Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 054)

HAL 

všechny recenze uživatele

Lego Movie je zdaleka nejlepší, když se nejvíc vzdaluje ostatním Dreamworks animákům s jejich absolutní nevážností a věčným vršením gagů, odkazů a akce. Lego Movie je nejlepší... když je prostě jen jako Lego. Starosvětská zábava která baví i nejnovější generace, zábava u které se dokáže bavit i dospělý díky nenápadně podsouvané satiře a ke konci i hlubšímu ideovému základu. Ale nejde v tom dost na dřeň, ne dost aby dosáhl absolutna, pořád je to jen nařachaná zábava a ne další Úžasňákovi, navíc z toho nejgeniálnějšího prostředí jaké kdy kdo vymyslel - já na své kostičky lega bolestivě zabodané do holých chodidel totiž vzpomínám s láskou. 8/10 ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Lego není moje oblíbená hračka. Měla jsem jako dítě (když se podívám na to množství plyšáků, které vlastním, tak ten minulý čas zjevně není použit správně) mnohem raději plyšáky, puzzle a hlavolamy než stavebnice. Nechci působit podezíravě, ale mám pocit, že vím, kdo byl hlavním sponzorem téhle kratochvilné taškařice, kde se zhádá Brumbál s Gandalfem, Žvejka převeze při chytračení Batman, Shakespeare chtivě nahlíží do výstřihu Zlému policajtovi a člověk zjišťuje, že neví, kde má kaťata. Návody jsou pro blbce, rady ostatně taky. I tak bych poradila všem - jsou situace, kdy věta "všechno je tu boží!" může napáchat mnoho problémů. A nejsou to jen pracovní porady, kam není radno tuto mantru tahat. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Z trailerov a ďalšieho bohatého video-materiálu, ktorý sprevádzal marketingovú kampaň, sa dá vybadať, že humor do veľkej miery stojí na situačných a uštipačných poznámkach, slovných hrách a na pop kultúrnych odkazoch a sebakritickej satire namierenej jednak na hračkársky priemysel (ak sa na príbeh pozrieme ako na celok), ale aj na Hollywood samotný. Dramaturgiou mieri na deti a dialógmi na dospelých. Či vám tento humor príde vtipný už musíte posúdiť sami. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ťažké rozhodovanie medzi 3 a 4*. Myšlienkovo aj spracovaním, pri ktorom sa vlk nažerie a koza zostane celá, teda deti zabavia a niečo si odnesú aj dospelí, je to obdobne popkultúrny mix Waltera Mittyho a Ralpha Rozbi-to. Teda trochu ako notorická torta psíka a mačičky, do ktorej sa podarilo napchať všetky zábavné a kreatívne prvky svetov legendárnej dánskej stavebnice a ešte niečo navyše (tu jasnejšie, tu skrytejšie humorné odkazy na všetko čo vás napadne). A s neskrývaným podtextom o zväzujúcom stereotype a pravidlách, ktorými sa musíme riadiť. Lenže aj ten už začína byť poriadne klišé a všetko to pôsobí ako milé divadielko, z ktorého sa miestami nechcene stáva takmer nezvládateľná, neprehľadná "taškařice". Ale sakra, má to šmrnc a bavil som sa, to sa musí nechať. Plus otlčený kozmonaut mi pripomenul vlastné detstvo, strávené s jeho kamarátmi. Ja to vravím stále, tá nostalgia je mrcha. 75% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplná šleha. Najlepší animák od Up! Skvelá kombinácia detského humoru, absurdných popkultúrnych narážok (Green Lantern!), dospeláckeho až temného humoru (ono je to fakt riadne orwellovské!) a prekvapivého dojemného záveru, po ktorom všetko začne dávať úžasný zmysel a posúva film do úplne iných medzí. Jeden z najlepších filmov za dlhú, dlhú dobu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Při Emettově (Chris Pratt) vidění můžeme kromě proroctví slyšet i Hustěnčino (Elizabeth Banks) vysvětlování, proč Emetta zachraňuje – což se stane za chvíli. Dále je tam slyšet i Emettova replika: „Ukaž, jaký jsi hrdina,“ ze závěru filmu. (SpiderBoy)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Emmet (Chris Pratt) jezdí modifikovaným 3177 malým autem ze série LEGO City. (Cheeker)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama