Reklama

Reklama

Holidays

Trailer 1
Komedie / Horor / Povídkový
USA, 2016, 105 min
(další profese)

Snímek Holidays je filmovou antologií, která přináší neobyčejně temný a originální pohled na některé z nejznámějších a milovaných svátků všech dob. Film zpochybňuje náš folklor, tradice a předpoklady tím, že dělá z Holidays oslavu hrůzy v těchto neobyčejných každoročních svátcích. Na režii se podílely některé výrazné osobnosti Hollywoodu, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe), Sarah Adina Smith (The Midnight Swim) nebo Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi to až tak strašný. Ale je fakt, že některé segmenty by si rozhodně zasloužily lepší zakončení. Skvěle rozehrané a atmosférické Velikonoce s Dnem otců jsou díky tomu úplně zabity. Dále je tu úvodní, ale naprosto tuctový Valentýn, Vánoce s poměrně bizarním dárkem ("čtečkou přání") a hned dvakrát dojde na těhulky s ošklivým překvapením uvnitř. Nejlepšími povídkami tak pro mě zůstaly Halloween, v němž nelze přehlédnout Smithův ostrovtip s kombinací úchylného nápadu, a samozřejmě závěrečný Nový rok, který snad jako jediný nabídne zábavnou a nečekanou pointu. (50%) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Valentín - Je tu snaha o odľahčenie a čo sa týka príbehu tak dáva vo svojej krátkosti logiku a tiež predostiera motivácie u postáv, hoci ako bizrané, ale s opodstatnením. 4*, Deň svätého Patrika - na mňa nechutne creepy. V tom zmysle, že to ide mimo mňa a ešte mi to spôsobuje značnú úzkosť. Nie preto že by bolo divné to o čom rozpráva, ale skôr ako je to podané. Usmievavý had na konci ale tomu ničí atmosféru.2*, Veľká noc - Ježišozajačik, alebo ako dosrala veľká noc kresťanstvo - 4* Deň matiek - Fajn prostredie, ale vo V/H/S 2 je poviedka od Garetha Evansa, ktorá je o dosť lepšia než táto feministická verzia - 2*. Deň otcov. Super atmosféra a veľmi dobrá hra so zvukom a zvukovými efektami. Vyvrcholenie mohlo byť o dosť údernejšie, takto len prefučalo, čo na takú precíznu snahu budovať atmosféru, je dosť škoda. Inak v pohode 3* Halloween a Kevin Smith. Divné a celkovo veľmi nepríjemné. Ale rozhodne jedna z najfunkčnejších poviedok 4*, Vianoce - super nápad, pekne nadnesené, ale ku koncu sa celá tá filmová realita začína postupne rúcať pod logickosťou. Seth Green ale v pohode 3*, Výborná pointa, nedobré spracovanie. Kočka veľmi pekná 3* Finálny verdikt - Išiel som to pozeral hlavne kvôli Smithovi. Ako obvykle je tam značná nekonzistentnosť v poviedok a ako celok to jednoducho nefunguje. Niektoré sú lepšie, iné horšie ale v zásade to rýchlo vyšumí z hlavy. Dávam slabé 3* ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nerád dávam také slabé hodnotenie pretože poviedky sú za každým remeselne dobre natočené aj zahrané so solídnou atmosférou a pre ich krátkosť nestačia začať nudiť, no ich námet a ukončenie je po väčšinou len priemerné. Trošku viac nahnané som mal pri veľkonočnom zajacovi, poviedka s Jocelin Donahue asi sklamala najviac a z predchádzajúcich poviedkových hororov (Southbound, Tales of Halloween, V/H/S či The ABCs of Death) som nemal dojem ako keby tvorcovia spravili len niečo na zákazkovú tému. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani v jednom případě se nejedná o film, který by vás naprosto odrovnal. "Holidays" prezentuje celkem osm krátkých filmů od některých zajímavých tvůrců - například Kevin Smith - ale ani v jednom případě se nejedná o krátký film, který by se vám dovedl vrýt do paměti. A popravdě jen málo jich má skutečně děsivou atmosféru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase dostal chuť na nějakou hororovou antologii a jako ve většině případů jsem se nenechal odradit zdejším hodnocením, ale nechal jsem se dost zlákat námětem. A opět se utvrzuji v tom, že tyhle antologie umí snad jenom v Thajsku, protože i tady ten výběr režisérů za moc nestál. Jsou tu sice lepší i horší povídky, ale žádná u mě nepřesáhla tři hvězdy. A jak už to u těchto povídkových hororů dělám, rozeberu každou povídku zvlášť. HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH POVÍDEK: Valentýn - Taková příjemná kravinka, která sice pobaví a která má slušnou filmařskou stránku, ale dost jí kazí otřesné přehrávání hlavní záporačky a především to, že je pointa neskutečně lehce odhadnutelná... 2,5* Den Sv. Patrika - Strašně se to snaží o psycho atmosféru, ale celé je to spíš jen k smíchu - avšak obávám se, že se to celé bralo spíš vážně... 1* Velikonoce - Je to slušně natočené, má to dost podmanivou atmosféru a originální nápad, který sice zpočátku působí spíš vtipně, ale později se dost zajímavě rozjede. Jen tomu dost ubližuje to, že se absolutně nepracovalo s nějakou mytologií zatím. 3* Den matek - Otravná nudná chujovina úplně o ničem. odpad! Den otců - Nejatmosféričtější ze všech povídek, navíc s takovou dávkou mysteriózna, že jsem u toho byl dost v napětí od začátku do konce. Rozvíjelo se to dost slibně, jenže to absolutně nikam nedojde, nijak to neskončí a tak to celé vyšumí do ztracena a zůstane z toho jen promarněný potenciál. Velká škoda, protože jinak by tahle povídka byla jasně nejlepší. 3,5* Halloween - Humor Kevina Smithe mi vždycky přišel celkem mdlý, nakolik je úchylný. A tady tomu nebylo jinak. Navíc čekání na tu pointu (kde jsem chování toho chlapa moc nechápal, jelikož je mohl jednoduše přechcat) bylo celkem úmorné. 1* Vánoce - Ve chvíli, kdy je to nejzajímavější, to celé skončí. Ale špatné to nebylo, jen to nebylo nijak zvlášť zajímavé a ta pointa dost připomíná jeden dost známý film... 2* Nový Rok - Stejně jako Vánoce je to takové nemastné neslané, nijak zvlášť zapamatovatelné nebo zajímavé. A ani ta pointa není tak překvapivá. Ale taky to nebylo vyloženě špatné. 2* CELKOVÉ HODNOCENÍ: Ve finále to skutečně byla celkem slabá antologie, která je přesně taková, jako většina povídek v ní - mdlá a nezajímavá. A přitom nápad na ni byl skutečně skvělý, ale to by se holt museli sejít lepší režiséři, než tihle... 2* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama