Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Sylviiii

Popsat aspoň jednu scénu z filmu je podmínkou komentářů na csfd ? :)  V tom případě jich tuto podmínku aspoň 99% nesplňuje :))

na příspěvěk reagoval Sylviiii, Sylviiii

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

CumlayDePric

Od puberty mám už celkem dost daleko a to co mi na tom připadá vtipné bych s dovolením posoudil sám bez toho aby mi to avatárové tvého druhu museli předepisovat :) (a tím zjevně ukázali svoje vlastní nejoblíbenější body ...)

na příspěvěk reagoval CumlayDePric

Sylviiii

Sylviiii (hodnocení, recenze)

Ivo

Já si myslím, že kdyby film viděl, tak by popsal aspon jednu scénu z filmu. Proč to teda odmítá, když film viděl?

na příspěvěk reagoval Ivo

CumlayDePric

CumlayDePric (hodnocení, recenze)

Ivo

Ano, nikdo nepochybuje, že Erika Vondepiča a Kundopysky pro tebe a pár hloupých puberťáků musí být skutečný vrchol humoru.

na příspěvěk reagoval Ivo

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Zmíněného autora neznám, v životě jsem o něm předtím neslyšel, není můj "oblíbený", film jsem neviděl (kromě pár ukázek) a ani se nechystám .. To jen na okraj. Komentář jsem zahlédl, velmi mě pobavil (slohově i obsahově) a spoustu jiných co ho četli též, toť vše ;) Jinak z předloženého blogu je zřejmé, že opsal tak 5-10% (což ho samozřejmě nijak nectí - ale není to že by to celé "obšlehl"), zbytek vymyslel sám a docela vtipně - pokud to zase neopsal odjinud :)) to já nevím .... Ale myslím že to, jestli on (jakožto zjevný anonym, kterého zcela jistě neznáš) nějaký film viděl nebo ne, je něco co opravdu nemáš jak vědět a jen plácáš (stejně jako ostatní, kteří tohle info opisují) ... Takže lépe se rozohňovat jen v reálných mezích ...

na příspěvěk reagoval CumlayDePric, Sylviiii, GigaPudding

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Mě ten Filův text (z pozice někoho, kdo neviděl film a nečetl knihu) přijde celkem dobrej. Minimálně proto, že na rozdíl od mnoha jiných recenzí nespadá do instantní pózy "okázale to zhejtutuju prostřednictvím rádoby vtipných přirovnání a tím všem dokážu, že mám vkus a nenechám se oblbnout kýčem". Ale je fakt, že se Tetsuovy texty stále víc posouvají k optice jakýchsi intuitivních kulturálních studií a k ideologické kritice.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

on Radeček je opravdu prohnaný zmrdeček, okopírovat cizí komnetář k filmu z blogu který zná jen pár lidi, to vyžaduje zkušenost a prohnanost hajzla první třídy, takže zbývá jediné rozdrtit Radečkovi koule a bude vystaráno 

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

niethustra

A já myslela, že malé, samy o sobě nepodstatné píčoviny jsou právě rodištěm těch velkých celospolečenských průserů :-'(

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Ivo

K čemu potřebuju znát tohohle člověka osobně a mít "přesný záznam jeho aktivit", pokud publikuje komentář téměř okamžitě po otevření hodnocení po předpremiéře, kdy lidé obvykle nestojí frontu na něco, co nemají rádi a nezajímá je to, a ještě ke všemu opůlnoci? Nebo proč bych měla znát jeho aktivity, když mluví o něčem, co ve filmu není navzdory tomu, že je to v knize, a důvodem proč o tom mluví je to, že je ten komentář opsaný z článku o knize? Dokonce ho ani nepotřebuju znát k tomu, abych věděla, že se tu tím lidi moc netají, že přišli tomuhle filmu dát odpad z důvodu toho, že je módní na to nadávat, takže v rámci "reprezentování" jdou dát odpad, přestože film neviděli.

Když tu s ním pak jiní lidé chtěli diskutovat o konkrétních věcech týkajících se filmového zpracování této knihy, tak toho z něj moc nevypadlo, protože tak nějak neměl co říct, když to neviděl :). A na výše zmíněnou připomínku o předpremiérách reagoval nějakým žvatláním o "protekčních způsobech", jak se na takovou předpremiéru dostat, což značí, že očividně ani nešel kolem kina, kde se to promítalo :D.

Předpokládám, že jsi stále bytostně přesvědčen o tom, že tvůj oblíbený "autor" tvého oblíbeného "originálního" komentáře film určitě viděl a napsal velice přesný komentář, se kterým souhlasíš (protože, jak se tu mnohokrát objevilo, tak nejvíc "souhlasí" lidi, kteří tu knihu nečetli a film neviděli, takže sice nemají s čím souhlasit, ale přesto "souhlasí"), ale tenhle můj příspěvek neměl za smysl tě o něčem přesvědčovat, takže se kvůli tomu nemusíš rozčilovat. Skutečně jen odpovídal na otázku, zda tohohle člověka znám nebo mám záznam jeho aktivit, ať už si pod tím představuješ cokoli. :)

na příspěvěk reagoval Ivo

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dr_Bilo

Ani ne, první část textu je wannabe sociologie bez průzkumu a druhá nadinterpretace vycházející z tupých esencialistických stereotypů. Fila by mohl psát o filmech, ne je používat jako záminku ke společenské reflexi.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Mi Nü-Chai

Mi Nü-Chai (hodnocení, recenze)

niethustra

Já mám akorát takovou trapnou historku.

V sexshopu mi tuhle nabízeli kolekci k padesáti odstínům šedi, která sestávala z knižního návodu, kterak se správně romanticky a šedě poutat k posteli hedvábnými šátky, nebo co, důtek, kterými bys nezmlátil ani čivavu a hnusného spodního prádla. Nekoupila jsem nic, ale příště se aspoň zeptám, jestli mají po uvedení filmu víc zákaznic a jak dobře se to prodává.

na příspěvěk reagoval niethustra

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Haha :) no tohle nasadilo hodně vysokou laťku pro verbala (jehož komentáře si vždycky s chutí čtu, moc se u nich bavím a přes různá (..píp...) slova, styl a obraty jsou to velice inteligentní, rafinované a originální opusy. Ale jak už jsem řekl, bez toho abych cokoliv věděl o uživateli ReDak a jeho případném kopírování, ten jeho komentář mě pobavil maximálně, více než onen údajný zdroj ... 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Mne ide o to, jak sa tu kanál snazi pripojit k vacsine, pricom uz 2 roky neni schopny tie kopirky zmazat

Příspěvek byl smazán administrátorem.

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

TheRaven

Já čekal spíš na nějaké BDSM momentky místních, ty by mi zážitek jak z předlohy, tak z adaptace učitě vynahradily. A vono se tu jede o nějakym "plagiátorství" (o kterym má smysl u komentáře k filmu na nějaké internetové filmové databázi mluvit asi jako o celospolečenském dopadu osmačtyřiceti odstínů modré). Doufám ale, že Redaka poženete k zodpovědnosti! Přinejmenším zastřelit! Do ksichtu!

na příspěvěk reagoval GigaPudding, dr.horrible, Mi Nü-Chai, kiddo

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Neviem ci si o tom pocul, ale Stoka je plagiator. Dokonca mu musel pomo jeden plagiat mazat. Jeho profil je plagiat, jeho komentar k silent hillu obslahnuty zo stranky national geographic. Zas len jeho pokrytectvo, jak vzdy

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Ivo

Nechápu, co je na tom lepší: kdyby to okopíroval fungl celé beze změn, bylo by to extrémně snadno dohledatelné a my bychom se tu neměli o čem bavit. Že to převzal a upravil, jednak značí, že si byl zhovadilosti svého počínání vědom a nechtěl, aby se na to přišlo, a dále to mělo za následek, že velká část českého čtenářsky negramotného internetu pokládá ten výblitek za jeho, páč to přece není doslova.

na příspěvěk reagoval Linda.csfd

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Ivo

bude to mít velkou návštěvnost v prvních dnech/týdnech, ale celkově nic převratného nečekám, přece jenom chlapů na to asi moc nechodí.. Ale i tak to budou slušná čísla a super kšeft...

 (hodnocení, recenze)

Padesát odstínů mánie

Nikdy bych nevěřil, že jeden můj komentář strhne takovou vlnu zájmu, stane se virálním a začne se přes sociální sítě šířit jako lavina. Od včerejška ta mánie okolo něj ještě neustála, do pošty mi stále chodí samé milé vzkazy, lidé mně nabízejí psaní pro jejich projekty, nejrůznější formy spolupráce a já se jen flegmaticky drbu v nose a nevěřícně kroutím hlavou. Nehodlám se zde pozastavovat nad rozsahem a masovým úspěchem tohoto nečekaného virálu, poněvadž si to nedovedu vysvětlit, nicméně bych se rád a v krátkosti vyjádřil k některým reakcím na můj milý, nekonfliktní a láskyplný komentář.


Pochopitelně mi přišla také spousta zpráv typu "ošukej mě!", nebo "ošukej mě do prdele!", případně "ošukej mě do prdele koštětem!" a tak dále, takže o lidský kontakt rozhodně nouzi nemám, každopádně bych se zaměřil spíše na ty, kteří moji kritiku nepřekousli, poněvadž s nimi je daleko větší bžunda. Rozhodně se zde nehodlám zabývat místními psychopatickými idioty, kteří od včerejšího dne hystericky pobíhají po diskuzích, freneticky prskají na všechny strany a do krční tepny si bodají herák, aby se vůbec zklidnili, protože ti si zaslouží maximálně chemickou kastraci, nikoliv moji pozornost.


Ovšem je tu spousta jiných lidí, jejichž reakce mě veskrze pobavily. Určitě je znáte, je to taková ta přeslušnělá sorta šašků, kteří zásadně nemrdají, nýbrž se milují, rozhodně nechčijí, ovšem močí a s každým kardinálním usráním decentně pronesou "checht, jsem to ale čuně!". Tak od takových pak padají slova jako pobouřený, neseriózní, naprosto nevhodný a třeba kurva od nich uslyšíte pouze v případě, že v noci šlápnou na lego, protože to fakt kurva bolí. Ovšem jinak jsou jako ctnost sama, naprosté ztělesnění moralismu a když si někde přečtou třeba slovo saprlote, tak se pobouří, zčervenají a vyděšeně vyskočí oknem z osmého patra na chodník, protože taková nechutná vulgarita je zkrátka neslučitelná s jejich životem.


A pak na mě čekalo nepřekvapivě také několik fundovaných psychoposudků. Všechny byly pochopitelně splácané stylistikou retardovaného žáka pomocné školy, plné lékařských sofistikovaných termínu jako "debyl" a samozřejmě podložené závěry předních světových psychiatrů typu Tinky Winky a Maxipes Fík. V drtivé většině případů napsány právě oněmi věčně neukojenými prodavačkami z Kauflandu, které absolvovaly atestaci z psychiatrie patrně někdy mezi doplňováním jogurtů do regálu, takže rozhodně nemůže být sebemenších pochyb o jejich úrovni a kvalitě.


Uvědomte si, milé slečny, že i kdybyste mi nakrásně diagnostikovaly třeba vaginální výtok z pravého ucha, tak s mým názorem, že ten film je genitální herpes na varlatech světové kinematografie, zkrátka nepohnete a měly byste ho respektovat. Ovšem stejnou toleranci můžete očekávat samozřejmě i ode mě, takže pokud se vám film líbil, vyvracet vám to rozhodně nehodlám, naopak vám to z celého srdce přeji a pokud jste se u něj stihly i čtyřikrát vyprstit, tak je to úplná paráda, protože se váš starej bude moci doma v klidu podívat na zápas, aniž byste mu do toho frustrovaně blábolily kraviny a já mu to přeju.


No a to bude zatím asi všechno. Díky neutuchajícímu zájmu předpokládám, že s takovou si mě za chvíli všimne třeba TV Šlágr a já se konečně stanu opěvovanou sereblitou! Budu zván na VIP akce do obchoďáků, kde od Mekáče dostanu celé Happy Meal menu zdarma, Domča Myslivcová s čivavou v růžové kabelce se mnou udělá super interview a Blesk si mě pozve na focení, abych se pak vedle polonahé kurvy mohl objevit v sekci Vtip dne. No prostě parádička jaksepatří, takže díky za pozornost a brzy se budeme těšit na viděnou. My s vámi, vy s námi!
Autor: trapný kokotko.

P..S.
Ten omrdek, měl před dvěma, třemi dny o šestnáct bodů méně, než doposud.....to je velká rychlost, nezdá se Vám?

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama