Reklama

Reklama

Eso es

  • Francie L'As des as (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Jo Cavalier je trenérem francouzského boxerského týmu, který cestuje na olympiádu do Berlína v době, kdy se nad Evropou stahují křídla fašistické orlice, v roce 1936. Za první světové války byl Jo jedním z nejúspěšnějších válečných pilotů a nyní se nehodlá bát ani nacistů ani samotného Hitlera. Hned první den v Berlíně se dostane do smrtelného konfliktu se strážci nového režimu... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (218)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje nějaký film, který mi za všech okolností zvedne náladu, tak je to tento. Takhle si Bebela chci a budu pamatovat nejvíc. Bývalého boxera se srdcem na dlani, který se nikoho a ničeho nebojí a ještě si dokáže kohokoliv kdykoliv hezky povodit... "Sind Sie Franzose?" - "Éééé???" - "Was ist das?!?!" - "Medvídek! Er bin velmi hodný, šarmantní. Jeho nejm je Beethoven. Pa pa pa páám..." ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii, nadechem pripominajici Funesuv Velky flam, ci znamou Sedmou rotu, jsem dlouho opomijel.K memu prekvapeni naprosto nepravem! Mily,dobracky a usmevavy Jean Paul,jeho pohyby a kaskaderske kousky- nezklamal ! Take heilujici kukacka-orlice, zidovska rodinka hrajici Hitlerovi zidovskou hudbu a dale bavoracke tanecky :) I pres vsechnu legraci je ve filmu nekolik chytrych,vaznych,protivalecnych poukazu, skrytych jednou za Bebelovu vtipnou hlasku /s pritelem nem.generalem v hotelovem baru/ ,ci jako metaforu s medvidkem/ malemu Simonovi na uteku/ , a to tak sikovne podanych, ze zanr komedie nikterak nenarusi. Bez vahani pet hvezd.. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Gérard Oury dokázal již ve "Velkém flámu", že umí udělat úžasně vtipnou komedii v době a prostředí, které má k jakékoli legraci daleko. "Eso es" si se svým o šestnáct let starším bratříčkem nic nezadá. Vtipných situací je ve filmu nadbytek (za všechny např. ta v knihkupectví), ovšem dojde k napínavým i dojemným situacím (a že jich není málo), které ovšem ani na okamžik nezabřednou do sentimentu. Všechny složky jsou skvěle vyvážené a ve výsledku máme vynikající dobrodružnou komedii, s vynikajícím Jean - Paul Belmondem. Ať chcete nebo ne, svým ostrovtipem, šarmem a dobráckým úsměvem vás opět dostane. TV Prima při upoutávce ke sledování "Rodinných pout" nadmíru užívala sloganu: "vychutnejte si svou dávku emocí". K "Esu es" se podle mého nic nehodí lépe. 100%. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Není snadné dělat si legraci z pronásledování Židů v hitlerovském Německu, a to dokonce ani v podání takového esa, jakým byl Belmondo. Sice ten film vytáhl o cosi výš, než by se to povedlo komukoliv jinému, ale na řadu jeho mnohem povedenějších filmů to stejně nemá. Kdyby scénář psal takový Jaroslav Hašek, to by asi byl jinačí humor. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Míň známý Belmondův film, nicméně jeden z mých nejoblíbenějších.. škoda, že tu asi jen málokdo měl šanci vidět ho v původním znění, protože českej dabing se bohužel naprosto nepovedl.. a nevynikne tak třeba úžasně lámaná francoužština Belmondova německýho kamaráda - generála Luftwaffe, kterej už ale opravdu, ale opravdu nechce mít s tou židovskou rodinou Rosenblumových, nic společnýho.. a abych nezapoměl .. krásná hudba Vladimira Cosmy.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Paul Belmondo se kvůli nízké výšce při "výstupu" z letadla nechal zastoupit kaskadérem. (ČSFD)
  • Rozpočet filmu činil 40 milionů franků. (classic)
  • Film zlomil v Paříži rekord při otevíracím týdnu, když se prodalo 463 028 vstupenek. (Caszidy)

Reklama

Reklama