Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film s výbornou pohádkovou atmosférou. Propletený povídky jsou výborné, i když ta povídka s dětma co jdou hledat děti z autobusu dost pokulhávala, tak zbytek byly naprosto senzační. A nejlepší je ta s dýňovým klukem. Filmu snad kromě zmiňované povídky nemám moc co vytknout. Herci byly v pohodě, výborný soundtrack. A stylové titulky. A hlavně celkem vychcaný scénář. Pěkné. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně natočená žánrová chuťovka, která se skládá ze tří malých a jednoho minipříběhu. Ty sice jsou jaksi propojené, přesto příliš pohromadě nedrží. Na diváky může Halloweenská noc působit různě. Jako hororová fanynka jsem se proklatě bavila, problém byl jenom v tom, že přes všechnu komediální nadsázku člověka občas skutečně zamrazí (ujetý pan ředitel). ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takové... zajímavé:) Kvalitní a efektní masky i atmosféra, vydařené scény, ty lekací i komické, a působivé propojení jednotlivých příběhů. Dylan Baker je pro mě pořád učitel Petera Parkera ze Spideyho, Anna Paquin aktuálně Sookie, které se zde zase někdo zakousne do krku a Lauren Lee Smith zase půvabná Lara z The L Word. Nehybně postávající či příliš naopak aktivní děcka s plátěným pytlem přes hlavu budou pro mě vždy děsivým hororovým elementem. A tento malý čipera se zřejmě rozhodl, že "pomůže" nesprávně se chovajícím lidem v tom, aby pochopili, jak se má správně a dle pravidel, slavit Halloween. Beztak stál někde opodál Michael Myers, ale když viděl tu spoustu podivných a bláznivých postav a jejich excesivní chování, raději usoudil, že bude vhodnější, držet se bokem:) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Otázka za deset bodů: Je Halloween, váš oblíbený svátek, přijdete z redakce z práce a chcete si pustit nějakou pořádnou halloweenskou řežbu, když se ve dveřích vašeho bytu nečekaně objeví lepší polovička s tím, že očekává romantickej večer. Co uděláte? - Jestli jsem získal všechny body, když jsem zvolil Trick ´r Treat, tím si nejsem jistý; já se ale bavil velmi dobře. Čtyři chytře vymyšlené příběhy nepostrádají komiksovou nadsázku a i když mi to nejvíc připomínalo několik dílů seriálu o přemožitelce upírů Buffy, nedočkavě jsem čekal halloweenské koledníky, abych jim provedl něco jako ředitel Wilkins. Škoda, že se tahle tradice u nás nedodržuje. Tak jsem alespoň zapálil svíčku ve vydlabané dýni a a dal si pozor, abych ji nesfoukl před půlnocí - sice ani Peeping Tom není v našich končinách obvyklou postavičkou, ale riskněte to... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nehorazna slatanina, kam tvurci nacpali vsechno, co je napadlo, takze tu potkate vlkodlaky, nejaky prizraky, legendu o autobuse mrtvejch retardu, upiry, nadrzeny pubertaky, podivnyho panacka s pytlem na hlave nebo posahanyho vrazdiciho reditele. Bohuzel jako celek to neni ani nejak zvlast vtipny, ani nijak zvlast strasidelny a navic se to cely rozpada na jednotlivy sceny, protoze tady proste neni zadnej pribeh nebo hlavni hrdina, takze i kdyz neni jasny, kdo chcipne a kdo ne, stejne vam to je jedno. Spis by se to melo jmenovat Halloweenske historky a to vysoky hodnoceni fakt nechapu. Nicmene film je jako celek aspon docela zabavnej, slusne natocenej a sem tam nejaka ta hlaska nebo krvarna potesi. Lepsi 3*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Guľôčka kotúľajúca sa dolu schodmi je odkazom na ďalší hororový film The Changeling (1980), ktorý sa tiež natáčal vo Vancouveri a ukázalo sa, že kameraman pracujúci v tejto sekvencii nakrútil rovnakú scénu v The Changeling. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)
  • V roce 2009 Michael Dougherty oznámil, že bude pokračování. V roce 2011 se v USA na svátek všech svatých objevil v některých kabelových televizích trailer na druhý film. V roce 2012 však nezačalo ani natáčení. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama