Reklama

Reklama

Nebezpečné pokušení

  • USA Knock Knock (více)
Trailer 1

VOD (1)

Evan Weber (Keanu Reeves) je úspěsný architekt, šťastně ženatý muž a otec dvou dětí. Jeden víkend zůstane sám doma, aby mohl v klidu pracovat. Venku prší a náhle se ozve zaklepání na dveře. Jsou tam dvě krásné mladé dívky (Lorenza Izzo, Ana de Armas), celé promočené a ztracené, chtějí se jen osušit a použít telefon. Jejich poklidná návštěva se však mění v peklo... (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (411)

castor 

všechny recenze uživatele

Při předlouhém čekání na kanibalské Green Inferno naservíroval brakař Eli Roth divákům tuhle solidní jednohubku, kterak dvě slečny zničí život jednomu taťkovi od rodiny. Jenže holky si rády hrají, nevím, jakou hru a s jakými pravidly chtěl rozehrát Roth, ale já se ve finále docela bavil. Páč tu vlastně máme docela zajímavé schéma, sic místy utlučené pár přešlapy, ale hlavně ne zpackané, jak bývá u režiséra zvykem. Ten se tu prezentuje se zřejmě „nejklasičtějším“ filmem své kariéry. Ač občas připomene, jak některé scény nezvládá. Třeba hned úvod v posteli a s dárky ke dni otců je docela nepřirozený, s mizerným vedením herců, (místy po právu kritizovaný) Keanu Reeves se rozehřeje až při zaťukání dvojice slečen v nesnázích, po kterém začne další Funny Games, jen tak nějak jinak ujeté a méně sofistikované. Skvělý výběr hudby. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera si takhle sedí spořádaný otec rodiny a dokončuje práci, která nepočká. Když v tom zaťukají na jeho dveře dvě luxusní kočeny. Samozřejmě divák správně tuší, že by je neměl pouštět dovnitř. Jenže jsme jen dobráčtí chlapi, kteří prostě ženě nedokážou říct ne..... Závěrečná scéna v mých očích film notně povyšuje, přestože do té doby logika klepe spíše na dveře sousedům. Pohled na zdevastovaný interiér, když přijíždí rodina je notně výživný. O horor se rozhodně nejedná. 60% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

První třetina je svým způsobem zlato. Kdybych měl vybrat, jaký film podle mě točili na drogách, tenhle by byl mezi prvními – ten kýčovitý portrét dokonalé rodiny s teatrálním Reevesem, jenž jako kdyby vůbec netušil, v čem se to ocitl, je k nezaplacení. Pak se zjeví dvě promočené šťabajzny, které příkladného a dočasně opuštěného otce od rodiny něžně umordují rozvibrovaným klitorisem, a je zle. Papánek se nechal ošmajchlovat a dvě sexy buchty se mění v emancipované fúrie, které udělají v dosud perfektně srovnaném životě své oběti značný bordel. Sice je to stále skvělá parodie, ale tak nějak mi docházelo, že Eli Roth to myslí vážně, a postupně už jsem se jen vnitřně dohadoval, od jaké z těch dvou invazivních potvor bych se nechal zlákat radši. Vyhrály nakonec obě, na rozdíl od Reevese, jenž si tohle fakt za rámeček nedá – ale aspoň je to jeho nucené naříkání tak nějak kultovní, Nicolas Cage v Rituálu není od téhle show až tak na hony vzdálený. Podvratný konec byl nevyhnutelný vzhledem k tomu, jak Roth nezvládá žádnou psychologii a chce si jen po vzoru Tarantina zapózovat. Nakonec to ale v tomhle směru udrží v rukou a Nebezpečné pokušení je krásně zhuleně pitomé, nikoli debilní a nekoukatelné. 55 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, jde tuším o mé třetí hodnocení snímku Eliho Rotha a jedna pěticípá je u mě zatím jeho maximem. Já ho samozřejmě nechci nikterak shazovat, to, že mě jeho tvorba neoslovuje, ještě neznamená, že musí být nutně špatným scénáristou a režisérem. Vypovídá to jen o tom, že mi jeho styl nevyhovuje. Zápletka této komedie (distributor se v žánru dost ošklivě sekl) mi přišla fakt slabá, děj se mi zdál být převelice nevěrohodný a celý film na mě působil tak, že se Eli Roth potřeboval prostě jen pořádně vyblbnout. Hvězdičku jsem nakonec přiklepnul jen za (v určitou dobu fungující) erotické dusno a s ním spojenou Anu de Armas, to ale nevydrželo dlouho, pak pro mě celý příběh tak nějak zbizarněl. Postava, kterou ztvárňoval Keanu Reeves, mi připomínala figurku z jednoho starého slovenského vtipu, v němž manželka přistihne svého partnera v situaci choulostivé natolik, že už choulostivější být nemohla, a on se zoufale brání slovy: "Znásilnila ma! Aj by som sa bránil, ale bol som taký slabučký!" Ano, Evan by se taky jistě bránil, ale ta jeho jizva... Pech, no. Nevím, jestli jsem to pochopil správně, ale nabyl jsem dojmu, že se děvčata celou touhle home invasion vlastně jen bavila. A to mi právě nesedí. Pokud jste vlastníma rukama v životě nekopali hrob nebo alespoň výkop (například pro vodovodní přípojku), asi vám nedojde, jaká je to hnusná dřina. Fakt nevěřím tomu, že by to ty dvě pádesátikilové roztleskávačky mohlo bavit. No jo, no, byla to pro mě z větší části šaškárna říznutá nudou, takže ten solitér vyjadřuje dost slušně mé pocity. / Poučení: Pokud nejsou rodiče doma, neotvírej cizím lidem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Taťka měl asi tu párty." Měl a jsem si jistý, že na ni nebude vzpomínat moc v dobrém. Na začátek určitě ano, protože snem každého slaměného vdovce je odhánět dvě sličné slečny při ataku svého přirození. Jenže Evanova obrana byla od začátku mdlá a trapná, takže mě moc nebavila. Jsem však přející člověk, takže když vychechtané holky převzaly iniciativu, tak jsem jim přál co největší zábavu. Ony si to spokojeně užily, Evan evidentně nic nepochopil a já jsem se nudou zahrabal po krk do země. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečných titulcích, kde je i seznam použité hudby, je píseň od Kiss uvedena jako "Detroit City Rock". Ve skutečnosti se jmenuje "Detroit Rock City". (Davidamper)
  • Evanovo šteniatko Monkey je francúzsky buldoček. (Laslo)
  • Natáčanie prebiehalo v Čile. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

Blade Runner 2 dorazí už příští rok

Blade Runner 2 dorazí už příští rok

23.04.2016

Když se u očekávaného filmu hýbe s premiérou, odvykle se od nás vzdaluje. Dvojka Blade Runnera je ale výjimkou z pravidla, právě se totiž přesunula z 11. ledna 2018 na 5. října 2017. Že to jsou… (více)

Reklama

Reklama