Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkokurenční Bebelova komedie - kdo neviděl Hitlera při poslechu vybrané hudby, nepochopí proč je Eso Es tak špičková zábava. A ti, kteří to viděli, se podobně jako já určitě řezali smíchy nejen u téhle jedné, ale u mnoha dalších scén. Pro případ, že by se vás to někdy týkalo - naučíte se tu i v jakém pořadí se mají provádět zahajovací ceremonie olympijských her:)....a mimochodem Beethoven je medvěd a nikoliv bernardýn. 80% PS: Za ten dabing, který byl k vidění na ČT v květnu 2011, by měl někdo trpět... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ najlepší Bebel čo som videl. Keď si Francúzi robia srandu z Hitlera, tak to väčšinou stojí za to a tento film nie je výnimkou. Okrem humoru ale funguje aj v dobrodružnej rovine a príjemne ma prekvapilo aj technické spracovanie (napr. naháňačka s nemeckou hliadkou). Belmondo je jednoducho borec a štramák. 8/10 PS: Malé plus za roztomilé medvieďa vo vedľajšej úlohe :-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vlažné, nedochucené … a silně nedopečené. Komedie, která po slibném úvodu opustí olympijský stadión a z neznámých a pro mě nepochopitelných důvodů se začne průběžně ztrapňovat, přičemž její naivita v některých okamžicích hraničí s lehkou demencí. Nesourodému sledu scének svým šarmem a širokým úsměvem nedokáže nijak zvlášť pomoci ani takové eso es, jakým je Jean-Paul Belmondo ... 2,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hitler? Verboten! Dovedným zlehčením věcí, které jinak vzhledem k historickým souvislostem nelze brát na lehkou váhu, Oury prokázal, že je velmi schopným režisérem a navíc i velmi dobrý krejčí, protože role francouzského magnetu na průšvihy byla Bebelovi ušita přesně na míru. První polovinu nabitou humorem (razie v knihkupectví, střelba do holubic míru) střídají akčnější pasáže spojené s útěkem směr Österreich (na svou dobu skvostně natočená honička s motocykly) a závěrečná nečekaná vsuvka v podobě jidiš-tyrolského tanečku pak budiž třešničkou na dortu povedené dobrodružné komedie s olympijským spiritem. Z historického hlediska je ovšem škoda, že v tom malém rybníčku nečekal na Adolfa místo kačen vyhladovělý žralok bílý po právě ukončené žlučníkové dietě.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úžasně zábavně dojemná dobrodružná jízda za druhé světové války. Gérard Oury tímhle filmem prokázal svou genialitu naznačenou už v Rabínu Jákobovi. Jedná se o schopnost namíchat do bláznivé komedie velmi vážné scény či promyšleně trefné dialogy. Já osobně považuju za obrovské umění, když během několika minut mě ze vteřiny na vteřinu zamrzne úsměv na rtech, aby si po dvou větách či jedné scéně zase na delší dobu pronajmul místo na mém obličeji. Gerard Oury hodil do filmového placu hodně "pánů filmů", ale Eso Es je originální a naprosto jedinečný skvost. Oury + Belmondo + Cosma = velká Enšpíglova filmová láska. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Název filmu Eso es ve skutečnosti znamená kód, který se správně čte "SOS", vztahující se k pomoci dostat židovskou rodinu pryč z Německa. (med)
  • Adolf Hitler měl skutečně sestru Angelu, byť nevlastní. Jeho otec ji měl se svou druhou manželkou, zatímco Adolf a jeho pět vlastních sourozenců pocházelo z otcova třetího manželství. Hitler s Angelou vyrůstal a jako o jediné ze svých sourozenců se o ní zmínil v díle Mein Kampf. (pawleta)
  • Rozpočet filmu činil 40 milionů franků. (classic)

Reklama

Reklama