Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 1

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

swamp 

všechny recenze uživatele

I takové filmy se dají točit s větší grácií. A daly se točit s větší grácií i na konci sedmdesátých let. Fulci mě tedy dosti zklamal. Příšerné dialogy i výstavba děje, chování postav na úrovni paviána (vidím zombie = koukám na ni, dokud mě nezakousne).. na druhou stranu zábavné okamžiky, jako například scéna se žralokem. :) Mno, něco byl možná záběr, ale celková lacinost z toho dělá brak.. brak, který nudí. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pomalý, ale atmosferický rozjezd, který je zakončen sympatickým krvavým masakrem v italském podání. Fulci me ještě nikdy dřív tolik nebavil. A to nemluvím o scéně zombie vs. žralok. Nahá a samozřejmě hezky vybavená potapečka je napadená zombíkem (neptejte se mě jak se dostal na dno moře), kterého následně inzultuje žralok. Vpodstatě poetika. ()

Reklama

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, je mi líto, ať mě pan Fulci třeba přijde sežrat, ale lepší hodnocení ze mne nevyrazí ani náhodou. Neočekávala jsem žádné extra výkony - to, že jsou herci snad to nejmizernější, co se dalo najít někde na ulici, hudba je hnusná, masky otřesné, postavy stupidní, to všechno jsem tušila a doufala, že to bude tedy zábavně diletantské. Inu, nebylo, z větší části jsem se nudila. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Fulciho filmy mě nikdy nebavili, Lucio měl absolutní nevkus co se výběru herců týče a každý jeho film zachraňovalo jen extra brutální gore. U tohohle snímku tomu není jinak. Pitomost od hlavy až k patě, gumoví herci, to vše, versus ultra krvavý a žádné servítky si beroucí řezničina. Za gore 5 *, za ostatní odpad. S přihlédnutím na datum vzniku dávám 3*. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Zombi 2 bylo mé první setkání z tvorbou mistra Fulciho a musím říct že to byle velice příjemné setkání . Fulci má velice osobitou režii která se vyžívá především v detailním násilí a ponuré , nejisté atmosféře. Masky zombíků jsou pěkné , hudba jednoduchá a působivá herci hrozní:) Prostředí ostrova je exotické a originální . Vše graduje v napínavém finále kde Fulci vytvoří nervy drásající podívanou. Zombí filmy mám rád a myslím si že tento kousek patří mezi to nejlepší co může tento žánr nabídnout. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv se v názvu filmu objevuje dvojka, žádný první díl neexistuje. Producenti se rozhodli parazitovat na celosvětovém úspěchu filmu Úsvit mrtvých (1978), který byl v Itálii distribuován právě pod názvem Zombi. (Němi)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)
  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)

Reklama

Reklama