Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 2

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (494)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Časově rozvleklý příběh o dvojici, která si ne a ne správně načasovat, kdy si říct, že se mají rádi. Buď je zadaná ona nebo on, případně se jim do toho vloží nějaké další problémy. Nepůsobí to příliš romanticky, spíš protivně. Vtip je tam jediný, když přítelkyni dívky, která se se svým milovaným dlouhá léta míjí, požádá o ruku kluk, co ji vidí dvě vteřiny. A šokovaná čekanka vyhrkne na adresu své mnohem akčnější kolegyně: „Takhle jednoduché to přece nemůže být!“ A pak už nic, kromě předem jasného konce. Průměrná záležitost, se kterou škoda ztrácet čas. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Well, well, dnes už princ pro svou princeznu nemusí překonat sedmero hor a sedmero řek, ale pár nevydařených vztahů i manželství a obětovat tak několik promarněných, zakletých let... Moderní pohádka, kterou určitě není nepříjemné sledovat, především pro sympatickou ústřední dvojku, srážím však za plky typu "dokážeš, co jen chceš", předimenzovaná míjení se, opakující se hlavní motiv u velkonosé dcery a konečně za pohádkový hotýlek, jehož pořízení překonává i odvážná tvrzení o hloupém Honzovi, co k půl království a princezně přišel... ani nevěděl jak. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, celkový dojem z filmu bol dobrý. Hlavný hrdinovia sympatickí, výborný soundtrack, pekné exteriéry. Ale! Celý príbeh pôsobí príliš prekombinované. Mne sa osobne na príbehu páčilo, že ukázali, že aj po narodení dieťaťa môže mať žena nejaký ten život, že tým sa nezborí svet. No, nelogické správanie hrdinov (a to vo väčšine romantických filmov vidím) ma privádza do šialenstva. Tento film úplne podupáva status manželstva. Nie som žiadna bojovníčka za morálku a podobne, ale myslím, že zobrať si niekoho koho nemilujete len preto, aby ste sa s ním mohli rozviesť, keď sa človek, ktorého milujete s vami udobrí, je blbé. Je to nerealistické a vyvoláva to vo mne menší hnev. Možno som už jediná, ale myslím, že by stačilo keby mali frajerov/frajerky. Z tohto pohľadu to vyzeralo tak, že sa hlavní hrdinovia hrali s citmi všetkých ex-manželov, ex-priateľov a ešte aj tej chudinky dcérky. Neviem...tak asi 60 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, u kterého vás zajímá, co přijde za pět minut, co za půl hodiny a jak to celé nakonec skončí. I když je patrné, že dobře. Ve výsledku to však nehezky dře. Až příliš se tu totiž sází na oslí můstky a náhody. Ti dva se měli rádi pořád, ať už byli ve škole, na hřišti nebo ve stanu. Lásku však popírali. A budou popírat i desítky minut na plátně, ve filmu pak několik let plných přešlapů, omylů, nepochopení a nevydařených vztahů. On jde za svým studentským snem, také ona se na prestižní školu dostane, jenže jeden zaseknutý kondom udělá své. A se zoufalstvím v duši sleduje jeho zásadní životní kroky, aby si za nějakou dobu role vyměnily. Když se jejich cesty v dospělosti neprotnou poprvé, chápeme to, držíme palce, že to vyjde napodruhé, jenže i tehdy něco stojí v cestě. Když už je to počtvrté, začíná to dost otravovat. A body jdou chtě nechtě dolů. Knížka je prý hodně tlustá, osudovost se ovšem z filmu postupně vytrácí, extrémní ukvapenost při výběru partnerů je do očí bijící. Romantika neromantika, srdce nesrdce, chtělo to větší péči. Lily Collins a Sam Claflin jsou naštěstí nesmírně sympatickou dvojkou. Stejně jako hudba, dialogy, barvy, vtipné momenty, britská angličtina.. ale čtyři nedám!! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ešteže to slečne Lily Collinsovej tak sadlo, bola presvedčivá v každej polohe svojej komplikovanej postavy. Má tam pekných pár momentov, ktoré zarezonovali, celkom jej držím palce do ďalších výkonov. Inak ale režisér zlyhal na celej čiare; nepriznal si totiž, že točí blbinu a hustil do toho zdanie o hĺbke namiesto nadhľadu. Výsledok je preto, ako inak, rozpačitý. O všetkom trápnom a infantilnom klišé okolo (filmového) sexu sa ani nebavme. Ale ako celok sa to (hlavne vďaka Lily) prežiť dalo. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Na rozdíl od knižní předlohy je ve filmu přátelství Alexe (Sam Claflin) a Rosie (Lily Collins) sledováno pouze po dobu 12 let, nikoliv 45 let. (veru_needy)
  • Scéna, kde Rosie (Lily Collins) a Alex (Sam Claflin) leží spolu s dítětem na posteli u Rosie v pokoji, nebyla původně plánována. Malá Katie na place usla, a tak u ní hlavní aktéři zůstali, dokud se neprobere. Na to se režisér rozhodl improvizovat a vsunout tento moment do filmu. (veru_needy)

Reklama

Reklama