Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 1

Recenze (180)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Starého Disneyho moc nemusím. Ale toto bolo znesiteľné. Hoci pri 74 minutách mi to prišlo ku koncu strašne rozťahané. To že tam dramatický oblúk až tak nefunguje mi nevadí. Dobrú polovicu je to o zvieratkách a tie ma bavili. Neviem či mám chuť sa k tomu vracať aj po druhý krát ale ako rest, ktorý som potreboval napraviť - mi to prišlo prekvapujúco v pohode. Ale asi mám rád modernejší háv a Menkenovú hudbu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ač nemám rád tu americkou kýčovitost, tak zde se mi to líbí. Velice atraktivní popelka je utiskovaná macechou a jejími tupými dcerami. Žije ve svém malém chudém světě a sní o vykoupení z domácího otroctví. K udržení dobré nálady jí pomáhají myši a ptáci. Pohádka je krásně nakreslená a písně jsou typické pro 50. léta = kvalitní, zasněné, pomalé alá Patti Page. Je to pohlazení po duši a velice jsem se bavil při vystoupeních zlého kocoura. ()

Reklama

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tak a konečně, konečně tu máme normální film. Tenhle film v podstatě zachránil studio před krachem, protože Disney neměl žádný pořádný hit, což je celkem zvláštní když vyšli filmy jako Fantazie, Pinocchio nebo Bambi. Každopádně kdyby tenhle film nebyl úspěšný tak by celé studio zkrachovalo. Naštěstí film úspěšný byl úspěšný. Animace je opět výborná. K animaci se toho moc říct nedá. To hlavní jsou postavy a příběh. Postavy jsou naprosto geniálně zpracované a napsané. No a příběh. Myslím si že příběh Popelky všichni známe. Ještě jeden plus musím zmínit a to jsou emoce. Emoce v tomto filmu naprosto výborně fungují, místy mi bylo Popelky opravdu líto, a emoce zde fungují lépe než třeba v Bambim. Film je naprosto dokonalý, nemá žádnou vadu a já mu dávám známku 100% (5 hvězd z 5). ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Parádní zpracování mého oblíbeného popelkovského příběhu. Nemám, co vytknout, až na dvě malé drobnůstky, které mi jsou vcelku ukradené a to: Zvláštně se měnící barva vlasů Popelky při každé příležitost a to, že první i druhý střevíc je zkoušený na stejné noze.... prkotina. Pojetí je prostě krásné a vážně mě to nadchlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kreslíř, inovátor, režisér a zejména producent Walt Disney už stál v čele animačního studia v Burbanku, když vznikaly postavičky jako pes Pluto, myšák Mickey, kačer Donald, kolouch Bambi nebo slůně Dumbo. V roce 1950 v jeho studiu vznikl i barvami hýřící známý příběh o Popelce. Má šanci oslovit také dnes, i když někteří diváci na nejznámější tuzemskou verzi „s oříšky“ prostě nedají dopustit. Pohádka doplněná o líbivé melodie a hudební čísla disneyovsky roztomilých zvířátek je typickým produktem továrny na kreslené sny. Jen, co se otevře barevnými kresbami prozářená kniha, vypravěč spustí nestárnoucí příběh, kterak krásná dívka musí odolávat trpkému údělu služky ve svém vlastním domě. Nakonec ji ke štěstí nepomůžou ani holoubci natož kouzelné tři oříšky, za vším totiž stojí čarovný proutek kouzelné kmotry. Princ na rozdíl naší nadčasové verze od Václava Vorlíčka nedostane prakticky žádný prostor, jeho minuty na scéně mu berou Popelčiny myší kamarádi, kteří se až na příliš velké stopáži snaží o komické vsuvky či přelstění kocoura Lucifera. Milý humor v tradičně naivním hávu padesátých let tak přebíjí momenty, které dětský divák nemusí tak úplně skousnout – třeba když jsou z Popelky bez servítků strhávané části šatů. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)
  • Myši sú jediné zvieratá, ktoré dokážu v tomto filme rozprávať. (JADIM)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama