Reklama

Reklama

Holidays

Trailer 1
Komedie / Horor / Povídkový
USA, 2016, 105 min
(další profese)

Snímek Holidays je filmovou antologií, která přináší neobyčejně temný a originální pohled na některé z nejznámějších a milovaných svátků všech dob. Film zpochybňuje náš folklor, tradice a předpoklady tím, že dělá z Holidays oslavu hrůzy v těchto neobyčejných každoročních svátcích. Na režii se podílely některé výrazné osobnosti Hollywoodu, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe), Sarah Adina Smith (The Midnight Swim) nebo Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

juta 

všechny recenze uživatele

Dost nevyvážené povídky, některé jsou hodně ujeté, některé nudné, některé jsou zase dost povedené. Nejvíc mě zaujala čtvrtá povídka od Scotta Burnse, která měla velmi temnou a hutnou atmosféru, výborný výběr herečky, vtáhlo mě to do děje, který byl opravdu velmi originální a nápaditý a napětí by se dalo krájet až do konce, ten bohužel nebyl to pravé, ale zbytek je opravdu suprový. Další se mi líbil od Kevina Smithe, kdo ho zná, tak hned pozná, že to je od něj. Nějaké ty nechutnosti se od něj daly čekat, když natočil toho zvláštního Mrožího muže. :D Hodnocení jednotlivých povídek: 3, 2, 2, 4+, 4, 3, 3+ = 3* ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem neviděl povídkový film, kde by byla většina dobrá. Tady to fakt tak je. Kulhají asi jen dvě, z nichž jedna je od Kevina Smitha, který se tímhle a Tuskem přesouvá z mých oblíbených autorů mezi autory, kterým by neškodila pauza. Vánoce a Velikonoce by si zasloužili celovečerák, zatímco Dni otců, Matek a Svatému Patrickovi fakt sluší ten krátkej kabátek, kde si člověk užije že je to artsy, ale zároveň to netrvá tak dlouho, aby to iritovalo. Novej rok je slabej a Halloween od Smitha je nejslabší (sakra, nepochopím jak může někdo udělat slabou horrorovou povídku o nejlepším horrorovým tématu a naprosto bez atmosféry). ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná antologie není bombasticky překvapivá, ale rychle uteče. Navíc příjemná kamera a vesměs dobrá hudba. Proč nedat milovanému srdce na dlani? Svátek matek inspiroval román Ira Levina, byť nápověda je v hadí povídce o irském patronovi. Zajíček se postaral o jedinou lekačku a tři čarodějky zjistily, co udělá vůdce, až bude zařazena rychlost deset. Vánoce jsou peklo! Den otců však spíše prošuměl a poslední zásek by nebyl špatný, kdyby byl originální. Žánrový divák hravě odhalil, jak první rande dopadne...a pokud ne v té chvíli, tak v momentě, kdy úchylák zamířil do koupelny, muselo být jasno všem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Krátký hodnocení ke každý z povídek. VALENTÝN - Myslím si, že zamilovanost mladých holek do svých učitelů je celkem normální věc. Tahle se zamiluje do svého trenéra. A určitě to není jen láska platonická. Nechybí notná dávka humoru. 3 hvězdy. SV. PATRIK - Tahle povídka byla hodně ujetá ( ve špatným slova smyslu ). 1 hvězda za nápad s hadem a za pekelnou holčičku. Jinak to byl neskutečnej shit. VELIKONOCE - Za mě určitě vydařenější než Sv. Patrik. Atmosferická povídka s celkem vydařeným zajdou. 3 hvězdy. DEN MATEK - Nehorázná hovadina ( slušně řečeno ). Jasnej odpad. Tady není co řešit. DEN OTCŮ - Oproti Dni Matek je to o dost lepší. Tahle story měla našlápnuto nejmíň ke 4 hvězdám, ale konec to úplně zabil. Jakoby autor scénaře neměl nápad jak to solidně zakončit. Musím ale uznat, že před tím zpraseným koncem jsem byl naplej jak guma od trenek. 3 hvězdy. HALLOWEEN - Tahle story potěší zejména milovníky análních hrátek. Ze snímku plyne ponaučení : Nikdy neříkej holce couro. Celkem vtipný. 3 hvězdy. VÁNOCE - Opět se potvrzuje, že Vánoce nejsou svátky klidu a míru. Ale popravdě mě tenhle vánoční příběh moc neoslovil. 1 hvězda. NOVÝ ROK - Nikdy nevíš na koho můžeš v seznamce narazit. Vtipný a s docela zajímavým vyústěním, který jsem určitě nečekal. 3 hvězdy. Podtrženo sečteno : Jako celek to hodnotím dvouma hvězdama. Něco se povedlo víc, něco míň a něco vůbec. Hlavní chybou je asi to, že se většina povídek snaží působit i humorně, ale né každé to vychází. Určitě se z toho dalo vytěžit víc. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Takže jste se s těma čtyřma a víc hvězdama definitivně pomátli? Sedm debilních prasečích příběhů, ikdyž možná i s dobrým nápadem, ale naprosto otřesným provedením. Útrpnost toho, že jsem měl asi osmkrát chuť tuhle hrůzu vypnout zachránil poslední osmej, New Year´s eve, protože to byl jedinej slušnej (nečti výbornej) ale opravdu slušnej příběh. 15% P.s.: Kevine, jdi do prdele. Jestli máš v plánu takhle pojebat i Clerks III., tak si to raději rovnou zavěs na nejbližší smrk a jdi se zhoupnout. P.p.s: Místní (j)elita, doporučuju přestat čichat tolik toluenu, zanechává to na vás následky. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama