Reklama

Reklama

WikiLeaks

  • USA The Fifth Estate (více)
Trailer 2

Příběh o zrodu webové stránky WikiLeaks a jejím negativním dopadu na přátelství hlavních protagonistů... Mladý německý novinář Daniel Berg se seznámil na internetu s vizionářem a bojovníkem za právo znát informace v jejich co nejméně zkreslené podobě, Julianem Assangem. Přemluví Berga, aby s ním spolupracoval na internetové stránce WikiLeaks, která bude mít za úkol odhalovat kauzy o zneužívání moci ze strany vlád a mocných tohoto světa. Oficiální média začínají brát WikiLeaks jako sobě rovnou. Assange chce stále větší kauzy. A tak, když se mu do rukou dostane video z Iráku, kde jsou zabiti dva novináři americkými vojáky, neváhá ho zveřejnit. I přes odpor Berga začne uveřejňovat ohromné množství amerických diplomatických depeší, které svým obsahem nejenom, že destabilizují mezinárodní vztahy USA, ale také mohou dostat do ohrožení života ohromné množství lidí po celém světě. (Nova Cinema)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (123)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš přehledné životopisné drama o dvou lidech, kteří tvořili internetovou informační revoluci. Benedict Cumberbatch vystřihl dalšího asociála, na které se skoro specializuje, a Daniel Brühl mu byl rovnocenným parťákem v roli postavy, podle jehož knihy je film natočen. Bill Condon už natočil několik velmi dobrých filmů, ale tenhle příběh se mu poněkud rozsypal pod rukama. Výsledek neurazí, ale ani nenadchne. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Keby Julian Assange nebol idiot v tom, že nechcel editovať získané informácie, čiže by sa dostávali von s nimi aj mená informátorov, mohol byť WikiLeaks už niekde inde. Identita všetkých informátorov a hekerov takéhoto typu by mala byť chránená. Napriek tomu cenzúra, ktorá WikiLeaks zahalila, je neuveriteľná. Film mi ale nebol sympatický a herci sa mi javili príliš afektovane, jediným plusom mi bola Alicia Vikander, ktorá hrala Bergovu frajerku. Berg je svojim spôsobom rovnaký egocentrický karieristický maniak ako Assange a to je ten dôvod, prečo v takýchto kruhoch pseudointelektuálov, potenciálnych géniov, kde každý chce byť alfa, sa nič nedotiahne do konca, a myšlienku zničia sami jej tvorcovia. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost nudna amaterska praca s Benedyktom Cumberbacom /12 let v retezech, serial Sherlock/. Daniel Bruhl miestami az zbytocna postava, 128 minut je priserne vela. Toen Julian bol podla mna posadnuty kauzami a nejde len o to, ze s jedlom rastie chut. Odmietol - pokial viem - editovat zdroje informacii, odmietol zverejnit autorov kazdej informacie, preto sa s nim stalo to, čo sa stalo 50 % ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné drama o tom, kterak hackerský "terorista" a podivín v jedné osobě provedl "útok" na USA, a odkryl tak její celosvětovou síť krys, přičemž epizoda o útěku jedné takové je v celém filmu to nejdojemnější (asi jako migranti paní kancléřky). Příběhu určitě neprospívá jednotný postoj jaký zaujal: USA jako obět- ale prosím Vás; představa pana Berga, jakožto nejkorektnějšího novináře současného světa. Co naopak prospívá je pan Cumberbatch. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aký význam má natočiť niečo, o čom sám Assange povie, že je to blud, takto sa to nestalo a on sám prosil Cumberbatcha, aby tú rolu nebral, pretože to celú jeho prácu len zmrví? Nuž význam pre tieto natlačené hviezdy to malo - honorár, úspech, priživenie sa na téme. Lenže pravde oddaní neostali. Film je vlastne voči americkej vláde celkom príjemný. Tak o čom to potom malo byť ak nie len o prachoch z filmu? Jedna nešikovná parochňa a kontaktné šošovky z Benedikta Juliena nerobia. Film o WikiLekas natočený akoby proti WikiLeaks. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Julian Assange (Benedict Cumberbatch) se na ekvádorské ambasádě v Londýně skrýval od roku 2012 do roku 2019. Poté, skrze nové prezidentské volby v Ekvádoru a údajně skrze „porušení podmínek azylu“, byl z ambasády vykázán a následně předán britským trestním orgánům. (Nick321)
  • Film sa natáčal v Sint-Niklaas, Gente, Hoeilaart, Antverpách, Bruseli a Liège (Belgicko), Berlíne (Nemecko) a Reykjavíku a Grindavíku (Island). Obdobie natáčania trvalo od 17. januára do 28. marca 2013. (Arsenal83)

Reklama

Reklama