Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak má vypadat košer zombie horor, zapomeňte na moderní zombíky, co zdrhaj jak Usian Bolt s koudelí za prdelí, navíc žádní nakažení, ale krásně červíkama prolezlý mrtvolky, co vstávají z hrobů, plouží se jak já po probuzení a maj zatraceně velkou chuť na vaše maso. Zkrátka horor, co ctí všechny atributy zombie zákonů. A tak to má být, spokojenost veliká, na rok '79 neuvěřitelný masky, klobouček. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ako spravny drsny horor som si ho chcel vychutnat v noci. Bohuzial, neuvedomil som si ze to je taliansky horor zo `79. Nudna hororova sracka, kt. stoji za pozretie len koli maskam zombikov. Charakterizacia postav nulova, klasicka rozkyvana kamera, sterilna rezia a hudba, nuz ked tam bola nejaka melodia tak to bolo v pohode. Ked uz som zatvaral oci (nie od strachu), ma prebudilo piskanie signalizujuce zombiho na scene. To bolo este v norme. Ale otrasne ostrovne bubnovanie ku koncu ma uz vazne stvalo. * - suboj zralok vs. zombi a napichnutie oka. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No ty kokot!!!!! Druhý nejlepší zombie film, co jsem kdy viděl a třetí nejlepší od mistra Fulciho. Tohle jsou zombíci, jak je mám rád, tady navíc s dost povedenýma maskama. Exotické prostředí, dobrá kamera a několik opravdu parádních scén - podmořský souboj zombíka se žralokem, vrážení dřevěné třísky do oka (ta je opravdu vymazlená) a nebo vylézání zombíků z hrobů. Prostě paráda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kouzlo prvního zhlédnutí před lety poněkud vyprchalo. Jednu chvíli jsem dokonce uvažoval o snížení hodnocení na 3*. Nakonec zůstanu u původního, jelikož závěrečný masakr mne potěšil. Film samozřejmě proslavily dvě scény - útok žraloka a tříska nořící se do oka. Mně se navíc líbilo i vstávání mrtvých z hrobů (nikdy jsem se příliš nesmířil s tím, že zombie v současných horrorech lítají jak na raketový pohon - copak mrtvý, byť je nemrtvý, může být rychlejší než živý? Pěkná konina...), skvělé masky a zdařilé gore efekty - vytrhávání kusů masa z těl a následné gejzíry krve vypadají i dnes moc pěkně. A závěr? Prostě Fulci... Nakonec nesmím zapomenout na typicky italskou geniální hudbu (zde míchanou s africkými rytmy a skřeky) mistra Frizziho. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Vším co mohu napsat bych opakoval ostatními hodnotícími řečené. Tenhle film je strašný, ale současně neuvěřitelně zábavný. Vrcholem filmu je fantastická scéna souboje zombiho a žraloka, při jejímž sledování jsem si připadal jak pod vlivem nějaké drogy. Rozhodně doporučuji, a nemíním to nijak ironicky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Herci, který měl hrát zombie bojující pod mořem se žralokem, se několik minut před natáčením udělalo tak špatně, že ho v samotné scéně musel nahradit profesionální žraločí trenér. (Divočák)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama