Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jamesův trestní rejstřík obsahuje výtržnictví, loupež i napadení, byl usvědčen z prodeje drog, nelegálního držení a používání zbraně a řízení bez řidičského oprávnění. Za posledních osm let ho třikrát poslali do nápravného zařízení. Jamesovi je čtrnáct a mříže, co za ním právě zaklaply, nejsou v pasťáku. (dopitak)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Počáteční zdání syrového realistického dramatu mladého problémového hocha, který neodvratitelně sklouzává po stále zkosenější šikmé ploše až do tvrdého vězení, se žel nenaplnilo, když se ze snímku vyklubala víceméně teenagerská zamilovaná romance s balastem povrchních mouder a "procházek na písničky" všude kolem. I u toho titulního delikventa se nakonec ukázalo, že má nitérko dobrotivé a čisťounké jak lilie. :-) 5/10 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem měl s filmem 2 problémy. Jeden s výběrem hlavního představitele, který vypadal o dost starší, než jak byla prezentována jeho postava (a ne, to že mu někdo řekne „baby face“, mě v tom neutvrdilo, spíš naopak). Druhý, a to podstatnější, s tvrzením „podle skutečných událostí“ (+ fotka na závěr), protože já tomuhle příběhu nevěřil ani nos mezi očima. Tedy, snad s výjimkou romantické linky s holkou z obchodu, to mě docela bavilo. A za jediný silnější moment považuju „skákací“ scénu, v tu chvíli to ve mně vyvolalo jistou emoční odezvu (hněv). Co se týče konce, mohl být i docela fajn, tedy do chvíle, než James otevřel ústa a zaníceně z nich vypouštěl…ehm, prý poezii (cože?). Zklamání, kterému dávám 2*,a jediné, co si z filmu odnáším, je připomínka, že bych zřejmě měl v budoucnu pozorněji sledovat Taissu Farmigu, jestli se nám třeba „neposestří“. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takový trochu lepší průměr. Těch příběhů mladistvých, kteří se dali na dráhu zločinu tu už bylo mraky a tenhle není ničím výjimečný. Ani prozřením, ani inspirací skutečnou postavou. Scény z prostředí pouličního podsvětí jsou pak vyloženě tuctové, což se dá říct i o hercích, kteří se tam pohybují (kromě Taissy Farmigy). A to platí i pro hlavního hrdinu. Film zachraňují vězeňské sekvence, které se opravdu povedly a kde i Lofranco nabral trochu toho charizmatu. Svůj podíl na vyšší kvalitě mají samozřejmě i James Woods jako šéf bachařů a Ving Rhames coby jakýsi Jamesův mentor. Na jedno podívání dobré, ale není to nic, co by v paměti nechalo nějakou stopu. 55% ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Medzi životopisnými filmami slabšie béčko. Jamesov príbeh nieje ani tak nevídaný aby tu všetko fungovalo. Vo väzení sa nedeje nič extra, všetko som už niekde videl. Páčil sa mi vývoj postavy ale ničota a prázdne reči ma nudili. Zaujímalo by ma kde hlavný hrdina v base vyfasoval gél na vlasy, možno ho vymenil za svoju homemade kudlu. Nováčik medzi hercami Spencer Lofranco mi až tak nesadol do role Jamesa. Hošan ako on by bol terčom šikany a nie chudák Chris. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebylo to špatné, to zas ne. Na druhou stranu to ani nebyl trhák. Sem tam nějaké to klišé, sem tam tragický dialog, nevydařená hudba, ale hodně povedené obsazení, což bylo pro mě velkým překvapením. Líbila se mi kompozice příběhu, je pravda, že to bylo lehce jednoúčelné a bez překvapení, které se obvykle v těhle "puzzlovitých" filmech koná, ale svůj účel (teda zaujmout diváka a ozvláštnit nepříliš komplikovaný děj) to plní, tak proč ne. Škoda té hudby a škoda, že nebyly víc rozvedeny jednotlivé postavy, snímek by nebyl tak "placatý" a působil by víc reálně i když je podle skutečné události. Ano, a nemuselo to být tak roztáhnuté, ale nenudila jsem se. Silné dvě hvězdičky. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama