Reklama

Reklama

Steve Butler (Mat Damon) byl společně se svou kolegyní z obchodního oddělení Sue Thomasonovou vyslán na venkov do McKinley. Město trpí vleklou ekonomickou represí a pro dva zkušené obchodníky se jeho obyvatelé zdají být snadnou kořistí – hodlají jim nabídnout peníze za odkup těžebních práv na jejich farmářských pozemcích, což díky daným podmínkám většina jistě přijme jako řešení nelehké finanční situace. Vypadalo to, že vše bude za pár dní hotové. Situace se ale komplikuje – za prvé, komunita vše zvažuje společně pod vedením váženého učitele Franka Yatese, za druhé se Steve zakouká do Alice. Když se na scéně objeví noblesní ekologický aktivista Dustin Noble, dosáhnou osobní i profesní dilemata maxima. (HBO Europe)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (111)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento námet sa dal nakrútiť samozrejme ako veľmi vyhrotená dráma s jasne daným dobrom a jasne daným zlom, alebo ako nezávislý film, kde si musíte utvoriť názor na vec sami a sledovali by ste meditatívne dlhé zábery krajiny. Gus Van Sant sem primiešal z obojeho niečo, najviac mu však išlo zrejme o to, aby Promised Land pôsobilo najmä čo najcivilnejšie. Klasická hollywoodska rozprava pred plnou telocvičňou na koniec ale zase dáva vedieť, že nad filmom mal dohľad aj producent a ten vie, kedy aké klišé použiť. Film ma ale bavil, zvolený zelený vizuál ladí s tématikou, zásadný zvrat je vážne prekvapivý a ono ani ten záver nie je až tak patetický, aby sme sa mu smiali. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb film o naivním člověku. Tak nějak hned od začátku mi bylo jasné, že velké prachaté korporace nemůžou mít čístý štít a že Matt Damon bude jenom loutka. A o tom to vlastně celé je - jak celou dobu věří, že je ten dobrej, obhajuje svého zaměstnavatele a snaží se přesvědčit ostatní (hlavně prachama), že chce jejich dobro. Jo, on možná jo, ale motto dnešního světa je "každýho ojebat". A tak jsem viděl film od Guse Van Santa, kterej mě moc neohromil. Jen ke konci mě to trochu překvapilo. Ale nic moc. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ano na první pohled to muže působit jen jako takový správný film o tom jak velké energetické firmy ubližují zemi a každý to přejde,ale myslím si ,že je dobře že se něco takového točí,protože nemam opravdu dvakrát valné mínění o tom co tyhle firmy dělají a jak jako je v tom snímku znázorňováno co všeho jsou schopní za lži ,aby přesvědčili o svém správném jednání a úmyslech a ,že se neštítí pro své nadité kapsy ničeho.Matt Damon hraje více méně skoro pořád podobně,takže kdo ho má rád tak bude spokojen.A bude tu jedno dějové překvapení,které jsme já osobně nečekal-co se týče ekologa.Za mě 75% a čtyři hvězdy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nuda to ani nebyla.Sice nejsem přehnaně úzkostlivej co se týče přírody,ale tohle vysávání prachů z naší planetky mě trochu vadí.A bylo dost pitomý jak Damon přehrával,když šlo vo jeho práci,jak naskutečně věřil v ideály toho,co lidem nabízel.A film nakonec skončil,jak sem čekal.Podobný konce už byly v mnoha filmech.60%. ()

Hortensia 

všechny recenze uživatele

Velice duležitý dnešní film! Až k podivu, že autorem je Gus Van Sant. Za dramtem v zapadlém městečku se vyjevuje alegorie o drobných lidech v jakémkoli městečku, kteří se jednou octnou ve střetu zájmú. A je zcela jedno jak se strany jmenují, ale "Global" je sam o sobé skvělý výběr názvu. O současném politicko-mediálním balastu. Proekologické, proti, pronárod, proti, prolife, proti, proLGBT, proti, proToleranci, Proti... Hlavne se nenechte... ehm, obelhat a používejte rozum, ostatne tento malý krásný film přichází s vírou v obyčejného člověka, který se napokon zmanipulovat nenechá, protože sám bádá, sám se informuje, sám se rozhodl uhájit svoji dustojnost. Matt Deamon má krásnou postavu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl být film režijním debutem Matta Damona, ale vzhledem ke krátké době na přípravu a k některým tvůrčím konfliktům zůstal u projektu pouze jako herec. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama