěřit a Winstone ani Drew mě nikterak nepřesvědčili. Celkově se jedná dle mého názoru o průměr daného žánru. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £2miliónyTržby USA Tržby Celosvetovo $7,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ taká náplasť po nie príliš výraznom Neesonovi v 96hodin odplata, aj keď sa tu malá kozmetické chybičky, nezrovnalosti či nie príliš dobré dejové prechody nájdu, má to v niektorých úsekov dosť dobre spracovaný dej, dynamické akčné scénky v ktorých mi ale chýba trošku viac drsnosti či krvi aby to malo ten skutočný náboj ale dobre sa na to pozerá a skôr než Winstone mi pasoval Ben Drew /75%/ ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalší príbeh zo života "mordparty ze štyřky", pardon "sweeney". Tentokrát londýnskych, čo s poriskami od sekier nakopú zadky darebákom, ktorí majú v rukách polovicu arzenálu Zbrojovky Brno. Nuž, aj tak sa dá. Je to taký mix Hooligans a Hříšních lidí města pražského. Udychčaný a tlstý Winstone ako Vacátko a teenee detektív Brůžek, je zas najväčším búchačom na západ od Temže. Nedám odpad, lebo som to dopozeral a občas som sa aj zasmial. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Kriminálka bez rukavic, ostrá jak břitva a soundtrack úderný jako pádné argumenty policejní brutality a já nadšením nadskakuju nad vizí traileru, který by běžel po každých krimi zprávách na Primě tak dlouho, až by se taková šikovná jednotka zformovala i v našich končinách. Potřebovala jsem sice notnou dávku tolerance k akceptování hlavní mužské postavy (přes pupkózní erotiku jsem se bohužel nepřenesla), o to víc mě uspokojoval každičký záběr na Bena Drewa a jeho neřehlédnutelné charisma. I když se snímek řídil v podstatě všemi směrnicemi žánru, včetně odevzdání odznaku, pátrání na vlastní pěst a umístění do vazby, plné nevítaných známostí, a už dopředu dal tušit směr, kterým se bude ubírat, přesto držel a nepustil, a to ani v případě automobilových honiček, které byly jedny z nejlepších, co jsem viděla, a že je nemusím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond navrhol, aby v scéne s naháňajúcimi autami vystúpilo Buggatti Veyron. Jeho cena bola milión libier a režisérovi to navrhol, keď zistil, že celkový rozpočet predstavoval tri milióny libier. (vander19)
  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama