Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 5

Recenze (116)

NitroXcz 

všechny recenze uživatele

Tak po roce tu máme pokračování Letadel… no, tak si říkám, jestli to bylo nutné. Práškovu závodnickou kariéru to moc neposunulo, i když na začátku bylo vidět, že si asi po velkém závodě “Letem světem” vede. Jenže to byly hádám takový ty normální závody. A bylo nutné mu dávat roli hasiče ? Pokud bylo nutné příběh nějak posouvat, proč zrovna takhle ? Asi proto, že si tvůrci už v roce 2013 řekli, že až nechají Práška vyhrát ten závod, tak někam v noci poletí a při přistání narazí do benzínky nebo čeho a budou muset letiště uzavřít a jediná možnost je další hasič ? Ok. Prášku, musíš být hasič. Ok. Nevím, takhle to vidím já. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ne snad,že by se stále nejednalo o ždímačku peněženek nebohých rodičů,nicméně oproti jedničce je tu posun minimálně o třídu.Příběh sice pořád vrší jedno klišé na druhé,ale v příběhu pro děti (a apriori pro ty menší) to až tak nevadí.Narozdíl od jedničky má ovšem tenhle příběh mnohem větší spád a dokáže i díky opětovně špičkové technické stránce vtáhnout.Díky tomu všemu vypadá i mnohem dospěleji,což taky není úplně k zahození.Po jedničce jsem nic moc nečekala nakonec jsem mile překvapen...70% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

... a hned rok po prvních Letadlech je tu dvojka. To obvykle značí, že jde o horkou jehlou spíchnuté animované generikum, dojící kapitál z vykořisťované dělnické třídy rodičovské. A jak napovídá stopáž (která je mimochodem ve skutečnosti hodina deset - zbytek je jedna pesnička a titulky se "suitou" ze všech motivů, které se ve filmu objevily, a aby to nebylo úplně okaté, je po titulcích asi desetisekundový záběr, líčící osud správce parku aka hlavního záporáka, který není tvořen plameny), tato očekávání by měla být naplněna. Ale světe div se, není tomu tak:) Tedy ne úplně. Někomu sice může vadit jistá lacinost záměru "pocta všem Hasičům a Záchranářům, riskujícím životy pro druhé", která za daných okolností může vypadat spíš jako záměr oslabit bohulibým účelem ty výše uvedené námitky proti kvalitě filmu. Ale faktem je, že tentokrát je to na rozdíl od prvního dílu skutečně "něco jiného", a má to šťávu. Sice je to pořád jen řemeslně na jistotu zahraný míč, ale namixování koktejlu efektní vizuální stránky se sice šablonovitými figurkami, které ale na druhé straně jsou přesně takové, jaké byste je chtěli mít, a vydařenou hudbou, se podařilo na výbornou. Takže i když ani tady se nestane nic nečekaného a Národní Park Písty až příliš připomíná skály kolem Kardanové Lhoty - krom nasazení řízného Thunderstruck od AC/DC do výborně dynamické scény zásahu při prvním lesním požáru - je to posun výš. I když objektivně jen o trochu - takže 70%. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Po znechucení z jedničky a očividného ždímání značky, které vždy tak moc rád vidím, jsem se na dvojku ani dívat nechtěl, ale vypadalo to, že se snažili přijít s něčím originálním a ukázat, že stále mají, no… co ukázat přece. A hezky jsem se bavil, dokonce to bylo nevídaně legrační, což o jedničce říct nemůžu, ani kdybyste mi vytáhli roubík z pusy. Snad se mnou není něco špatně, když jsem se já, téměř dospělý člověk, dokázal pobavit a zasmát u filmu pro děti… Každopádně, skvělá změna povolání a trocha adrenalinu navrch… posílám pochvalu s úsměvem na tváři. ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné a vydařené pokračování, které mě bavilo ještě o něco více než původní film. Po animační stránce opravdu pěkné, to musím uznat. Postavy jsou sympatické a občas i vtipné a hudba doprovázená k filmu je skvělá. Na druhou stranu mi to přišlo docela krátké a dějově ani ne moc příběhové. Děj byl totiž dost jednoduchý, žádná zajímavá zápletka, žádný zloduch ale zato klasický dobrý konec. Měla jsem místy i pocit, že tam vlastně žádný příběh ani není. Prášek se prostě učí na hasiče a to je asi tak celé. Ale i tak 4 hvězdičky si ode mě snímek zaslouží :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)
  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)
  • Brent Mustangburger je jedinou postavou z filmu, ktorá sa objavila aj inom pixarovskom projekte, konkrétne Autá (2010). (MikaelSVK)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama