Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (355)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi ako to vzájomne bolo prepletené, bohužiaľ nie každý príbeh ma tak zaujímal. Hlavne teda ten "babský". Ja som úprimne ani nevedela, že vo filme sa odohrá viac príbehov, myslela som, že je to o dákom sériovom vrahovi. Takže neskôr som bola trošku zaskočená ale dalo sa to rýchlo stráviť. Najzaujímavejšie príbehy boli tie s deťmi z autobusu a s halloweenskem démonom. Síce viac k svetu bol ten démon s tým vrecom na hlave. No a napriek tomu, že som to pozerala cez deň neraz ma dosť myklo od strachu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja skrátka neviem. Je to parádne štylizované, prepchané citáciami a atmosféra je vynikajúca, ale zároveň mi nesadol tento druh humoru, navyše je ho málo, a režisérová práca s časovými rovinami sa mi nepáčila vôbec. Gradácia deja tu neexistuje, dej v podstate tiež nie, príbehy do seba zapadajú iba povrchne (nič dôležité ich nedrží pohromade a ich ukončenie je miestami neuspokojivé). Pár detailov geniálnych (čarodejnice, autobus), ako celok je to nedotiahnuté. Normálne mám takéto filmy rád, no klamal by som povedať, že nie som sklamaný. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hou hou tady někdo nakopává totálně prdel přestylizovánému porno Halloweenu Roba Zombieho a zároveň se dokáže důstojně měřit s legendární kingovskou sbírkou povídek Crepshow a to v krásné osmdesátková stylizaci příběhů ze záhrobí. slabší prostředek dokonale nahradí úžasné finále s koledující "tykví". Nevěřil bych, že něco takového se může točit i v novém mileniu. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, čekal jsem o něco více. Nápad udělat povídkový film o halloweenské noci se mi opravdu zamlouvá, tvůrci ale z hlediska scénáře nedokázali naplno využít jeho potenciál. Povídky jsou příběhově až moc strohé, postavy se nestačí na plátně ohřát a už se přesouváme k další povídce. Spíše bych uvítal jeden ucelenější příběh. Ve výsledku se jedná o atmosférickou podívanou, která pro krátkou stopáž nestihne nudit, potulují se v ní více méně zábavné postavičky (malý patron halloweenského svátku je moc fajn) hrané zkušenými herci a celé to je více o budování atmosféry místo laciných lakaček a právě ta atmosféra je tím nejlepší na celém filmu. Režisér Michael Dougherty se vykašlal na provařený špinavý vizuál a místo toho nám dopřál všemi barvami hýřící podívanou, která nemá daleko ke komixové stylizovanosti a celkově se na Halloweenskou noc moc dobře kouká. Dougherty má nepopiratelný cit pro vizuální stránku a dokáže hezky budovat jednotlivé scény, bohužel jejich spojení ve fungující celek už tak dobře nedopadlo. Film doplácí na svou epizodičnost a po jeho dokoukání mi v paměti úvízla snad jen úžasně vypadající a skvěle sestříhaná scéna "vlkodlačích hodů" se cover verzí Sweet Dream od Marilyn Mansona jakožto hudebním podkresem - tahle scéna opravdu stojí za to a Anna Paquin je v ní naprosto božská. 70% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Totální pecka, jsem nečekal, že se budu takhle bavit. Jeden z nejpromyšlenějších hororů za poslední dobu, který si maximálně hraje s klišé a každá povídka končí nečekaně (naprosto dokonalou pointu má povídka s karkulkou a vlkem, která se zvrhne naopak.... nechci spoilerovat) a hlavně to do sebe všechno krásně zapadá. Nadsázka a černý humor je z lehkostí podáván a není tam násilně vložen, i když člověk u toho neumírá strachy tak to napětí a atmosféra se zde najde, a hlavně se člověk celou dobu baví. Dobře hrající herci(ani nahota nechybí a je tam i skvělý „striptýz“:-)), místy strašidelné zvuky, hudba oldschool a komiksové titulky ala staré Tales of Horror potěšující. Dnešní vyvražďovací a rádoby šokující hororové produkci je tento návrat ke klasickým hororům opravdu svěží. Tento rok je to s Drag me to hell zatím to nejlepší co jsem z tohoto žánru viděl. Mé hodnocení 4,5 hvězdičky… ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii od 16.11.2006 do 23.1.2007. (Terva)
  • Okolo 50. minúty je vystrašená reakcia Anny Paquin plne autentická, pretože Dougherty pri natáčaní na ňu nečakane zakričal, aby ju vystrašil, čo sa podarilo. Spočiatku to neocenila, ale čoskoro prišla na to, ako to urobilo jej výkon autentickejším. (Arsenal83)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama