Reklama

Reklama

S láskou, Rosie

  • Velká Británie Love, Rosie (více)
Trailer 1

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantické komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (494)

nash. 

všechny recenze uživatele

„Pokaždé když se mi v životě něco pokazí, vzpomenu si na tebe.“ Britové romantiku zvládají skvěle a příběh o tom, jak může osud změnit i to, co neřeknete, nebe neřeknete v pravou chvíli, je další vydařený kousek do sbírky. Dokonale vyvážený mix sladké romantiky, hořkého dramatu a vtipu, kterému dodává křídla i humor především výborná Lily Collins. Má to švih, humor je milý a nikdy nesklouzne do trapnosti a do vážné roviny se překlopí vždy v tu pravou chvíli. Několikrát mě rozesmál, nahlas, několikrát mě dojal, několikrát jsem měl pocit, že se tvůrci inspirovali v mém životě, a ani na okamžik jsem se nenudil. Romantika nemohla do nového roku vykročit lépe. Jen ti maskéři to trochu odflákli, takže všichni vypadali stejně od puberty až do puberty svých dětí. A ti hezouni, co se kolem Rosie motali, mi nějak splývali a občas mi chvíli trvalo než mi došlo, který je zrovna na scéně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Juj, já jsem ale musel být svého času romantická duše. Ve filmu hraje Lily Collins, což je z mého hlediska skvělé, začátek snímku byl dostatečně vtipný i střelený, aby mě fest bavil, ale zbytek už mě při repríze věru netěšil. Dobrá nálada mě začala opouštět od chvíle, kdy se všechno zničehonic zvrhlo do přiblblého má mě rád, nemá mě rád doprovázeného ještě hloupějším míjením se v čase a prostoru, přičemž nikdo neřekne to podstatné jen proto, aby to mohlo trvat ještě víc jak hodinu. Už mi nějaký čas není čtrnáct, takže mě na neustálé obcházení horké kaše neužije, celá záležitost mi přišla naprosto nereálná (a pokud je toto pro někoho realita, pak doporučuji psychiatra nebo dvojku brokovnici, jak kdo chce) a místo toho, abych se bavil, lezl mi děj stále více na nervy. Třetí hvězdičku jsem ponechal za britskou angličtinu, která mě fakt bere, ale ponížil jsem jí mínusem za závěrečnou rosamundepilcherovinu. / Poučení: Film obsahuje návod, jak si podělat život během intenzivních tří vteřin. 3*- ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

S láskou, Rosie je neuvěřitelně milý snímek, disponující nadmíru sympatickým obsazením, který na jednu stranu působí neskutečně romanticky, zatímco na druhé straně je spíše takový ten hořkosladký nádech, přičemž divák (nebo alespoň já) celou dobu napjatě sleduje, jak se bude děj filmu vyvíjet, a jestli všechno dopadne tak, jak má (nebo by mělo). Bavilo mě sledovat, jak se obě hlavní postavy vyvíjely, a kam je vedly jejich životní cesty. Zkrátka pěkný film, který divákovi jak vykouzlí úsměv na tváří, tak mu nažene nějakou tu slzu do očí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Časově rozvleklý příběh o dvojici, která si ne a ne správně načasovat, kdy si říct, že se mají rádi. Buď je zadaná ona nebo on, případně se jim do toho vloží nějaké další problémy. Nepůsobí to příliš romanticky, spíš protivně. Vtip je tam jediný, když přítelkyni dívky, která se se svým milovaným dlouhá léta míjí, požádá o ruku kluk, co ji vidí dvě vteřiny. A šokovaná čekanka vyhrkne na adresu své mnohem akčnější kolegyně: „Takhle jednoduché to přece nemůže být!“ A pak už nic, kromě předem jasného konce. Průměrná záležitost, se kterou škoda ztrácet čas. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S láskou, Rosie, alebo starosti s hľadaním tej pravej lásky. Kto by netúžil po tej pravej, však? Na môj vkus sa v scenári vyskytovalo až príliš veľa náhodilých faktorov a až príliš často sa hlavní aktéri míňali. Cieľ bol jasný, cukríkovým záverom dosiahnuť čo najväčší emočný náboj a pretlak citov. Obyčajne to funguje skôr opačne, v tomto prípade však čuduj sa svete mi to nejak extrémne nevadilo. Možno to bolo v samotných protagonistoch (L. Collins by už ale mala vážne premýšľať nad úpravou obočia) a ich vzájomnej príťažlivosti. Ani atmosféra snímku nebola najhoršia, preto slabší nadpriemer.70/100 ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v Torontu v kanadském Ontariu a v Irsku. (rafix)
  • Rodičia Lily Collins (Rosie) sú britská rocková hviezda Phil Collins a americká herečka Jill Tavelman, no napriek tomu má americký prízvuk. Vyrastala v Guildforde v Spojenom kráľovstve do svojich 6 rokov potom sa presťahovala do Spojených štátov. Ako dieťa potom skutočne tvrdo pracovala na tom, aby svoj britský prízvuk stratila. Jej prízvuk vo filme teda nie je jej prirodzený. (Arsenal83)

Reklama

Reklama