Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Co se nám tu ve skutečnosti odehrává před očima, je oživení starého známého mýtu o lokomotivě z Lumierova kraťasu Příjezd vlaku na nádraží. Nepřipomíná snad náklaďák a dva nebozí, skoro až paralyzovaní chlapci a vůbec všechny ty variace na Spielbergův Duel přímý protějšek ke slavné lokomotivě, před níž na konci devatenáctého století utkali vystrašení diváci z kinosálů? Jen s tím zásadním rozdílem, že tehdy se báli a utíkali diváci, kdežto dnes zdrhají filmové postavy a my jen pasivně přihlížíme, což souvisí s tím, že přinejmenším v počátcích kinematografie žádné filmové příběhy ani postavy je obývající neexistovaly. Neexistuje asi ani nikým nespatřený Rusty Nail, napájející se z anonymní lokomotivy. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

John Dahl servíruje překvapivě dobrej thriller odehrávající se v jeho oblíbených kulisách - tzn. texaské pláně a její nekonečné dálnice, kolem kterých jsou rozeseté hostely a benzínky. Dobrý je, že velkou část filmu vnímáme zloducha jen zprostředkovaně buď skrze vysílačku, nebo schovaného v obřím trucku, který je jakoby zástupným symbolem nebezpečí a zla. Má to fasádu i feeling horrorů z té doby alá "Vím, co jsi dělal minulé léto", "Vřískot" apod. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt šaškovského zjevu i šaškovského herectví Steva Zahna, prostě kdyby jeho postavu hrál někdo vhodnější, možná bych šel i na čtyři spokojené hvězdy, protože podobné postarší kousky z devadesátek a přelomu milénia mám hodně rád (jsem už taky takový postarší kousek). A neřešil bych všelijaké nelogičnosti v ději i chování postav, tyhle roadmovies o zabijácích mají za účel diváka v první řadě pobavit a ne poučit. Na druhou stranu mě zamrzelo, že to nemohla víc rozbalit Leelee Sobieski, z té holky už tehdy vyzařovalo dost výrazné charisma. No a pan zabiják Rusty sice na rozdíl od svého předchůdce ze Špílbergova Duelu občas promluví a dokonce i malinko poodhalí svou děsivou držtičku, ale... No zůstalo to tak trochu nedotažené. Tak já vám teda řeknu, jak bych si představoval pořádnej konec: Rusty nějak úchylně a sadisticky rozsračkuje oba bráchy-pitomce, hlavně na tom starším si dá záležet, roztahá třeba jeho střeva po motelovým pokoji, no a když se pak sápe po Leelee, tak ta mu v poslední chvíli zarazí skrz oko do hlavy... třeba roxor, nebo trubku, to je fuk, prostě ho vyřídí. A když pak poliši přijdou do místnosti, mrtvola je fuč a je tu zrození nový legendy a la Michael Myers. Tak to by pak byl film nejmíň na čtyři. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walkerova holá prdel, Zahnova holá prdel a jejich herectví na úrovni dítěte z besídky MŠ vs. kamioňák Rusty Nehet, co nemá pro nejapné rádiožerty černého mazla a maminčiny ovce ani za mák pochopení.. Instantní polévka teenage filmu, v níž se thriller rozpustil po vzoru lžičky chybujících soudruhů z NDR. Původně jsem chtěl dát této dálniční báchorce bez krve, vajec i třešní (pardon, ty tam vlastně byly) tři vyhaslé hvězdy, ale dementní konec popírající logiku, konkrétně (ne)identifikace těla velmi očitými svědky, mi otevřel oči. Chtělo by se napsat výborná oddychovka, ale lhát se nemá.. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem na tenhle film v televizi natrefila náhodou, jsem poměrně mile překvapená a to by se býval dal docela snadno přehlédnout, kdyby mě v programu nenalákalo jméno Leelee Sobieski. Slušné tempo i pomerně originální zápletka, herci, které si hned oblíbíte a strachujete se o ně (i když víte, že jim ve finále asi nic moc nehrozí) a jednoduchý styl vyprávění, který vás ovšem bude držet v neustálém napětí - nečekaně dobrý televizní skvost. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)

Reklama

Reklama