Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Terence Hill mi svým výrazem tváře a upřeným pohledem hodně připomínal nemilosrdného a nesmlouvavého zabijáka, kterého hrál Henry Fonda v legendárním filmu Tenkrát na západě. Tenhle film je něco úplně jiného, než na co jsem si od dvojice Terence Hill a Bud Spencer zvykla. Je vážnější a není bláznivý jako jejich další filmy. Ale krásně předznamenal jakým směrem se budou kroky této dvojice ubírat. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Dost unavující pomalý spaghetti western v režii G.Colizziho, plný až zbytečně krutého násilí - vybití všech ve vlaku se zlatem, mučení, postupné odstraňování zabijáků... Dvojice Hill + Spencer ještě nejsou tak úplně supermani jako v pozdějších filmech, přesto pátrají po jim známém zabijákovi a jeho bandě. Kamera je stylová, scénář dobrý, režie slabá, nejvíce mi ale vadila k filmu špatně padnoucí hudba. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=UsPZAABmycg ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající záporák v podání skvělého Franka Wolffa, drsný a nešaškující Terence Hill a neméně drsný, nikoliv však ne neporazitelný bijec, Bud Spencer. Čisté špagety a první společný film dua, které později vykročilo zcela jinou cestou. A vlastně celkem škoda, mohli se zapsat do dějin nejen filmového westernu úplně jiným písmem a kdo ví, možná i lepším. Naprostá spokojenost. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Že to nebude komedie, mě ani ve snu nenapadlo. Tuhle dvojku máte prostě už tak zafixovanou. To je stejný, jako když vidíte Jirku Paroubka zvracet ty nesmysly v televizi. Automaticky hledáte ovladač, abyste toho vola mohli přepnout. Takhle automaticky jsem si zařadil tento film hned do komedie a aniž bych se podíval předtím na csfd/což jsem mohl, že/, jsem si film pustil. Taxi tak říkám po nějaký době, že tam jaxi chybí humor. A násilí taky nějak moc hustý........csfd.cz.....vše se vyjasňuje. Skvělý filmek!!! ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to čistě ze zájmu, abych viděl jejich první společný film. (Vlastně druhý, ale Hannibala bych asi nepočítal.) A jsem celkem spokojený. Děj se sice dost vleče a hudba je místy spíše nepříjemná, ale Spencer a Hill film hodně táhnou a je prima vidět, jak toto duo vlastně začínalo. Rýsuje se tu pozvolna charakteristický styl jejich filmů, i když tenhle western k němu má zatím hodně daleko. Není to totiž žádná komedie a už vůbec ne bláznivá. Je to naprosto vážný film, kde se jen občas objeví vtipná hláška. Herecké výkony třech hlavních herců hodnotím velmi kladně, zbytek filmu už ale bohužel tolik zajímavý není. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • Poté, co přijedou desperádi s mrtvým šerifem do krčmy, jeden z nich jménem Bud (José Manuel Martín) si vynutí pozornost vesničanů výstřelem do stolu. Před tím je ale detailní záběr na pomalu se otáčející bubínek, ve kterém nejsou žádné náboje. Stejně tak je v záběru na Budovu pistoli při vykopávání zlata ztřetelně vidět, že není nabitá. (p3tris)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama