Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Pokud bych zvolil úhel pohledu jako většina kolegů a přistupoval k filmu jako k čistokrevnému hororu, byl bych také přísnější! Ale toto je milá, odpočinková parodie, či spíše parafráze na horor s humornými prvky a rozhodně si nemyslím, že tvůrci chtěli vyvolat u diváků mrazení v zádech a panický strach. Už samotný comicsový předěl atmosféru odlehčuje a například cedulka u jezera na konci povídky - to je humor přímo český. :-) Kdyby viděl moje tři a půl hvězdičky samotný Stephen King, věřím, že by se neurazil, ale spíš usmál. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Krapet horší než jednička, první dva příběhy celkem průměrné, i když nápad to byl dobrý. Asi jsem tu jediný, komu se líbila, aspoň ze začátku poslední povídka, stopař. Její největší chybou byl závěr, kdy našel manžel ženskou v garáži a měla u sebe ceduli toho stopaře. Do té doby to mohlo působit pouze psychologicky, tj. že ženu nepronásledoval sražený stopař, ale pouze výčitka svědomí. A rozhodně si troufám tvrdit, že se chovala celkem uvěřitelně. Díky této poslední si film polepšil na 50%. ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Film som prvýkrát videl na VHS, ešte niekedy v 97-om (?), ako mladé ucho. Prvá poviedka o indiánovi bola vtedy pre mňa kvalitné postrašenie a nikdy som nič podobného nevidel (v dnešných časoch to viac-menej pokračuje - živé vraždiace sochy - no uznajte, s tým sa moc nestretávame...) a preto by som jej už v tej dobe dal solídnych 80%. Následne ma v druhej poviedke na rafte šokovala tá "ropná" mäsožravá škvrna, ktorú som tam nečakal a dodnes si vždy na ňu spomeniem, keď som niekde pri jazere - 90%. Tretia o zrazenom cestárovi mala v tom čase - vzhľadom k môjmu veku - na mňa už príliš silné gore a dosť nerád som na ňu spomínal - čiže z rešpektu detto 80%. Dnes po rokoch som si to opäť pozrel na DVD a každej by poviedke by som ubral 10-15% a smelo zostal na 4*, ale keďže prvý-dojem z detských čias bol taký, aký bol, zaokrúhľujem hore. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Zábavný povídkový film. Mě se líbí, i víc jak první Creepshow. Náčelník dřevěná hlava *** (socha indiána ožije a vydá se na krvavou pomstu), Vor**** (olejová skvrna uprostřed jezera žere lidi), Stopař**(přejetý stopař nedá pokoj ani po smrti). Povídky jsou spojeny příjemným kresleným motivem. Pěkné ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tři, ....vlastně čtyři příběhy se scénářem od Georga A. Romera, podle námětu mistra hororu pana Stephena Kinga. Příběh první z názvem BILL je vlastně i příběh poslední a je jediný kreslený. Spojuje ostatní tři příběhy a dělá vlastně jakousi mezi hru. Příběh druhý nese název STARÝ NÁČELNÍK DŘEVĚNÁ HLAVA : je to smutný příběh a navozuje zdání, že ostatní budou podobné, leč nic není, jak se zdá. Přidám jen malý postřeh, když zemře první ze zlodějů, je na vteřinu vidět Edie, maskot skupiny Iron Maiden http://ironmaiden.rtyne.com/view.php?cisloclanku=2007020005 Druhý příběh má název PRÁM : DIALOG - RANDY ( Daniel Beer ) : Už jsi někdy viděl dokonale kulatou skvrnu ? DEKE ( Paul Satterfield ) : Já neviděl nikdy žádnou skvrnu. LAVERNE ( Jeremy Green ) : Sežralo to Rachel ( Page Hannah ). A bude i trocha erotiky. V jednom záběru je vidět kryt od zvukařského mikrofonu....to není ta erotika, ta je jindy. Příběh třetí je PŘÍBĚH STOPAŘE : CITÁT - Šest orgasmů za 150 dolarů, to je 25 za kus. Jo a jinak dík za svezení dámo !!! Velice veselý příběh z prvky černého humoru. Hudbu k příběhům složil Les Reed. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama