Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

Barak 

všechny recenze uživatele

Ano, knihu Lewise Carrolla jsem četl. Sice jen v angličtině, ale celkem jsem tomu rozuměl, takže jsem byl zvědavý, jak se s tím "kreslíři" z padesátých let poprali. Teď už můžu říct, že to s přehledem zvládli na jedničku z hvězdičkou (přesněji s pěti hvězdičkama). Něco přes hodinu trvající kreslený snímek nás zavede do světa plného zvláštních věcí, zvláštních lidí, zvláštních zvířat a kdovíčeho ještě. Všechno začíná nevinně, při čtení knihy, která je, stěžuje si Alenka, bez obrázků. Načež dostane nějaký nápad o světě, kde by bylo všechno "naopak". Jeji kočka - Micka (docela inteligentní) - na tím jen nechápavě kroutí hlavou, načež si Alenka začne na louce zpívat. Ale jakmile se objeví Bílý králík, opravdový příběh může začít. Ztvárnění okolního světa je opravdu výborné - pohádkové, barevné, hezké na pohled. Rozmanitost postav je obrovská - od kočky, která umí zmizet, přes kouřící housenku, po mluvící květiny nebo pana "Kloboučníka", který je tak trochu mimo. Za zmínku stojí určitě také královna, s hlasem, který je slyšet široko daleko a král, který je minimálně dvacetkrát menší než sama královna - ale je nejvíce zábavný, i když se objeví jen v několika scénách. Alenka je ztělesněné dítě - když se jí něco nelíbí, řekne to, když něco neví, zeptá se, když chcete, aby něco udělala, udělá to ("eat me" - ano, strčí to do pusy), je zvědavá, má velkou trpělivost a často říká "Oh, my goodness" - s "dětským tónem" v hlase -, zkrátka ztělesněné dítě, ztělesněná dobrost. Čeká nás výlet do pohádkového světa, plného podivných stvoření a se spoustou "příhůdek", který jen tak lehce z hlavy nezmizí. To vše díky Alence, která nás zavedla do říše dívů a ukázala nám, jak je dětská fantazie obrovská. Děkuju jí za to! A teď mě prosím omluvte, hosté čekají na čaj - slavíme totiž nenarozeniny.... :) ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fascinující psychedelie plná odkazů, metafor a motivů, které jsou o to nepříjemnější, o co starší jste... Pro člověka doposud Alenkou nepoznamenaného (přičemž Švankmajerova a Burtonova se evidentně nepočítá) neuvěřitelně silný zážitek, který se mnou ve 24 letech zamával podobně, jako svého času animovaná Farma zvířat (natočená o tři roky později). Když Alenka začala barvit růže na červeno, chtělo se mi zvracet... A ta animace.... Bože, ta animace... Pojem "Projít králičí norou" konečně dostává ten pravý význam, to není jen dojem, to je doslova emoce, zcela unikátní a specifická, rozdělující vše na PŘED a POTÉ... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že už dlouho jsem tak moc měl co dělat, abych u filmu neusnul. Byla to částečně chyba únavy, ale z velké části i začátku této Disneyho klasiky. Dialogy byly hlavně zpočátku dost otravné, nezaujala mě tentokrát ani hudební složka, animace sice plná nápadů, ale nějak extra mě taky nenadchla. Film je tentokrát naprosto 100% adresován nejmenším divákům a dospělým nemá po dějové stránce vůbec co nabídnout. Naštěstí jsem ten začátek nějak přežil a druhá půlka už se mi líbila více. Posledních 15 minut s královnou mě už pak opravdu bavilo, musím říct, že to bylo docela vtipné. Co se týče konečného hodnocení, vezmu to tentokrát spíše z objektivního hlediska a dám vyšší hodnocení, než na jaké byl subejktivní pocit z viděného. Musím ocenit nápaditost tvůrců Alenky, nesmyslná slova a různé příšerky byly originální. Dítěti bych tenhle film pustil s naprosto čistým svědomím. Subejktivně 2, objektivně 4 - výsledek 3 hvězdičky. (HD, orig.) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Dodnes vobec nechapem, preco je Alica v ceskom jazyku Alenka, ale radsej prejdem k hodnoteniu. Tuto verziu z roku 1951 som si prvykrat pozrela az dnes a teda po mnohych rokoch. Animovane Disney filmy milujem, najma tu klasiku, ale Alice in Wonderland nenaplnila moje ocakavania, zial. Neviem, mozno som uz prilis dospela na taky detsky film plny az prapodivnej fantazie. Ta uvodna cast, ako si Alica sedi na strome v krasnom parku sa mi pacila, ale akonahle sa ocitne v Krajine Zazrakov uz sa mi to nepaci. Nema to ani hlavu ani patu. Samozrejme chapem, ze ide o adaptaciu kniznej predlohy a cele sa to Alici sniva, ale aj tak. Chybal mi tam pribeh, nieco podstatnejsie nez iba nahananie zajaca ci hladanie spravnej cesty. Je to nieco ako kresleny Road movie, ale uplne ze crazy. Pacilo sa mi to mile dievcatko Alica, aj nejake tie slovne hracky, napr. "but, but, butter" (ktovie ako to nadabovali), tiez ten napad oslavovat UnBirthday (neviem, ci to je v knihe?) a celkovo sa mi pacilo aj to pitie ci nepitie caju na tej oslave, to bolo celkom vtipne. Ine vtipne situacie som tam nenasla, co je skoda. Miestami to bolo velmi nudne ( stale dookola sa zmensovanie a zvacsovanie Alice, hladanie cesty a stretavanie nesympatickych a nezaujimavych postaviciek) a miestami az skoro odporne (vsetko so Srdcovou kralovnou), to ani nebolo pre deti vhodne. Pesnicky ma vobec nebavili a na moje prekvapenie, nepacila sa mi ani jedna! A ten zaver? Tiez divny. Dievca sa zobudi a koniec. Cakala som, ze tam bude aspon nejake ponaucenie alebo co. Animacia vsak velmi pekna a kvalitna. Je to skoda, ze ma to sklamalo. Naozaj sa to neda ani len porovnat, o kolko viac sa mi pacila trebars Mala morska vila, Snehulienka ci Pinocchio. Skoda. 55% hlavne za pracu animatorov...az ma to mrzi, ze nedavam viac. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)

Reklama

Reklama