Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Bacha na SPOILERY a blabla bla serte na to...Alex to je panečku pašák. Mapu nepotřebuje, v parku byl nejméně 100x , všechno zná, všude byl, od všeho má klíče a je to tak trochu KOKOT. Díky jeho zálesáckému umu se totiž i s přítelkyní ztratí a to Alex pozná ve chvilce, kdy přítelkyni místo k nádhernému jezeru přivede na okraj srázu a kam až oko dohlédne je vidět totální průser páč Alex neví kudy kam. Já být ta holka tak bych ho z toho srázu prostě skopla jako Leonidas negra do studni ve 300 a šla bych zpátky nadávajíc na zkurvenej den. Jenže hlavní hrdinka toho vola má asi fakt ráda a tak s ním statečně bloudí dál a dál rovnou do prdele nebo spíše rovnou k medvědovi. Alex tak jasně dokazuje, že umí v celém parku najít to nejdebilnější místo co jen šlo a potvrzuje, že si nálepku postavy, které přejete smrt proto jak je debilní, zcela zaslouží. A co nastává pak? Medvěd můj názor sdílí a k mé neskonalé radosti se na Alexe vrhne. A jelikož Alex není Leo DiCaprio, tak dostane solidně přes píču a skončí jako děsně hlučnej oběd, než konečně chcípne a medvěd se může najíst v klidu. Hrdinka tak má chvilku klid a pokoj na to, aby stihla medvědovi utéct a najít třeba i cestu zpátky. Jestli se jí to povede to neprozradím, jen Vám kváknu, že si vedla stokrát lépe než "zálesák" Alex. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc než jsem dostal a bohužel těch drsnějších 10 minut to nezachrání. Potenciál tam je dost velký, ale zpracování mělo být úplně jiné. Hudba hrozná, kamera nic moc, fakt mi to nesedlo a navíc jsem chvílemi usínal, přitom survival horory jsou jedny z mých nejoblíbenějších, jenže tady tvůrci jednoduše nevěděli co s časem a jak vytvořit tu správnou atmosféru, takže za mě palec dolů... :/ ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další medvědí horor a opět docela povedený. Narozdíl od relativně slušně financovaného Grizzlyho se museli tvůrci omezit na minimalističtější formu, co se medvěda týče, ale jinak to byl velmi solidní survival v nádherné přírodě s poměrně sympatickou dvojicí, ačkoliv mužská část páru mi občas lezla na nervy. Ovšem ta cesta na Golgotu, která se odehrávala v závěrečné třetině, byla drsná a útrpná. To se povedlo. Škoda toho pomalejšího rozjezdu, ale i tak u mě vládne převážně spokojenost. 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Načo sme tu išli?" Backcountry patrí do skupiny filmov, ktoré za pomerne malý rozpočet dokážu navodiť dosť nepríjemný pocit. Po nízkorozpočtovej Záhade Blair witch vás po tomto filme znova veľmi dlho nebude lákať do lesa. Viac ako polovica filmu je pomerne pokojná, iba sem tam preblesne nejaký náznak nebezpečenstva, ale až samotný záver s vami poriadne zamáva. Útok medveďa je dosť realisticky natočený. Osobne by som nedokázal kľudne spať v stane na mieste, kde sa medvede križujú úplne bežne. Určite by som tam mal oheň ( zvieratá sa ho boja) a v momente keď ráno medveďa zbadal, mal čo najrýchlejšie rozpárať nožom opačnú stranu stanu a pokúsiť sa ujsť. V stane sa veľmi neubrániš, v lese máš aspoň nejakú šancu kľučkovať pomedzi stromy a možno sprejom aspoň na chvíľu spomaliť prenasledovanie. No, nechcel by som byť na ich mieste... 80%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Instruktážní video, kterak se pyšně ztratit v lese a nechat se sežrat medvědem - aneb vyháníme turisty z lesů snadno a rychle! Celkem podařená minimalistická záležitost, u níž jsem měl pocit, že jsou veškeré přešlapy zapříčiněny uvěřitelnou hloupostí postav, nikoliv neuvěřitelnou hloupostí scenáristů. Závěrečná půlhodina je nádherným příkladem, jak být intenzivní s minimem prostředků. 7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Film bol inšpirovaný na základe skutočného príbehu Jacqueline Perryovej a Marka Jordana, ktorých v roku 2005 napadol medveď v kempe v provinčnom parku Missinaibi Lake asi 80 kilometrov severne od Chapleau v kanadskom Ontáriu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama