Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 3

Recenze (181)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní disneyovskou Popelku jsem si nechával "ve skříni" celkem dlouho a po zhlédnutí musím bohužel konstatovat, že jsem se až zase tak moc neochuzoval. Kreslená Popelka mě rozhodně oslovila méně než hraný Branaghův remake nebo naše legendární česká verze od Vorlíčka. Překvapilo mě naprosté upozadění prince, který má v této klasické adaptaci jen pár vět a pouze jednu významnější scénu. Zvířátka byla roztomilá, byť mi v závěru přišla trochu otravná (myšky), tvořila však světlý protipól k démonické Lady Tremaine, jejím hloupým dcerám a podlému Luciferovi. Nejvíce mě asi pobavila scéna s Dobrou vílou a jejím chaotickým kouzlením. P.S. Bude to asi znít zvláštně, ale teprve u této verze jsem si uvědomil, že onen ikonický skleněný střevíček měl společně s ostatními přičarovanými věcmi též zmizet po odbytí půlnoci (right?!). ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Spolu s Knihou džunglí zřejmě nejhezčí film ze studia Walta Disneye. Kouzelné kulisy, roztomilé myšky, milá Popelka a klasický pohádkový příběh se šťastným koncem. Co více si přát ?! Zajímavost - snad jediný film, na který jsem za "totáče" nesehnal lístky z důvodu úplného vyprodání všech představení. I po více než 60 letech má tento film nejmenším divákům co nabídnout, a to určitě stojí za plné hodnocení. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa so Snehulienkou najkrajšia Disneyovka. Dokonca sa mi viac páčila ako 3 oříšky pro Popelku. Možno aj preto, že Popelku som videl už 100x :-D A úžasná zábava - najlepší bol otec mladého princa - takého cholerika som ešte nevidel. Veľmi pekné piesne a príjemná hudba. Myšky tomu dali navrch, len mi bolo trochu ľúto toho kocúra. A Popoluška krásna ako obrázok... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jeden starý rest odškrtnut, konečně jsem viděla i animovanou Popelku. Jak jsem konstatovala u hrané a jejích skleněných střevíčků, musely jí holce strašně smrdět nohy. Tady jí smrděly už před tím a to z těch balerínek. Vím, není to zrovna pohádková úvaha, ale má poetická duše je poeticky pragmatická, což se u většiny lidí, možná u všech, krom mě, z podstaty pojmu vylučuje. Blbou hnusnou zlou kočku bych střelila mezi oči. Ztělesňuje ten nejodpornější kočičismus, který žádná skutečná kočka obsahovat nemůže, ať taková skutečná kočka obsahuje krom předražených kočičích kapsiček cokoliv. Pro myši mám slabost, takže přenesení velké části děje právě na ně vyhovuje mému pojetí humanoidního zvířete v animované pohádce. Kouzlení kouzelné kmotřičky bylo kouzelné, jaké by taky mělo být. Princi uniforma sekne. Řekla bych, že to byl chlapec jako malovaný. Popelku bych zařadila až za Sněhurku i za Malou mořskou vílu, ale pořád by, kvůli těm myším především, byla v pořadníku princezen v první pětce, navzdory tomu, že Popelka není princezna. Ráda bych však viděla toho smělce, který by princeznám dělal pořadník. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka toho, že ruční a placatá (bez třetího D) animace má své kouzlo a dokáže uchvátit. Popelka je vtipná, ale nepřekračuje mez trapnosti, napínavá, milá a velice dobře nadabovaná. Popelka není žádná fňukna, ale má také svou hrdost a není hloupá. Škoda, že princ má tak málo prostoru, ale bonusem je, že není modrooký blonďák. :) (Tohle už je čistě subjektivní) ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • O natočení Popolušky sa rozhodlo v roku 1948. Na konci druhej svetovej vojny však malo štúdio Walta Disneyho dlh štyri milióny dolárov a keby Popoluška nezarobila dostatočné množstvo peňazí, bol by to koniec pre Disneyho celovečerné filmy i iné animácie. Držalo sa nad hladinou len vďaka študijným filmom pre americkú vládu a juhoamerickým filmom, ktoré umocňovali Rooseveltovu politiku tvorby dobrých susedských vzťahov. (Fleur6)
  • V pôvodnej verzii od bratov Grimmovcov sa sestry Popolušky snažia dostať do črievičiek, ktoré sú im príliš malé, tak, že si začnú odrezávať prsty na nohách, aby sa do nich zmestili. Keď to nestačí, začnú si odrezávať aj päty. (HOMERjeALIEN)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama