Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se, jako desetiletý, u toho řezal smíchy. Geniální dabing Stanislava Fišera nebo Jiřího Brudera dokázal tuhle komedii povýšit na jedinečný zážitek. Dneska bych se u toho stěží uchechtl a možná bych se na to ani nedodíval. Některé vtipy už jsou notně vyčpělé, a přesně tak pro desetileté děti, ale i ty to nebude bavit. Je jiná doba. 60% ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Účtovník Hugo Fantozzi spolu so svojou „krásnou“ rodinkou - manželkou Pinou, dcérou Mariangelou a vnučkou Ugou patria už k inventáru televíznej zábavy. Tento film patrí z kopy ich príbehov k tomu najlepšiemu. Vyznačuje sa pre Fantozziho typickým prízemným až primitívnym humorom III.cenovej skupiny. Tento najbezvýznamnejší úradníček v podaní Paola Villagia zažíva každý deň množstvo vtipných aj menej vtipných dobrodružstiev hlavne vďaka svojmu nedostatočne vysokému inteligenčnému kvocientu. V úrade si z neho kolegovia spravili sluhu a je vôbec všetkým na posmech. Jediný, kto ho má v skutočnosti rád, je jeho žena, ale on zas nemôže odtrhnúť oči od svojej kolegyne slečny Silvaniovej, ktorá ho má ale samozrejme na háku. Manželka je pre neho len vzduch, myslí si že je neatraktívna ba až šeredná (toto je asi jediná vec, v ktorej má pravdu). Z týchto skutočností vzniká teda množstvo Fantozziho eskapád, z ktorých sú niektoré aj celkom humorné, ale väčšinou sa tu bohužiaľ kumulujú len samé trápnosti. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Maléry pána účtovníka" sú najlepšou časťou celej Fantozziovskej série. Paolo Villaggio sa tu predviedol v najsilnejšej forme. Jednoduchý scenár, ktorý je zložený s výborných gagov, humorných dialogov a bláznivej mimiky Huga Fantozziho. V ostatných častiach sa nájde hodne hluchých, ba až trápnych momentov, ale v tomto diely ich budete hľadať ťažšie. *** ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z celého filmu vidíme hned v prvních 10 minutách. Scéna s televizí je vskutku brilantní. Po zbytku filmu mě dostávali především poznámky vypraveče (kterého skvěle dabuje Fišer, stejně jako Pana účetního) a samozdřejně různé zteštěné gafy, kterých tvůrci nešetří. Na 4 to určitě je, ale nemůžu si pomoct. Tohleto je můj druhý díl série a ten první díl který jsem viděl (Zrození Pana účetního) se mi líbil víc a to měl o dost horší hodnocení. Uvidím jak vtipné budou další díly. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Najlepší Fantozzi vôbec, patrí medzi vrcholné diela európskej a svetovej komiky, je to jedna z najlepších komédií vôbec. Pri tomto sme sa v rodine veľmi nasmiali. Vybrať pár vtipov a heftov, by nebolo ono, to si skrátka treba pozrieť. Fantozzimu sa podarilo byť nadčasovým a to je veľká vec, nádherná zábava. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama