Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (153)

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Jedného dňa sa pekelné brány otvoria, a v ten deň budú mrtvi chodiť po zemi." V tejto knihe sú zhromaždené všetky proroctvá... Jej obsah, je podávaný z pokolenia na pokolenie. Majstrovské dielo od Fulciho, ktorý krvou v tomto horore vôbec nešetril, atmosféra je úchvatná a takisto aj niekolko scénok, konkrétne ruka, ktorá sa skrýva za stenou vybere oko zaživa jednému chlapíkovy, alebo scénky v nemocnici kde velké množstvo Zombií napadnú dvoch hlavných hrdinou a mnoho ďalších scénok, ktoré stoja za to. Spomeniem ešte hudbu, ktorú zložil Fabio Frizzi, známy svojou hudbou v Zombi 2, Páter Thomas 100 percent. " Beda tomu, kto otvorí jednu zo siedmych brán pekla!" ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je spolu s Zombi 2 vrcholné dílo talianského řezníka. O Ději filmu se vůbec nedá mluvit. je to shluk samoúčelných scén majících za cíl protlačit na plátno co nejvíce krvavých scén. O psychologii postav ani nemluvě. Gore efektů je tam dostatek a člověk se opravdu při sledování nenudí. Nu a vzhledém k tomu že od Fulciho opravdu nelze čekat žádný zásadní generační počin, doporučuji. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pane Fulci, byl jsem fakt v napjatém očekávání, protože hned úvodní scéna s lynčováním jednoho nebožáka v domě byla výborným vtahovákem do příběhu. Ten je ale poměrně rychle degradován a stává se tak plytkým, nezáživným a neuvěřitelně nudným, že se Brána do záhrobí stává otravnou podívanou k dočumkání. Opravdu ztráta času, jen jediná věc, která stojí za zmínku jsou naprosto luxusní gore efekty, kterých tu je požehnaně. A jedná se občas o pěkně bizarní situace ze kterých někomu "lehce" hrkne. Zařazení ve Video Nasties seznamu je spíš k podivu, protože se o nic tak bouřlivě šokujícího nejedná. Slabý kousek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"L´Aldilá" - "The Beyond" - "Brána do záhrobia" - Najlepší film kultového režiséra Lucia Fulciho! Jeden z najlepších talianských horrorových snímkov! Pre mňa osobne je to jasný kandidát na plné hodnotenie - päť hviezdičiek! Fulci je tu v najlepšej forme a úplne ma dostal. Je tam všetko čo na jeho tvorbe obdivujem v tak silne koncentrovanej dávke, že ma to vždy odrovná. Skľučujúca atmoféra, psychotická hudba, nápaditá kamera, surová réžia a úžasné gore scény! Dokonalý horror! ***** ()

erl 

všechny recenze uživatele

Je vidět že byl mistr na začátku 80tých let ve vrcholné formě. Především díky skvělému týmu který dokázal odvést špičkovou práci. 5* bez diskuze protože tohle je mistrovské dílo s uhrančivou atmosférou , geniální hudbou a překvapivě slušní herci zasazeni do infernálního světa plného strachu , nadpřirozena , násilí a oživlých mrtvol. Vítejte v Luciovo světě..... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Film byl zamýšlen jako pocta Antoninu Artaudovi (1896-1948), francouzskému dramatikovi a zakladateli žánru tzv. divadla krutosti, které Fulci velmi obdivoval. (gjjm)
  • O promítání necenzurované verze ve Spojených státech v roce 1998 se postaral Quentin Tarantino. (gjjm)
  • Fulciho pojetí pekla je založeno na popisu Danta Alighieriho. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama