Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (168)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl film vidět, když běžel v kinech, ale tak nějak to nedopadlo. Pak jsem na něj zapomněl, ale díky nedávnému českému filmu Domestik jsem si na něj vzpomněl a rozhodl se ho dohnat. The Program: Pád legendy je velmi dobře natočené sportovní drama, která nám poodhalí jak si Lance Armstrong získal miliony fanoušků, a následně je všechny zklamal. Režisér Stephen Frears natočil film velmi dobře, a krásně se mu podařilo zobrazit ten zápal pro cyklistiku, a morální souboj toho kam je člověk schopen zajít, aby zvítězil ve sportu, který miluje. A tohle se povedlo Frearsovi prodat na jedničku. Snaží se abychom pochopily, proč to Lance udělal, a proč nepřestal, a zároveň poukázat na problém s dopingem, lobbismem, penězi a mocí. Ben Foster je v této roli velmi dobrý a předvádí opravdu povedený výkon. Hodně se mi líbil výkon Chrise O'Dowda, který jasně ukazuje, že zvládne i dramatické role. Lee Pace má menší roli, přesto v ní je dost dobrý. Potěšil mě Jesse Plemons, který tyhle malé, ale výrazné role umí. Film krásně prodává cyklistické závody a radost z vítězství, a pak nám taky ukáže, jak se dopovalo, a tím to celé efektivně podtrhne. The Program: Pád legendy je zajímavý a působivý snímek, který mě bavil a dozvěděl jsem se i něco nového. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Když bych měl hodnotit sportovní stránku filmu, tak až na pár scén to byla hotová mizérie. S ohledem na to, že jde o film pojednávající o reálné dopingové kauze, jsem s tím ale trochu počítal. Když si tedy vemu to, že jako milovníkovi filmů ze sportovního prostředí, byl pro mne tento filmově naprosto nezáživný, tak s pohledu zjištění pozadí dopingové aféry, byl jistě velice zajímavý. Když jsem se tedy přenesl přes všechny ty kapačky, injekce a krevní transfůze, tak přišlo jen zjištění že pan Tour de France, je celkem arogantní bezpáteřní hovádko. Tak pro mne film vyzněl. Navíc to byla ale celkem nuda... ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nejde o vyloženě špatný počin, ale dost mi vadí zkratkovitá první třetina příběhu, která vyloženě křičí po dotažení. A ještě víc jsem zklamaná z naprosté bezemočnosti celého vyprávění. Což na jednu stranu chápu, když si uvědomím, o jak slizoidním charakteru člověka v podobě Lance Armstronga film pojednává, nicméně alespoň drobný záchvěv citu by neuškodil. (55%) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Ubohost, která kříčí na diváka "TELEVIZE" snad každou minutou, kterou se hraný Lance Armstrong prohání vaší televizí. Škoda, že se tvůrci zaměřili na fyzicky podobu protagonistů (obdivuhodná) než na scénář, dialogy a propracování postav. Skoro s každým dalším vyřčeným proslovem vám Ben Foster zabije tisíce mozkových buněk a jeho "mafioso" variace je k nechtěnému smíchu. The Program je tím nejlacinějším Hallmark filmem týdne co si umím představit a zasloužilý Stephen Frears je k projektu připojen snad jen náhodou. 20 % ()

classic 

všechny recenze uživatele

Docela nepovšimnutý, či skôr ignorovaný film, že ? Pritom, príbeh, je nadmieru zaujímavý, pričom som mal reálny pocit, že sledujem autentický preodbraz - skutočného cyklistu Lanceho Armstronga, ktorého si s chuťou zahral, Ben Foster ! A to je najväčšie devízum, samotného filmu ! Lance bol niekoľko - násobný šampión - Tour de France v rokoch 1999 - 2005, neuveriteľných : 7. krát ! Ako je to vôbec možné, keď prekonal - rakovinu semenníkov ! Všimol si toho, novinár, David Walsh, ktorého nikto nebral vážne, lebo Armstrong všetkých totálne oblbol ! David bol inteligentný človek, ktorý si pospájal všetky súvislosti, ľady sa pohli o milimeter, Armstrong to všetko odmietal, skrátka, hodil to do autu ! Cyklistický tím - US POSTAL, bol tímom, s ktorým Lance podpísal kontrakt, s tým, že sa všetci zúčastňovali na podvode, ktorého obsah, bol doping, ktorým si nielen Armstrong, zvyšoval nadmernú výkonnosť ! Všetci boli zapletení do mega - podvodu, ktorým retušovali, predošlé neúspechy, ich lídra, ktorý sa zázračne znovu postavil na nohy, Armstrong, je očividne, extrémne arogantný, ziskuchtivý, cieľavedomý, výkonný, založil nadáciu na výskum proti rakovine s názvom Lance Armstrong Foundation, za ktorú sa schovával, aký je samaritán, kompenzoval si niečo, prečo nemal - výčitky svedomia ! Walsh bol spúšťač, katalyzátor, ale až, iný cyklista, z jeho tímu, sa priznal, lebo aj on bol zainteresovaný v podvode, cyklista - Floyd Landis, ktorý de - facto, žiarlil na „najväčšie eso” v tíme i na svete ! Dej sa sústredí, najmä na Armstrongové požiadavky, maniére, i taktiež - návštevy v nadáciach, pričom samotné preteky, pasáže z Tour, sú dynamicky sprostredkované, majú výbornú kameru, vôbec som sa nemal čas nudiť ! LANCE ARMSTRONG, je obyčajný jebnutý podvodník, ktorý mal možnosť ovplyvniť, nielen celý cyklistický svet, široké masy mu fandili, boli hlúpi, lebo nevedeli, že je podvodník, klamal, podvádzal, len aby sa udržal na piedestáli víťazov, istý novinár si toho všimol, až následne, samotný cyklista sa priznal v šou - Oprah Winfrey, lebo to už nemalo žiadny zmysel, pokračovať v klamstvách. Nebyť kmeňového cyklistu - Floyda Landisa, tak neviem, ako by to skončilo, či by raz tá bublina, praskla ?! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • S cyklistickými částmi filmu radil režisérovi i David Millar, skotský cyklista, který vyhrál čtyři etapy Tour. Tedy vlastně tři, jednu mu odebrali za doping a skončil ve vězení. (Zdroj: deník E15). (hippyman)
  • Obsadenie Guillaumea Caneta, ktorý si vo filme zahral talianskeho doktora Ferrariho, režisér snímky Stephen Frears okomentoval pred novinármi v Hollywoode tak, že keďže nemohli nájsť vhodného anglicky hovoriaceho Taliana, tak použili anglicky hovoriaceho Francúza, aby stvárnil nechválne známeho talianskeho doktora. (MikaelSVK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach, ako dej filmu, a to v Belgicku, Francúzsku, Taliansku, Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama