Reklama

Reklama

Záhada Hory mrtvých

  • USA The Dyatlov Pass Incident (více)
Trailer 1

Film je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály v roce 1959 na Hoře mrtvých v severním Uralu, kdy  přišlo nevysvětlitelným  způsobem o život devět ruských studentů. Jejich těla byla nalezena jen ve spodním prádle, vykazovala vysoké známky radiace, měla rozsáhlá vnitřní zranění a jedné z dívek chyběl jazyk. Jejich smrt nebyla nikdy objasněna, spekulovalo se o lavině, ale i o paranormálních jevech či UFO. V roce 2012 se pětice amerických studentů rozhodne vyrazit po stopách ruské výpravy a objasnit jednu z nejzáhadnějších tragédií minulého století. Jakmile se dostanou do míst, kde tehdy zahynuli jejich vrstevníci, začnou je pronásledovat podivné, děsivé události – a je jim stále jasnější, že tajemné síly, které na místě tragédie dřímaly čtyřiapadesát let, jsou znovu připraveny vraždit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Dyatlov Pass Incident je sama o sobě událost na základě který by mohl vzniknout celovečerní mystery trhák a spekulativně všem zasvěcencům objasnit, co se tehdy mohlo stát. Jenomže Renny Harlin to pojal jako "found-footage", děj zasadil do současnosti, před kameru vrazil bandu nevýrazných postav a poslal je do hor vypátrat něco, co ve výsledku vlastně vůbec nevypátrali. Místo toho se všechno obrátilo v Outpost, kde zjistíte ledacos o úplně jiných událostech, než právě o Dyatlov Pass Incident. Protože to ale konec konců není vůbec tak špatná záležitost a protože témata teleportace a cestování časem mi nejsou cizí, nemám problém se třema hvězdama. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc rád bych, aby se mi film líbil, ale prostě nemůžu. Zdlouhavé úvodní představování studentů mi lezlo na nervy, mužici a samohonka, babka s ikonou Krista v pozadí mi lezli na nervy, přehnané hysterické reakce při jakémkoliv zvuku mi lezly na nervy... Od objevení dveří to začalo být zajímavé, teorie střídala teorii, aby nakonec přišla teorie podle mne hodně přitažená za vlasy, a vlastně nic neřešící. Chvílemi to mělo skvělé efekty, sem tam i napětí, ale celkově mě to zklamalo, potenciál byl vyšší. A hlavně - běžte už s found footage do pérdele a začněte zas točit normální filmy. Sice bude nutné napsat poněkud komplikovanější scénář, ale vo to de, kurňa! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím tohoto filmu jsem byla na rozpacích. Na jedné straně jsem viděla tolik negativních recenzí a komentářů, na té druhé se nacházel můj status "Já to prostě chcu vidět!":) Na zlaté, dobré Wikipedii jsem si přečetla vše o tzv. Dyatlov Pass Incident a můj zájem ještě stoupl. Takže zvědavost a touha film vidět nakonec zvítězila a já jen byla zvědavá, jestli je to opravdu tak moc zlé, nebo jestli to bude jeden z těch "málo procentních" filmů, které mně zaujmou mnohem více, než kdejaké vysoce hodnocené dílo. Nakonec to byla opět druhá možnost. Na jednu stranu chápu všechny ty kritiky, které očekávaly více důstojnější zpracování oné záhadné a dosud nevysvětlené události, na tu druhou si myslím, že to někteří zbytečně hrotí. Propojení s Filadelfským experimentem mi přišlo velmi zajímavé, stejně jako závěr. Nakonec to všechno do sebe tak nějak zapadlo. Jasně, někteří to sice budou nazývat jinými, nepěknými a třeba i sprostými slůvky:) O tricích nemluvím, to jsou dle většiny laciné, amatérské efekty, jak vystřižené z nějaké špatné PC hry. Mně nijak nevadily. Stejně jako celý film, byla jsem napjatá po celou dobu a ani dialogy mi nepřišly nijak příšerné. Budu asi jedna z mála, které se snímek líbil. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy, natočené stylem třepající amatérské kamery, kde je HOVNO vidět! A právě tento film je takto natočen. Prvních 50 minut, tedy 3/4 filmu se nic neděje. Expedice se balí, vyráží na cestu, sedí u ohniště a melou hovadiny, záběr na několikasekundový sex... pak střílení a všichni se rozprchnou. Kamera se třepe, je tma a vidíte.... Pak se objeví bunkr a začíná sci-fi, je 15 minut do konce filmu...objeví se portál, mutanti, vojáci....KONEC. Hrozná sračka! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scénárista má bujnú fantáziu a na tajuplné, dodnes neobjasnené skutočné udalosti navliekol hororové a sci-fi témy ako z béčkového hororu, ktorý v kinách nemá čo hladať. Koncept nájdených real-footage nahrávok film veškerou logikou opakovane popiera, z postáv americkej skupinky dobrodruhov vás žiadna ničím nezaujme a herecké výkony miestnych Rusov su smiešne (spovedaná babička, nenápadne čítajuca text, no comment). Vo finále nechýba hororové napätie, ale celkovo je to strašná hovadina. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Dodnes není objasněno, proč zemřelo 2. 2. 1959 v ruském pohoří 9 studentu výpravy. Událost zůstává jedním z největších tajemství 20. století. Vyšetřovatelé zjistili, že 6 lidí zemřelo na podchlazení a další 3 kvůli smrtelnému zranění které utrpěli (zlomená žebra, rozdrcená lebka, obličej bez oka a chybějícího jazyku byly příčiny smrti třech studentů). (ARI50)
  • Stany byly rozříznuty zevnitř, přičemž většina zimní výbavy byla pořád vevnitř. (ARI50)
  • Holly (Holly Goss) ve snímku říká, že tělu Zinaidy Kolmogorovové chyběl jazyk v ústní dutině. Ve skutečnosti byla bez jazyka nalezena mrtvola Ljudmily Dubininové. (Tristaver)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno